19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Her detayı düşünüp her tedbiri aldık!

Eğitim 03.06.2021 - 09:44, Güncelleme: 03.06.2021 - 09:44
 

Her detayı düşünüp her tedbiri aldık!

Geçtiğimiz gün yüz yüze eğitimle ilgili son dakika kararlarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son olarak sınavlarla ilgili de beklenen açıklamayı yaptı. MEB kararlarını ve tedbirlerini duyuran Bakan Selçuk LGS'ye ilişkin merak edilen soruların cevaplarını paylaştı. Buna göre sınavda değişiklik yok ve 2020 yılında olduğu gibi iki oturum halinde uygulanacak. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un son dakika açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından, "LGS'ye az kalmışken kafalardaki soru işaretlerine yönelik bazı hatırlatmalarımız var. Her detayı düşünüp her tedbiri aldık, her sorunun cevabına buradan ulaşabilirsiniz. Öğrencilerimize çok selamlar ve şimdiden başarılar" notuyla yaptığı paylaşımda, LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin merak edilen soruların cevaplarını paylaştı. İşte Bakan Selçuk'un son dakika açıklamalarından öne çıkanlar... LGS TÜYOLARI: MATEMATİK ELEYECEK 6 Haziran'da yapılacak LGS sınavına ilişkin merak edilen soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamaları şöyle: Hafta sonu yapılacak Lise Geçiş Sınavı'nda (LGS) matematik fark yaratacak. Uzmanlar adayların performansını artıracak altın değerinde önerileri SABAH'a değerlendirdi. SABAH Eğitim Yazarı Sait Gürsoy ile Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Koordinatörü Sibel Durak LGS'de fark yaratan testin matematik olduğunu belirtti. Uzmanlar "Soru çözüm ortalaması en düşük test hep matematik olduğu için, toplam puan getirisi en yüksek test de her yıl matematik oluyor" uyarısında bulundular. İşte madde madde uyarılar: Sınavda değişiklik yok ve 2020 yılında olduğu gibi iki oturum halinde uygulanacak. Sınav 6 Haziran 2021 tarihinde, birinci oturum saat 09.30'da, ikinci oturum ise saat 11.30'da olacak. Sınav başvuruları merkezi olarak yapıldı. Senin bir şey yapmana gerek yok. Bu sene de geçen seneki gibi sınava kendi okulunda gireceksin. Sınava okulunda gireceğin bina, sıra numaran gibi bilgileri e-Okul sisteminden öğrenebilirsin. SAAT 9.00'DA HAZIR OLUN Sınav günü en geç saat 09.00'da okulunda hazır bulunmalısın. Gerek birinci oturum gerekse sınav bitiminde, tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak. Dış alanda maske zorunlu, ancak sınav salonunda sıralar arasında yeterli sosyal mesafe bulunacağından istersen sınav esnasında maskeni çıkarabileceksin. Edinilen son dakika haberine göre PCR testi pozitif ve temaslı olan öğrenciler ayrı salonlarda, gerekirse ayrı binalarda sınava alınacak.
Geçtiğimiz gün yüz yüze eğitimle ilgili son dakika kararlarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son olarak sınavlarla ilgili de beklenen açıklamayı yaptı. MEB kararlarını ve tedbirlerini duyuran Bakan Selçuk LGS'ye ilişkin merak edilen soruların cevaplarını paylaştı. Buna göre sınavda değişiklik yok ve 2020 yılında olduğu gibi iki oturum halinde uygulanacak. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un son dakika açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından, "LGS'ye az kalmışken kafalardaki soru işaretlerine yönelik bazı hatırlatmalarımız var. Her detayı düşünüp her tedbiri aldık, her sorunun cevabına buradan ulaşabilirsiniz. Öğrencilerimize çok selamlar ve şimdiden başarılar" notuyla yaptığı paylaşımda, LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin merak edilen soruların cevaplarını paylaştı. İşte Bakan Selçuk'un son dakika açıklamalarından öne çıkanlar...

LGS TÜYOLARI: MATEMATİK ELEYECEK

6 Haziran'da yapılacak LGS sınavına ilişkin merak edilen soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamaları şöyle: Hafta sonu yapılacak Lise Geçiş Sınavı'nda (LGS) matematik fark yaratacak. Uzmanlar adayların performansını artıracak altın değerinde önerileri SABAH'a değerlendirdi. SABAH Eğitim Yazarı Sait Gürsoy ile Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Koordinatörü Sibel Durak LGS'de fark yaratan testin matematik olduğunu belirtti. Uzmanlar "Soru çözüm ortalaması en düşük test hep matematik olduğu için, toplam puan getirisi en yüksek test de her yıl matematik oluyor" uyarısında bulundular.

İşte madde madde uyarılar:

Sınavda değişiklik yok ve 2020 yılında olduğu gibi iki oturum halinde uygulanacak. Sınav 6 Haziran 2021 tarihinde, birinci oturum saat 09.30'da, ikinci oturum ise saat 11.30'da olacak. Sınav başvuruları merkezi olarak yapıldı. Senin bir şey yapmana gerek yok. Bu sene de geçen seneki gibi sınava kendi okulunda gireceksin. Sınava okulunda gireceğin bina, sıra numaran gibi bilgileri e-Okul sisteminden öğrenebilirsin.

SAAT 9.00'DA HAZIR OLUN

Sınav günü en geç saat 09.00'da okulunda hazır bulunmalısın. Gerek birinci oturum gerekse sınav bitiminde, tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak. Dış alanda maske zorunlu, ancak sınav salonunda sıralar arasında yeterli sosyal mesafe bulunacağından istersen sınav esnasında maskeni çıkarabileceksin. Edinilen son dakika haberine göre PCR testi pozitif ve temaslı olan öğrenciler ayrı salonlarda, gerekirse ayrı binalarda sınava alınacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.