Kocaeli’nin aşılama programında Haziran ayı yoğun geçecek

Kocaeli 01.06.2021 - 12:04, Güncelleme: 01.06.2021 - 12:04
 

Kocaeli’nin aşılama programında Haziran ayı yoğun geçecek

Sağlık Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda yapılan düzenlemeler ile artık üniversite hastanesi, özel hastaneler ve yetkilendirilen diğer kamu kuruluşlarında uygulanacak olan Biontech aşısı ile alakalı aşılama eğitim programında konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Haziran ayı aşılama çalışmaları yönünden yoğun geçecek, tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Sağlık Bakanlığının aşı takvimi ve planlamalarına göre aşılama çalışmaları Kocaeli’nde tüm hızıyla sürdürülüyor. Özellikle saklama koşulları ve soğuk zincir gibi özel koşullar gerektiren ‘Biontech aşısı’ daha önce belli merkezlerde uygulanmaktaydı. Sağlık Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda yapılan düzenlemeler ile artık üniversite hastanesi, özel hastaneler ve yetkilendirilen diğer kamu kuruluşlarında Biontech aşısı uygulanabilecek. Bu kapsamda çalışmalarını titizlikle sürdüren Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü özel hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde görevli ve aşı uygulayacak sağlık personellerine gerekli eğitimi online olarak gerçekleştirdi. Eğitim programında katılımcılara Biontech Aşısının lojistik, soğuk zincir ve uygulama kuralları konularında bilgiler verildi.  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın da katılım sağladığı eğitim programında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Uzman Ebru Çalışkan tarafından sağlık personellerine aşılama çalışmalarında dikkat edilmesi gereken konular ayrıntılı olarak görsel slaytlar eşliğinde anlatıldı ve uygulama videosu paylaşıldı. SORUMLU OLALIM Eğitim programının ardından açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Haziran ayının aşılama çalışmaları yönünden yoğun geçeceğini ve Kocaeli ili olarak aşılama çalışmaları açısından gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek şunları kaydetti: “İlimizde Biontech aşıları daha önce 6 kamu hastanemizde uygulanmakta iken Haziran ayı itibariyle artık birçok merkezde yapılabilecek. Önümüzdeki süreçte yoğun bir şekilde devam edecek olan aşılama çalışmaları nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Hastanesi, Özel Hastaneler, ve diğer devlet hastanelerinde Biontech aşısı yapılabilmesi için gerekli planları ve hazırlıkları tamamladık. Bugün ise gerçekleştirdiğimiz eğitim programı ile aşılama çalışmalarında görev alacak sağlık personellerimize gerekli eğitimleri vermiş olduk. Tüm vatandaşlarımıza erişebilmek amacıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşı randevusu alarak aşılarını olmaları hem kendileri hem de toplum sağlığı için önem arz etmekte. Koronavirüs salgını ile mücadele en önemli silahımızın aşı olduğu unutulmamalı. Kocaeli İl Sağlık Müdürü olarak tüm vatandaşlarımızı sorumlu davranarak aşılarını olmaya davet ediyorum.”  
Sağlık Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda yapılan düzenlemeler ile artık üniversite hastanesi, özel hastaneler ve yetkilendirilen diğer kamu kuruluşlarında uygulanacak olan Biontech aşısı ile alakalı aşılama eğitim programında konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Haziran ayı aşılama çalışmaları yönünden yoğun geçecek, tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Sağlık Bakanlığının aşı takvimi ve planlamalarına göre aşılama çalışmaları Kocaeli’nde tüm hızıyla sürdürülüyor. Özellikle saklama koşulları ve soğuk zincir gibi özel koşullar gerektiren ‘Biontech aşısı’ daha önce belli merkezlerde uygulanmaktaydı. Sağlık Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda yapılan düzenlemeler ile artık üniversite hastanesi, özel hastaneler ve yetkilendirilen diğer kamu kuruluşlarında Biontech aşısı uygulanabilecek. Bu kapsamda çalışmalarını titizlikle sürdüren Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü özel hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde görevli ve aşı uygulayacak sağlık personellerine gerekli eğitimi online olarak gerçekleştirdi. Eğitim programında katılımcılara Biontech Aşısının lojistik, soğuk zincir ve uygulama kuralları konularında bilgiler verildi.  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın da katılım sağladığı eğitim programında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Uzman Ebru Çalışkan tarafından sağlık personellerine aşılama çalışmalarında dikkat edilmesi gereken konular ayrıntılı olarak görsel slaytlar eşliğinde anlatıldı ve uygulama videosu paylaşıldı.

SORUMLU OLALIM

Eğitim programının ardından açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Haziran ayının aşılama çalışmaları yönünden yoğun geçeceğini ve Kocaeli ili olarak aşılama çalışmaları açısından gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek şunları kaydetti: “İlimizde Biontech aşıları daha önce 6 kamu hastanemizde uygulanmakta iken Haziran ayı itibariyle artık birçok merkezde yapılabilecek. Önümüzdeki süreçte yoğun bir şekilde devam edecek olan aşılama çalışmaları nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Hastanesi, Özel Hastaneler, ve diğer devlet hastanelerinde Biontech aşısı yapılabilmesi için gerekli planları ve hazırlıkları tamamladık. Bugün ise gerçekleştirdiğimiz eğitim programı ile aşılama çalışmalarında görev alacak sağlık personellerimize gerekli eğitimleri vermiş olduk. Tüm vatandaşlarımıza erişebilmek amacıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşı randevusu alarak aşılarını olmaları hem kendileri hem de toplum sağlığı için önem arz etmekte. Koronavirüs salgını ile mücadele en önemli silahımızın aşı olduğu unutulmamalı. Kocaeli İl Sağlık Müdürü olarak tüm vatandaşlarımızı sorumlu davranarak aşılarını olmaya davet ediyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.