Eşrefbey İlkokulu’ndan “Geleceğin Dili Kodlama” semineri

Gebze 17.05.2021 - 12:06, Güncelleme: 17.05.2021 - 12:06
 

Eşrefbey İlkokulu’ndan “Geleceğin Dili Kodlama” semineri

Eşrefbey İlkokulu’ndan “Geleceğin Dili Kodlama” semineri

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sürdürülen, e-Twinning çalışmaları kapsamında “Scratch Like an Elemantary Block In My Life’’adlı projeyi yürüten Eşrefbey İlkokulu ve farklı on şehirden 10 Türk, 2 Sırbistan ve 1 Hırvatistanlı öğrenciler, öğretmenlerin desteğiyle Scracth programı ile kodlama eğitimlerine devam ediyor. Uzaktan eğitimi fırsata çeviren öğretmenlerin rehberliğinde, öğrenciler Scracth programlama dili ile kodlama öğreniyor. “TEKNOLOJİ YENİ BİR HAYAT VE BAKIŞ AÇISI GETİRECEK” Proje etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Maltepe Üniversitesi Dr.Öğretim Görevlisi Emre Atlıer Olca’nın seminerinde bir araya geldi. Yaklaşık 100 öğrencinin katılım sağladığı sunumda, Emre Atlıer Olca konuşmasında, robotların nasıl çalıştığı ve kodlamanın çocuklara neler kazandırdığından bahsetti. Yapılan sunumda Dr.Öğretim Görevlisi Olca, “Mutlaka her çocuğun kodlamayı öğrenmesi gerekir. Kodlama, çocuklara farklı düşünme biçimini, problem çözme becerisini kazandırır. Kodlama geleceğin dili olacaktır. Günümüzde var olan meslekler, gelecekte olmayacak, yeni meslekler ortaya çıkacaktır. Teknoloji beraberinde yeni bir hayat, yeni bir bakış açısı getirecektir” dedi.  
Eşrefbey İlkokulu’ndan “Geleceğin Dili Kodlama” semineri

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sürdürülen, e-Twinning çalışmaları kapsamında “Scratch Like an Elemantary Block In My Life’’adlı projeyi yürüten Eşrefbey İlkokulu ve farklı on şehirden 10 Türk, 2 Sırbistan ve 1 Hırvatistanlı öğrenciler, öğretmenlerin desteğiyle Scracth programı ile kodlama eğitimlerine devam ediyor. Uzaktan eğitimi fırsata çeviren öğretmenlerin rehberliğinde, öğrenciler Scracth programlama dili ile kodlama öğreniyor.

“TEKNOLOJİ YENİ BİR HAYAT VE BAKIŞ AÇISI GETİRECEK”

Proje etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Maltepe Üniversitesi Dr.Öğretim Görevlisi Emre Atlıer Olca’nın seminerinde bir araya geldi. Yaklaşık 100 öğrencinin katılım sağladığı sunumda, Emre Atlıer Olca konuşmasında, robotların nasıl çalıştığı ve kodlamanın çocuklara neler kazandırdığından bahsetti. Yapılan sunumda Dr.Öğretim Görevlisi Olca, “Mutlaka her çocuğun kodlamayı öğrenmesi gerekir. Kodlama, çocuklara farklı düşünme biçimini, problem çözme becerisini kazandırır. Kodlama geleceğin dili olacaktır. Günümüzde var olan meslekler, gelecekte olmayacak, yeni meslekler ortaya çıkacaktır. Teknoloji beraberinde yeni bir hayat, yeni bir bakış açısı getirecektir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.