Gebze’de, Atatürk’e hakaret tepkisiz kalınmadı!

Gebze 04.06.2021 - 17:00, Güncelleme: 04.06.2021 - 17:00
 

Gebze’de, Atatürk’e hakaret tepkisiz kalınmadı!

Gebze’de, Atatürk’e hakaret tepkisiz kalınmadı!

Ayasofya Camii’nde 28 Mayıs’ta düzenlenen, “Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi” etkinliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e hakaret içerikli sözler ifade eden İmam Mustafa Demirkan hakkında Gebze’de suç duyurusunda bulunuldu. Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’nin çağrısıyla birlikte Şube Başkanı Bülent Metin, şube yönetici ve üyeleriyle birlikte CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, ÇYDD Gebze Şube Başkan Yardımcısı Meltem Toker ve beraberindekiler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmek üzere, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na bireysel suç duyurusu yaptı. Suç duyurusunda Demirkan’ın müzeden camiiye dönüştürülen Ayasofya’yı kast ederek, “Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zamana geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline getirildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir. Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma…” demişti. Ayasofya’nın Ulu Önder tarafından müzeye dönüşmesinden ötürü Demirkan’ın bu sözleri direk Atatürk’ü hedef aldı. KASTI VE KİMİ KAST ETTİĞİ AÇIKTIR Suç duyurusunda, “Bu ifadelerin muhatabının tüm kamuoyunda ülkemizin kurucusu önderi Mustafa Kemal Atatürk olduğu değerlendirilmiş ve infialle karşılanmıştır. Söz konusu ifadelerin ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret olduğu açıktır. Şüphelinin ifadelerinin kastı ya da bunun hakaret niteliğine ilişkin üzerinde uzun uzun hukuki değerlendirmeler yapmaya da gerek bulunmamaktadır. Nitekim şüphelinin kastı ve kimi kast ettiği de açıktır” denildi. Mustafa Demirkan hakkında ilgili kanun maddelerine dayandırılarak gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılması istendi. İlgili kanun maddeleri; hakaretten ötürü bir yıldan üç yıla kadar, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamadan ötürü altı aydan bir yıla kadar hapis cezası içeriyor. ADD: ANAYASAL SUÇTUR Öte yandan ADD tarafından hazırlanan suç duyurusu taslağında da özetle Ulu Önder Atatürk’e hakaret içerdiği, Mustafa Demirkan’ın şeriat devleti özleminin dışa vurumu olduğu kaydedildi. Anayasa’nın ilgili maddelerine atıfta bulunulup Atatürk’e hakaret etmenin Anayasal suç olduğuna dikkat çekilip aynı zamanda kuruluş ilkelerinden esasla, ADD’nin kurumsal kimliğine karşı da hakaret olduğu belirtildi. Mustafa Demirkan hakkında kamu davası açılması talep edildi.
Gebze’de, Atatürk’e hakaret tepkisiz kalınmadı!

Ayasofya Camii’nde 28 Mayıs’ta düzenlenen, “Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi” etkinliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e hakaret içerikli sözler ifade eden İmam Mustafa Demirkan hakkında Gebze’de suç duyurusunda bulunuldu. Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’nin çağrısıyla birlikte Şube Başkanı Bülent Metin, şube yönetici ve üyeleriyle birlikte CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, ÇYDD Gebze Şube Başkan Yardımcısı Meltem Toker ve beraberindekiler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmek üzere, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na bireysel suç duyurusu yaptı. Suç duyurusunda Demirkan’ın müzeden camiiye dönüştürülen Ayasofya’yı kast ederek, “Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zamana geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline getirildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir. Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma…” demişti. Ayasofya’nın Ulu Önder tarafından müzeye dönüşmesinden ötürü Demirkan’ın bu sözleri direk Atatürk’ü hedef aldı.

KASTI VE KİMİ KAST ETTİĞİ AÇIKTIR

Suç duyurusunda, “Bu ifadelerin muhatabının tüm kamuoyunda ülkemizin kurucusu önderi Mustafa Kemal Atatürk olduğu değerlendirilmiş ve infialle karşılanmıştır. Söz konusu ifadelerin ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret olduğu açıktır. Şüphelinin ifadelerinin kastı ya da bunun hakaret niteliğine ilişkin üzerinde uzun uzun hukuki değerlendirmeler yapmaya da gerek bulunmamaktadır. Nitekim şüphelinin kastı ve kimi kast ettiği de açıktır” denildi. Mustafa Demirkan hakkında ilgili kanun maddelerine dayandırılarak gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılması istendi. İlgili kanun maddeleri; hakaretten ötürü bir yıldan üç yıla kadar, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamadan ötürü altı aydan bir yıla kadar hapis cezası içeriyor.

ADD: ANAYASAL SUÇTUR

Öte yandan ADD tarafından hazırlanan suç duyurusu taslağında da özetle Ulu Önder Atatürk’e hakaret içerdiği, Mustafa Demirkan’ın şeriat devleti özleminin dışa vurumu olduğu kaydedildi. Anayasa’nın ilgili maddelerine atıfta bulunulup Atatürk’e hakaret etmenin Anayasal suç olduğuna dikkat çekilip aynı zamanda kuruluş ilkelerinden esasla, ADD’nin kurumsal kimliğine karşı da hakaret olduğu belirtildi. Mustafa Demirkan hakkında kamu davası açılması talep edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.