Bu yasaklar kime?

Dilovası 16.05.2021 - 10:19, Güncelleme: 16.05.2021 - 10:19
 

Bu yasaklar kime?

İsrail’in Kudüs ve Gazze’de Filistinlilere yönelik şiddet eylemleri sonrası Dilovası’nda protestolar düzenlendi. Düzenlenen protestolarda sosyal mesafe hak getirirken, evlerinde sokağa çıkma kısıtlamasına uyan vatandaşlar, protestoya giderek yasağı delenlere tepki gösterdi.

İsrail hükümetinin Kudüs’te Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara yönelik saldırısıyla ilgili, Dilovası Sivil Toplum Platformu Dilovası Belediye Meydanında bir açıklaması yaparak, İsrail’in Mesicidi Aksa’da başlattığı İşgal ve katliamlar, Gazze ve Filistin kentlerine yayılan bombalama ve vahşeti protesto etti. Dilovası Sivil Toplum Platformu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, siyasi parti başkan ve yöneticileri ile mahalle muhtarları ve yüzlerce Dilovası halkı tepkisini dile getirdi. Yapılan konuşmalarda İsrail’in Filistin halkına ve Mescid-i Aksa’ya yaptığı baskın ve zulüm örnekleriyle anlatılarak Belediye Önündeki dev ekranda sinevizyon ekranına yansıtıldı. Sık sık İsrail’in yaptığı zulmü protesto etmek için sloganlar atıldı. 0 MESAFE, 0 KURALLARA UYGUNLUK Söz konusu protestolarda sokağa çıkma yasağı delinirken emniyet güçleri tarafından da herhangi bir cezai işlem uygulandığı bilgisi geçilmedi. Protestolarda, sosyal mesafeye ise hiç uyulmadı. Sokağa çıkma yasağına uyarak evlerinde oturan vatandaşlar ise protestoda kurallara uymayanlara tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Yasaklar çifte standart olarak uygulanmaya başladı. İşe gitmek için evinden çıkan vatandaşlara ceza kesiliyor ama gelin görün ki bu kadar insan sosyal mesafesiz toplanıyor kimseden çıt yok. Çifte standartlar artık can sıkıcı olmaya başladı” diyerek tepkilerini dile getirdi.
İsrail’in Kudüs ve Gazze’de Filistinlilere yönelik şiddet eylemleri sonrası Dilovası’nda protestolar düzenlendi. Düzenlenen protestolarda sosyal mesafe hak getirirken, evlerinde sokağa çıkma kısıtlamasına uyan vatandaşlar, protestoya giderek yasağı delenlere tepki gösterdi.

İsrail hükümetinin Kudüs’te Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara yönelik saldırısıyla ilgili, Dilovası Sivil Toplum Platformu Dilovası Belediye Meydanında bir açıklaması yaparak, İsrail’in Mesicidi Aksa’da başlattığı İşgal ve katliamlar, Gazze ve Filistin kentlerine yayılan bombalama ve vahşeti protesto etti. Dilovası Sivil Toplum Platformu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, siyasi parti başkan ve yöneticileri ile mahalle muhtarları ve yüzlerce Dilovası halkı tepkisini dile getirdi. Yapılan konuşmalarda İsrail’in Filistin halkına ve Mescid-i Aksa’ya yaptığı baskın ve zulüm örnekleriyle anlatılarak Belediye Önündeki dev ekranda sinevizyon ekranına yansıtıldı. Sık sık İsrail’in yaptığı zulmü protesto etmek için sloganlar atıldı.

0 MESAFE, 0 KURALLARA UYGUNLUK

Söz konusu protestolarda sokağa çıkma yasağı delinirken emniyet güçleri tarafından da herhangi bir cezai işlem uygulandığı bilgisi geçilmedi. Protestolarda, sosyal mesafeye ise hiç uyulmadı. Sokağa çıkma yasağına uyarak evlerinde oturan vatandaşlar ise protestoda kurallara uymayanlara tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Yasaklar çifte standart olarak uygulanmaya başladı. İşe gitmek için evinden çıkan vatandaşlara ceza kesiliyor ama gelin görün ki bu kadar insan sosyal mesafesiz toplanıyor kimseden çıt yok. Çifte standartlar artık can sıkıcı olmaya başladı” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.