“İmkanı olmayanlar aşılanıyor!”

Sağlık 01.06.2021 - 18:26, Güncelleme: 01.06.2021 - 18:26
 

“İmkanı olmayanlar aşılanıyor!”

‘MOBİL AŞI’ EKİPLERİ SAHADA;

Kocaeli'nin kırsal bölgelerinde çeşitli nedenlerle sağlık merkezlerine gidemeyen vatandaşlara mobil aşı araçlarıyla ulaşan ekipler, salgınla mücadeleye önemli katkı sağlıyor. Kentte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanları, vatandaşların aşı olması için bütün olanakları kullanıyor. Şehrin uzak noktalarındaki mahallelerde yaşayan vatandaşlar için 2 mobil araçla aşılama yapan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, evlerinden çeşitli nedenlerle çıkamayanlara da hizmet veriyor. Mobil hizmetle 65 bini aşkın vatandaşın aşılanmasını sağlayan ekipler, özverili mücadelelerini sürdürüyor. İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, aşılama çalışmalarının ülkede olduğu gibi kentte de tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Aşılamanın hastane, aile sağlığı ve aşılama merkezlerinde yapıldığını, yatalak, evde bakıma muhtaç hastalar ve yaşlıların da mobil ekipler aracılığıyla yerinde aşılandığını aktaran Pehlevan, "Mobil ekiplerimiz, mahalle muhtarlarımızla koordineli şekilde özellikle, randevu alamayan, herhangi bir şekilde bu imkana kavuşamayan vatandaşlarımıza yönelik aşılama çalışmalarını sürdürüyor. Bu ay itibarıyla bakanlığımız yoğun aşılama çalışmalarına başlayacak. Bütün altyapımız buna hazır. Vatandaşlarımızın çoğunu aşılamak niyetindeyiz." diye konuştu. "KOCAELİ'DE 600 BİNİN ÜZERİNDE AŞILAMA VAR" Pehlevan, "Kocaeli'de 600 binin üzerinde aşılama var. Tabii bu saat saat artarak değişiyor. Özellikle haziran itibarıyla yeni aşıların gelmesiyle bakanlığımızın planlamaları doğrultusunda aşılama çalışmaları daha hızlı ivmeyle devam edecek. Hedefimiz, yüzde 100'e yakın aşılama oranını sağlamak. Aşılama, toplumsal bir sorumluluk." dedi. Her ilçede mobil aşılama ekiplerinin olduğunu hatırlatan Pehlevan, "İhtiyaca binaen gerektiğinde bu sayıyı artırabiliyoruz. Aynı zamanda sahada filyasyon ekiplerimiz var. Yeter ki talep olsun. Bu salgını önlemenin en önemli yolu, tedbirlerle beraber aşılama. Vatandaş şehir merkezine gidemiyor, interneti kullanamıyor ya da akıllı telefonu olmuyor... Vatandaşın ayağına giderek, herhangi bir nedenle imkanı olmayanlara aşılama yapıyoruz. Yeter ki vatandaşımız aşı olmak istesin."
‘MOBİL AŞI’ EKİPLERİ SAHADA;

Kocaeli'nin kırsal bölgelerinde çeşitli nedenlerle sağlık merkezlerine gidemeyen vatandaşlara mobil aşı araçlarıyla ulaşan ekipler, salgınla mücadeleye önemli katkı sağlıyor.

Kentte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanları, vatandaşların aşı olması için bütün olanakları kullanıyor. Şehrin uzak noktalarındaki mahallelerde yaşayan vatandaşlar için 2 mobil araçla aşılama yapan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, evlerinden çeşitli nedenlerle çıkamayanlara da hizmet veriyor. Mobil hizmetle 65 bini aşkın vatandaşın aşılanmasını sağlayan ekipler, özverili mücadelelerini sürdürüyor. İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, aşılama çalışmalarının ülkede olduğu gibi kentte de tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Aşılamanın hastane, aile sağlığı ve aşılama merkezlerinde yapıldığını, yatalak, evde bakıma muhtaç hastalar ve yaşlıların da mobil ekipler aracılığıyla yerinde aşılandığını aktaran Pehlevan, "Mobil ekiplerimiz, mahalle muhtarlarımızla koordineli şekilde özellikle, randevu alamayan, herhangi bir şekilde bu imkana kavuşamayan vatandaşlarımıza yönelik aşılama çalışmalarını sürdürüyor. Bu ay itibarıyla bakanlığımız yoğun aşılama çalışmalarına başlayacak. Bütün altyapımız buna hazır. Vatandaşlarımızın çoğunu aşılamak niyetindeyiz." diye konuştu.

"KOCAELİ'DE 600 BİNİN ÜZERİNDE AŞILAMA VAR"

Pehlevan, "Kocaeli'de 600 binin üzerinde aşılama var. Tabii bu saat saat artarak değişiyor. Özellikle haziran itibarıyla yeni aşıların gelmesiyle bakanlığımızın planlamaları doğrultusunda aşılama çalışmaları daha hızlı ivmeyle devam edecek. Hedefimiz, yüzde 100'e yakın aşılama oranını sağlamak. Aşılama, toplumsal bir sorumluluk." dedi. Her ilçede mobil aşılama ekiplerinin olduğunu hatırlatan Pehlevan, "İhtiyaca binaen gerektiğinde bu sayıyı artırabiliyoruz. Aynı zamanda sahada filyasyon ekiplerimiz var. Yeter ki talep olsun. Bu salgını önlemenin en önemli yolu, tedbirlerle beraber aşılama. Vatandaş şehir merkezine gidemiyor, interneti kullanamıyor ya da akıllı telefonu olmuyor... Vatandaşın ayağına giderek, herhangi bir nedenle imkanı olmayanlara aşılama yapıyoruz. Yeter ki vatandaşımız aşı olmak istesin."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.