19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Başkan Yıldız’dan ‘Marmara Denizi’ eleştirisi!

Gündem 04.06.2021 - 14:31, Güncelleme: 04.06.2021 - 14:31
 

Başkan Yıldız’dan ‘Marmara Denizi’ eleştirisi!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Marmara Denizi’yle ilgili eleştirilerde bulanarak bir açıklama yaptı. Başkan Yıldız, “Mart ayından bu yana giderek yayılan deniz salyası (müsilaj) sorunu giderek korkuturken, yetkililer halâ bir eylem planı ortaya koymak için ne bekleniyor?” dedi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Marmara Deniziyle ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Yıldız açıklamasında “Gerekli tedbir ve eylem planlarının ortaya koyulamamasıyla birlikte büyük bir çevre sorunu yumağı haline gelen uzmanlara göre “Marmara Denizi’nin ölümü” olarak nitelendirilen deniz salyası (müsilaj) sorunu her geçen gün daha da ciddi bir hâl alıyor” derken sözlerinin devamında iktidarı eleştirdi. RANTTAN ÇOK GELECEĞİMİZİ DÜŞÜNELİM Açıklamasını sürdüren Başkan Yıldız, “19 yıldır iktidarda oturanların bir faaliyette bulunamamasının yanında basiretsiz açıklamaları biz gibi hiç kimseyi tatmin etmemektedir. Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın "Marmara’yı foseptik gibi kullanmışız" gerçekçi bir açıklama ve bir itiraf. Yine de en azından bu hatayı kabul edip yaptığınız yanlışı görmeniz de bir gelişmedir. Umarız bundan sonra bu hatalardan tamamen dönüp ranttan çok çevreyi ve geleceğimizi düşünen bir anlayışla Marmara’yı bir an önce temiz ve yaşanılabilir bir deniz haline getirmek için çalışmaya başlarsınız” şeklinde konuşurken son olarak “Marmara denizine kıyısı olan veya olmayan organize sanayi bölgeleriyle, çevre şehircilik ve tarım bakanlıkları tarafından oluşturulacak bir çalışma grubuyla gözden geçirilmesi, planlanması ve hızlı bir şekilde adım atılması lazım. Eğer bugünden itibaren bir şey yapılmazsa çok daha kötü sonuçlarla karşılaşacağız. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemize bu reva mı?
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Marmara Denizi’yle ilgili eleştirilerde bulanarak bir açıklama yaptı. Başkan Yıldız, “Mart ayından bu yana giderek yayılan deniz salyası (müsilaj) sorunu giderek korkuturken, yetkililer halâ bir eylem planı ortaya koymak için ne bekleniyor?” dedi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Marmara Deniziyle ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Yıldız açıklamasında “Gerekli tedbir ve eylem planlarının ortaya koyulamamasıyla birlikte büyük bir çevre sorunu yumağı haline gelen uzmanlara göre “Marmara Denizi’nin ölümü” olarak nitelendirilen deniz salyası (müsilaj) sorunu her geçen gün daha da ciddi bir hâl alıyor” derken sözlerinin devamında iktidarı eleştirdi.

RANTTAN ÇOK GELECEĞİMİZİ DÜŞÜNELİM

Açıklamasını sürdüren Başkan Yıldız, “19 yıldır iktidarda oturanların bir faaliyette bulunamamasının yanında basiretsiz açıklamaları biz gibi hiç kimseyi tatmin etmemektedir. Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın "Marmara’yı foseptik gibi kullanmışız" gerçekçi bir açıklama ve bir itiraf. Yine de en azından bu hatayı kabul edip yaptığınız yanlışı görmeniz de bir gelişmedir. Umarız bundan sonra bu hatalardan tamamen dönüp ranttan çok çevreyi ve geleceğimizi düşünen bir anlayışla Marmara’yı bir an önce temiz ve yaşanılabilir bir deniz haline getirmek için çalışmaya başlarsınız” şeklinde konuşurken son olarak “Marmara denizine kıyısı olan veya olmayan organize sanayi bölgeleriyle, çevre şehircilik ve tarım bakanlıkları tarafından oluşturulacak bir çalışma grubuyla gözden geçirilmesi, planlanması ve hızlı bir şekilde adım atılması lazım. Eğer bugünden itibaren bir şey yapılmazsa çok daha kötü sonuçlarla karşılaşacağız. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemize bu reva mı?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.