‘Geçit hakkı’ tartışması

Gebze 01.06.2021 - 18:08, Güncelleme: 01.06.2021 - 18:08
 

‘Geçit hakkı’ tartışması

GEBZE’DE SERT MECLİS;

Gebze Belediye Meclisi’nin son oturumuna Hatipler’deki iki parsel arasındaki geçit hakkı tartışması damga vurdu. AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin sert tartışmalarına zaman zaman İYİ Partili meclis üyeleri de katıldı. Gebze Belediye Meclisinin son oturumu Gebze Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen mecliste CHP’li meclis üyeleri ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün tartışmaları meclise damga vurdu. Meclisin ikinci gündem maddesi olan Hatipler Mahallesi’ndeki 206 ada 74 numaralı parselden 206 ada 59 numaralı parsele geçit hakkı kurulması ile ilgili CHP’li meclis üyeleri, AK Partili 4 üyenin komisyonda ret vermesine rağmen daha sonra evet dediğine dikkat çekerek bunun gerekçesini sordu. Meclis üyelerinin iradelerine ipotek konulduğunu söyleyen CHP Sözcüsü Saide Arslan Çalışkan, bunun nedenini sordu. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün CHP’yi ucuz siyaset yapmakla suçlamasına da tepki gösteren Arslan, Başkan Büyükgöz’ün bir daha bu ithamda bulunmamasını istedi. RADİKAL KARARLAR ALINACAK CHP’li meclis üyelerinin suçlamalarına cevap veren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise olayın CHP’lilerin söylediği gibi olmadığını ifade etti. Komisyon kararlarının tavsiye niteliği de taşıdığını söyleyen Büyükgöz, önemli olanın meclisten çıkan karar olduğuna dikkat çekti. Ulaşımla ilgili Gebze’de yakın zamanda radikal kararlar alınacağını da ifade eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Bazı caddeler tek yön yapılacak ve radikal karalar alınacak. Gebze Ticaret Odası, esnaf odaları ve esnaflarla tanıtım toplantıları yapılıyor. Taksicilerle yapıldı, şimdi minibüs esnafı ile yapılacak. Daha sonra tüm esnafa bu durumu gruplar halinde anlatacağız” dedi. MİNİ PAZAR TEMMUZ’DA KURULACAK Kızılay Caddesindeki kapalı otoparkın alt kısmında 1 Temmuz itibarı ile mini Pazar kurulacağını da söyleyen Zinnur Büyükgöz; “Burada pazarcılar odasının belirleyeceği günlük meyve ve sebze satışlarının yapılacağı stantlar olacak. Pazarcılardan bir işgaliye bedeli alınacak. Ayrıca köylerde üretilen ürünler de haftanın bir günü burada satılacak ancak köylüyü işgaliye bedelinden muaf tutacağız” dedi. Meclis, 8 maddelik diğer gündemin görüşülmesinin ardından sona erdi.
GEBZE’DE SERT MECLİS;

Gebze Belediye Meclisi’nin son oturumuna Hatipler’deki iki parsel arasındaki geçit hakkı tartışması damga vurdu. AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin sert tartışmalarına zaman zaman İYİ Partili meclis üyeleri de katıldı.

Gebze Belediye Meclisinin son oturumu Gebze Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen mecliste CHP’li meclis üyeleri ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün tartışmaları meclise damga vurdu. Meclisin ikinci gündem maddesi olan Hatipler Mahallesi’ndeki 206 ada 74 numaralı parselden 206 ada 59 numaralı parsele geçit hakkı kurulması ile ilgili CHP’li meclis üyeleri, AK Partili 4 üyenin komisyonda ret vermesine rağmen daha sonra evet dediğine dikkat çekerek bunun gerekçesini sordu. Meclis üyelerinin iradelerine ipotek konulduğunu söyleyen CHP Sözcüsü Saide Arslan Çalışkan, bunun nedenini sordu. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün CHP’yi ucuz siyaset yapmakla suçlamasına da tepki gösteren Arslan, Başkan Büyükgöz’ün bir daha bu ithamda bulunmamasını istedi.

RADİKAL KARARLAR ALINACAK

CHP’li meclis üyelerinin suçlamalarına cevap veren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise olayın CHP’lilerin söylediği gibi olmadığını ifade etti. Komisyon kararlarının tavsiye niteliği de taşıdığını söyleyen Büyükgöz, önemli olanın meclisten çıkan karar olduğuna dikkat çekti. Ulaşımla ilgili Gebze’de yakın zamanda radikal kararlar alınacağını da ifade eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Bazı caddeler tek yön yapılacak ve radikal karalar alınacak. Gebze Ticaret Odası, esnaf odaları ve esnaflarla tanıtım toplantıları yapılıyor. Taksicilerle yapıldı, şimdi minibüs esnafı ile yapılacak. Daha sonra tüm esnafa bu durumu gruplar halinde anlatacağız” dedi.

MİNİ PAZAR TEMMUZ’DA KURULACAK

Kızılay Caddesindeki kapalı otoparkın alt kısmında 1 Temmuz itibarı ile mini Pazar kurulacağını da söyleyen Zinnur Büyükgöz; “Burada pazarcılar odasının belirleyeceği günlük meyve ve sebze satışlarının yapılacağı stantlar olacak. Pazarcılardan bir işgaliye bedeli alınacak. Ayrıca köylerde üretilen ürünler de haftanın bir günü burada satılacak ancak köylüyü işgaliye bedelinden muaf tutacağız” dedi. Meclis, 8 maddelik diğer gündemin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.