Gebze ve Darıca sahillerini saran müsilaj önergesine ret geldi!

Gebze 02.06.2021 - 12:19, Güncelleme: 02.06.2021 - 12:19
 

Gebze ve Darıca sahillerini saran müsilaj önergesine ret geldi!

CHP’nin Marmara Denizi’nde deniz salyası sorununu araştırma önergesi, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Marmara Denizi’nin ekosistemini çok ciddi biçimde tehdit eden, Kocaeli Körfezi ile Gebze ve Darıca sahillerini de saran müsilaj (deniz salyası) TBMM gündemine de girdi. Cumhuriyet Halk Partisi, Marmara Denizi’nde yaşanan ekolojik felaket müsilaj sorununun araştırılması için önerge verdi. TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP oylarıyla araştırma önergesi reddedildi. BAKANLIK EYLEM PLANI HAZIRLIĞINDA Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaja yol açan sorunlar arasında sıcaklık artışı ve denizdeki durağanlığın yanı sıra kirliliğin neden olduğunu belirtmiş, Marmara Denizi’nde 91 noktada denetim yapıldığını duyurmuştu. Bu konuda 4 Haziran’da ‘Marmara Denizinde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri’ çalıştayı yapılacağı duyurulurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 6 Haziran’da da ‘Marmara Denizini Koruma Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaşacak.  
CHP’nin Marmara Denizi’nde deniz salyası sorununu araştırma önergesi, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Marmara Denizi’nin ekosistemini çok ciddi biçimde tehdit eden, Kocaeli Körfezi ile Gebze ve Darıca sahillerini de saran müsilaj (deniz salyası) TBMM gündemine de girdi. Cumhuriyet Halk Partisi, Marmara Denizi’nde yaşanan ekolojik felaket müsilaj sorununun araştırılması için önerge verdi. TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP oylarıyla araştırma önergesi reddedildi.

BAKANLIK EYLEM PLANI HAZIRLIĞINDA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaja yol açan sorunlar arasında sıcaklık artışı ve denizdeki durağanlığın yanı sıra kirliliğin neden olduğunu belirtmiş, Marmara Denizi’nde 91 noktada denetim yapıldığını duyurmuştu. Bu konuda 4 Haziran’da ‘Marmara Denizinde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri’ çalıştayı yapılacağı duyurulurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 6 Haziran’da da ‘Marmara Denizini Koruma Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaşacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.