19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

41 kat planlandı 12 kata düşürülmesi talep edildi!

Darıca 18.05.2021 - 15:46, Güncelleme: 18.05.2021 - 15:46
 

41 kat planlandı 12 kata düşürülmesi talep edildi!

DARICA’DA DEV GÖKDELENLERE İZİN YOK

Belediye meclisinde konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Daha önce 41 kat olarak planlanan Termal Grup projesi 12 kata kadar düşürülmesini talep ettik” dedi. Tam kapanma sebebi ile ertelenen Darıca Belediyesi Nisan ayı olağan Meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık bir konuşma yaptı. Başkan Bıyık konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz ay Çınaraltı Meydanı’nın düzenlemesini ve açılışını yaptık. Mahallelerimizde bazı parkların yapımı ve onarımı için ekiplerimiz çalışmalarını gerçekleştirdi. AŞI OLMAK İÇİN HASTANEYE GİDEMEYENLERE DEV HİZMET Ekiplerimizle birlikte aşı hakkı olan vatandaşlarımızı aşı olmak için hastaneye götürüp, tekrar evine bırakacağız. Nisan ayının 15’inden sonra yol tahribatları ile alakalı eleştiriler alıyorduk. Bu yıl kışın yoğun geçmesi sebebi ve İSU’nun yatırımları ile Nisan ayı başı gibi planladığımız çalışmaları 15 gün ötelemek zorunda kaldık. Tam kapanma bizim için can simidi oldu. Şu anda Darıca’da 7 farklı bölgede çok ciddi çalışmalarımız bulunuyor. Geçtiğimiz ay 140 bin liralık gelen yemek faturası bana da fazla geldi. Sonra ne olduğunu araştırdım, hastalık ilk başladığında acilen kendi tesislerimizden kendi şirketimize doğrudan temin ile yaptığımız yemekler. Bunu Covid hastalarına dağıtmak için yaptırdık.” İSRAİL’İ KINADILAR Başkan Bıyık’ın konuşmasının ardından AK Parti ve CHP Grup sözcüleri İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği saldırıları kınadı. CHP’li meclis üyesi Erol Ada, Darıca’da yapılan asfaltların yetersiz kaldığını söyleyerek, bazı noktalarda çökmeler ve çukurlar meydana geldiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından Nisan ayı meclis toplantısının I. oturumunun I. Birleşimine ait tutanak özetleri okunulup görüşüldü. Gündeme alınmak istenen önergeler ve izin talepleri değerlendirildi. Zabıta Müdürlüğü’nden gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak ‘Hayvan Hakları Protokol’ü için Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a oy birliği ile yetki verildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen ‘2021 yılı kesin hesabın’ görüşülmesi ile ilgili teklif yazısı Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 40 KATI 12 KATA İNDİRDİK Daha sonra Termal Grup’un talep ettiği 40 katı 12 kata kadar indirilmesi hakkında konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Termal Grup projesi ilk etapta 41 kat olarak planlanmıştı. Yapılan itirazların ardından Termal Grup kat sayısını 25’e çekti. Biz bunu da kabul etmedik ve 12 kata kadar düşürülmesini talep ettik. 400 dönümlük alanının 80 dönümü de kamuya devredilecek” dedi.
DARICA’DA DEV GÖKDELENLERE İZİN YOK

Belediye meclisinde konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Daha önce 41 kat olarak planlanan Termal Grup projesi 12 kata kadar düşürülmesini talep ettik” dedi.

Tam kapanma sebebi ile ertelenen Darıca Belediyesi Nisan ayı olağan Meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık bir konuşma yaptı. Başkan Bıyık konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz ay Çınaraltı Meydanı’nın düzenlemesini ve açılışını yaptık. Mahallelerimizde bazı parkların yapımı ve onarımı için ekiplerimiz çalışmalarını gerçekleştirdi.

AŞI OLMAK İÇİN HASTANEYE GİDEMEYENLERE DEV HİZMET

Ekiplerimizle birlikte aşı hakkı olan vatandaşlarımızı aşı olmak için hastaneye götürüp, tekrar evine bırakacağız. Nisan ayının 15’inden sonra yol tahribatları ile alakalı eleştiriler alıyorduk. Bu yıl kışın yoğun geçmesi sebebi ve İSU’nun yatırımları ile Nisan ayı başı gibi planladığımız çalışmaları 15 gün ötelemek zorunda kaldık. Tam kapanma bizim için can simidi oldu. Şu anda Darıca’da 7 farklı bölgede çok ciddi çalışmalarımız bulunuyor. Geçtiğimiz ay 140 bin liralık gelen yemek faturası bana da fazla geldi. Sonra ne olduğunu araştırdım, hastalık ilk başladığında acilen kendi tesislerimizden kendi şirketimize doğrudan temin ile yaptığımız yemekler. Bunu Covid hastalarına dağıtmak için yaptırdık.”

İSRAİL’İ KINADILAR

Başkan Bıyık’ın konuşmasının ardından AK Parti ve CHP Grup sözcüleri İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği saldırıları kınadı. CHP’li meclis üyesi Erol Ada, Darıca’da yapılan asfaltların yetersiz kaldığını söyleyerek, bazı noktalarda çökmeler ve çukurlar meydana geldiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından Nisan ayı meclis toplantısının I. oturumunun I. Birleşimine ait tutanak özetleri okunulup görüşüldü. Gündeme alınmak istenen önergeler ve izin talepleri değerlendirildi. Zabıta Müdürlüğü’nden gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak ‘Hayvan Hakları Protokol’ü için Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a oy birliği ile yetki verildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen ‘2021 yılı kesin hesabın’ görüşülmesi ile ilgili teklif yazısı Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

40 KATI 12 KATA İNDİRDİK

Daha sonra Termal Grup’un talep ettiği 40 katı 12 kata kadar indirilmesi hakkında konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Termal Grup projesi ilk etapta 41 kat olarak planlanmıştı. Yapılan itirazların ardından Termal Grup kat sayısını 25’e çekti. Biz bunu da kabul etmedik ve 12 kata kadar düşürülmesini talep ettik. 400 dönümlük alanının 80 dönümü de kamuya devredilecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.