“Salgını aşıyla yeneriz!”

Sağlık 26.05.2021 - 10:44, Güncelleme: 26.05.2021 - 10:44
 

“Salgını aşıyla yeneriz!”

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLERİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA;

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan ve Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu Darıca ve Gebze’deki vaka sayıları hakkında açıklama yaptı. Doğan ve Kadıoğlu vatandaşları uyararak, “Salgını aşıyla yeneriz. Başka çaresi yok. Aşı olan bir yurttaş kovid olsa bile çok hafif geçiriyor” dedi. Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, Darıca’daki vaka sayılarını ve aşı çalışmalarını gazetemize değerlendirdi. Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, Darıca’daki tablonun epey rahat ve yolunda olduğunu kaydederken “Darıca’da vakalar azaldı, hastanemizde yoğunluk çok aza indi. İşler yolunda gidiyor, kapanmaların faydası oldu. Bununla beraber bilinç de arttı herkeste. Güzel ve umutlu gelişmeler var. Aşılar gelecek. Nüfusumuzdan daha fazla oranda aşılar yolda. Bu işin formülü aşıdan geçiyor. Ne kadar çok aşı olan insanımız olursa o denli kısa zamanda bu işi bitiririz” yorumunu yaptı. GÜZEL GÜNLER YAKINDA OLACAK Sözlerine devam eden Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, “Aşılar konusunda daha fazla bir oran yakalarsak, sonbahar gibi çok güzel şeyler yakalarız. Okullar açılır, diğer anlamda yüzümüz güler. Aşı demek salgını yenmek demek anlamına geliyor. Sırası gelen herkes aşısını olsun. Başka çaremiz de yolumuz da yok. Darıcalı vatandaşlarımız olsun ya da diğer vatandaşlarımız aşı konusunda ihmal etmesinler. Güzel bir ivme yakalandık, kurallara uyarak aşımızı olarak bunu sürdürelim” diyerek tüm vatandaşları dikkatli olmaya ve aşı olmaya davet ettiğini kaydetti.  “NÜFUSUN ÜÇ KATI AŞI GELECEK” Doğan’ın ardından görüşlerini aldığımız Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu ise “Aşıdan yana geçen ay kaygımız vardı, ancak anlaşmalar yapıldı. Alman aşısı gelecek. Rus aşısı da bir miktar geliyor, Çin aşısı da keza öyle. Nüfusun üç katı aşı gelecek. Bu da demek oluyor ki aşı sorunu kalmayacak. Bu müjdeli ve çok güzel haber olarak karşımıza çıkıyor. Salgını aşıyla yeneriz. Başka çaresi yok. Aşı olan bir yurttaş kovid olsa bile çok hafif geçiriyor” şeklinde konuştu. “AŞILAR YAPILDIKÇA KAZANACAĞIZ” Sözlerine devam eden Kadıoğlu, “Yüzde 15 civarında şu anda aşı tablomuz. Bunu yüzde 50 gibi rakamlara arttırınca çok rahat edeceğiz. Sonbahar gibi bu işi artık çözeriz. İşler istediğimiz gibi olursa okullar da açılır diğer yerler de açılır. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Aşı olalım. Sırası gelen mutlaka aşısını olsun. Kendisi için ve toplum için aşı konusunda duyarlı olalım. İnşallah bu hastalıktan ülkemiz kurtulacak. Her şey daha sağlıklı olacak. Üstümüze düşenler belli, yaptığımız sürece sıkıntı olmaz, gençler de aşılanınca inanın çok daha umutlu konuşuruz” şeklinde görüş belirtti.
İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLERİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA;

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan ve Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu Darıca ve Gebze’deki vaka sayıları hakkında açıklama yaptı. Doğan ve Kadıoğlu vatandaşları uyararak, “Salgını aşıyla yeneriz. Başka çaresi yok. Aşı olan bir yurttaş kovid olsa bile çok hafif geçiriyor” dedi.

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, Darıca’daki vaka sayılarını ve aşı çalışmalarını gazetemize değerlendirdi. Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, Darıca’daki tablonun epey rahat ve yolunda olduğunu kaydederken “Darıca’da vakalar azaldı, hastanemizde yoğunluk çok aza indi. İşler yolunda gidiyor, kapanmaların faydası oldu. Bununla beraber bilinç de arttı herkeste. Güzel ve umutlu gelişmeler var. Aşılar gelecek. Nüfusumuzdan daha fazla oranda aşılar yolda. Bu işin formülü aşıdan geçiyor. Ne kadar çok aşı olan insanımız olursa o denli kısa zamanda bu işi bitiririz” yorumunu yaptı.

GÜZEL GÜNLER YAKINDA OLACAK

Sözlerine devam eden Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, “Aşılar konusunda daha fazla bir oran yakalarsak, sonbahar gibi çok güzel şeyler yakalarız. Okullar açılır, diğer anlamda yüzümüz güler. Aşı demek salgını yenmek demek anlamına geliyor. Sırası gelen herkes aşısını olsun. Başka çaremiz de yolumuz da yok. Darıcalı vatandaşlarımız olsun ya da diğer vatandaşlarımız aşı konusunda ihmal etmesinler. Güzel bir ivme yakalandık, kurallara uyarak aşımızı olarak bunu sürdürelim” diyerek tüm vatandaşları dikkatli olmaya ve aşı olmaya davet ettiğini kaydetti. 

“NÜFUSUN ÜÇ KATI AŞI GELECEK”

Doğan’ın ardından görüşlerini aldığımız Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu ise “Aşıdan yana geçen ay kaygımız vardı, ancak anlaşmalar yapıldı. Alman aşısı gelecek. Rus aşısı da bir miktar geliyor, Çin aşısı da keza öyle. Nüfusun üç katı aşı gelecek. Bu da demek oluyor ki aşı sorunu kalmayacak. Bu müjdeli ve çok güzel haber olarak karşımıza çıkıyor. Salgını aşıyla yeneriz. Başka çaresi yok. Aşı olan bir yurttaş kovid olsa bile çok hafif geçiriyor” şeklinde konuştu.

“AŞILAR YAPILDIKÇA KAZANACAĞIZ”

Sözlerine devam eden Kadıoğlu, “Yüzde 15 civarında şu anda aşı tablomuz. Bunu yüzde 50 gibi rakamlara arttırınca çok rahat edeceğiz. Sonbahar gibi bu işi artık çözeriz. İşler istediğimiz gibi olursa okullar da açılır diğer yerler de açılır. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Aşı olalım. Sırası gelen mutlaka aşısını olsun. Kendisi için ve toplum için aşı konusunda duyarlı olalım. İnşallah bu hastalıktan ülkemiz kurtulacak. Her şey daha sağlıklı olacak. Üstümüze düşenler belli, yaptığımız sürece sıkıntı olmaz, gençler de aşılanınca inanın çok daha umutlu konuşuruz” şeklinde görüş belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.