MEB'den yüz yüze eğitim ve sınav kararı

Eğitim 21.05.2021 - 09:13, Güncelleme: 21.05.2021 - 09:13
 

MEB'den yüz yüze eğitim ve sınav kararı

MEB'den yüz yüze eğitim ve sınav kararı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kritik son dakika kararını resmen açıkladı. Buna göre liselerin ardından ilkokul ve ortaokullarda ikinci dönem yüz yüze sınav uygulamalarını yeniden düzenlendi. İlkokul 4'üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu öğrencilerin tercihine bırakıldı. İsteyen öğrenciler sınava girecek. Veliler tercih ettikleri seçeneği 26 Mayıs 2021 tarihine kadar öğrencilerin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne yazılı olarak ya da e-posta başvurusuyla bildirmeleri gerekecek. Milli Eğitim Bakanlığı, liselerin ardından, ilkokul ve ortaokullarda ikinci dönem yüz yüze sınav uygulamalarını yeniden düzenledi. İlkokul 4'üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu, öğrencilerin tercihine bırakıldı. İlkokul ile ortaokullarda ikinci dönem sınav notu olan öğrenciler için bu sınavlar geçerli olacak ve e-Okul sistemine işlenecek. Sınavı yapılan derslerden başka bir sınav yapılmayacak. HANGİ PUANLAR GEÇERLİ OLACAK? Edinilen son dakika bilgisine göre bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme yapılmayacak. İlkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda sınav uygulaması bulunmuyor. İlkokul ile ortaokullarda ikinci dönem sınav notu olan öğrenciler için bu sınavlar geçerli olacak. Bu öğrencilere istemeleri halinde ikinci bir sınavla puan yükseltme fırsatı verilecek. Bu öğrencilere ayrıca tercih hakkı sunulacak olup, istemeleri halinde sadece birinci dönem notları ile değerlendirilmeleri sağlanacak. Seçmeli dersler dahil bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacak. Sınavlar okul ortamında ve yüz yüze yapılacak. İLKOKULLARDA ÖĞRETMEN DEĞERLENDİRECEK: İlkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda sınav uygulaması bulunmamaktadır. Öğrenciler, birinci dönemde olduğu gibi yüz yüze eğitim, canlı ders ve/veya TRT EBA televizyonundaki yayınları takip ve derse olan ilgilerine göre kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerini destekleyecek şekilde öğretmenleri tarafından değerlendirilecek. BİR SINAV NOTU KARNEYE YANSIYACAK: Seçmeli olan dersler de dahil olmak üzere bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacak. Sınavlar okul ortamında ve yüz yüze yapılacaktır.
MEB'den yüz yüze eğitim ve sınav kararı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kritik son dakika kararını resmen açıkladı. Buna göre liselerin ardından ilkokul ve ortaokullarda ikinci dönem yüz yüze sınav uygulamalarını yeniden düzenlendi. İlkokul 4'üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu öğrencilerin tercihine bırakıldı. İsteyen öğrenciler sınava girecek. Veliler tercih ettikleri seçeneği 26 Mayıs 2021 tarihine kadar öğrencilerin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne yazılı olarak ya da e-posta başvurusuyla bildirmeleri gerekecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerin ardından, ilkokul ve ortaokullarda ikinci dönem yüz yüze sınav uygulamalarını yeniden düzenledi. İlkokul 4'üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu, öğrencilerin tercihine bırakıldı. İlkokul ile ortaokullarda ikinci dönem sınav notu olan öğrenciler için bu sınavlar geçerli olacak ve e-Okul sistemine işlenecek. Sınavı yapılan derslerden başka bir sınav yapılmayacak.

HANGİ PUANLAR GEÇERLİ OLACAK?

Edinilen son dakika bilgisine göre bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme yapılmayacak. İlkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda sınav uygulaması bulunmuyor. İlkokul ile ortaokullarda ikinci dönem sınav notu olan öğrenciler için bu sınavlar geçerli olacak. Bu öğrencilere istemeleri halinde ikinci bir sınavla puan yükseltme fırsatı verilecek. Bu öğrencilere ayrıca tercih hakkı sunulacak olup, istemeleri halinde sadece birinci dönem notları ile değerlendirilmeleri sağlanacak. Seçmeli dersler dahil bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacak. Sınavlar okul ortamında ve yüz yüze yapılacak.

İLKOKULLARDA ÖĞRETMEN DEĞERLENDİRECEK: İlkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda sınav uygulaması bulunmamaktadır. Öğrenciler, birinci dönemde olduğu gibi yüz yüze eğitim, canlı ders ve/veya TRT EBA televizyonundaki yayınları takip ve derse olan ilgilerine göre kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerini destekleyecek şekilde öğretmenleri tarafından değerlendirilecek.

BİR SINAV NOTU KARNEYE YANSIYACAK: Seçmeli olan dersler de dahil olmak üzere bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacak. Sınavlar okul ortamında ve yüz yüze yapılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.