19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Soyluçiçek, “Can çekişen eğitim adaletsizlikten öldü!”

Siyaset 08.06.2021 - 14:56, Güncelleme: 08.06.2021 - 14:56
 

Soyluçiçek, “Can çekişen eğitim adaletsizlikten öldü!”

Soyluçiçek, “Can çekişen eğitim adaletsizlikten öldü!”

CHP Kocaeli Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek,  hafta sonu gerçekleşen liselere geçiş sınavı (LGS)’ye ilişkin olarak konuştu. Başkan Soyluçiçek açıklamasında: “Salgın öncesinde eğitimde meydana gelen ekonomik farklılıklar öğrenciler arasında bir ötekileştirme ortaya çıkarmıştı. Salgınla bu durum iyice arttı. Eğitimi parayla satın alabilen ailelerin çocukları ile ekonomisi zayıf ailenin çocuğu aynı yarışta yer aldı. Her alanda olduğu gibi Eğitim’de adalet can çekişiyordu o da öldü” dedi. Soyluçiçek açıklamasının devamında: “Mart 2020’den bu yana en temel haklardan biri olan eğitim hakkı, bildirilen rakamlara göre 2 milyondan fazla çocuğun elinden alındı. Evinde ekonomik özgürlüğü olan çocuk her türlü eğitime ulaştı. Ama olmayan çocuk ne ders dinleye bildi, nede kaynak bulabildi. Yarınların temeli çocuklarımız için endişe duyuyoruz. 2 Milyon çocuk eğitim sürecinin dışında kaldı. Aynı yarışta ter döktüler. Bu çocukların günahı neydi? Evde işle ilgilenen, işçi olarak çalışan, kırsalda toprak bakan, hayvancılık yapan çocukları biliyoruz. Onlar bu coğrafyanın en temiz en saf evlatları. İmkansızlıklarla bir başarı yakalamaya çalışıyorlar. AK Parti iktidarı özel eğitimle, sözde kapatılan dershanelerin yerini uçuk fiyatlarla etüd merkezleri, gelişim sınıfları adı altında açılan özel eğitim alanlarına bıraktı. Birkaç yerden eğitime ulaşma imkânı olan çocuklar ile bir tableti 3 kişi paylaşan çocuklardan aynı bilgi sorgusu yapıldı. Belirsizlik içinde girdikleri sınavdan hayal kırıklıkları ile çıkan bu durumdaki çocuklarımızın eğitiminde adaleti kim sağlayacak? AK Parti iktidarı gelecekte bunun vebalini nasıl verecek? Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidar yolunda evlatlarımıza sesleniyorum. İktidarımızda aynı gayrı yok. Herkes için eşit eğitim eşit şartlarda olacak.” ifadelerini kullandı.
Soyluçiçek, “Can çekişen eğitim adaletsizlikten öldü!”

CHP Kocaeli Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek,  hafta sonu gerçekleşen liselere geçiş sınavı (LGS)’ye ilişkin olarak konuştu. Başkan Soyluçiçek açıklamasında: “Salgın öncesinde eğitimde meydana gelen ekonomik farklılıklar öğrenciler arasında bir ötekileştirme ortaya çıkarmıştı. Salgınla bu durum iyice arttı. Eğitimi parayla satın alabilen ailelerin çocukları ile ekonomisi zayıf ailenin çocuğu aynı yarışta yer aldı. Her alanda olduğu gibi Eğitim’de adalet can çekişiyordu o da öldü” dedi.

Soyluçiçek açıklamasının devamında: “Mart 2020’den bu yana en temel haklardan biri olan eğitim hakkı, bildirilen rakamlara göre 2 milyondan fazla çocuğun elinden alındı. Evinde ekonomik özgürlüğü olan çocuk her türlü eğitime ulaştı. Ama olmayan çocuk ne ders dinleye bildi, nede kaynak bulabildi. Yarınların temeli çocuklarımız için endişe duyuyoruz. 2 Milyon çocuk eğitim sürecinin dışında kaldı. Aynı yarışta ter döktüler. Bu çocukların günahı neydi? Evde işle ilgilenen, işçi olarak çalışan, kırsalda toprak bakan, hayvancılık yapan çocukları biliyoruz. Onlar bu coğrafyanın en temiz en saf evlatları. İmkansızlıklarla bir başarı yakalamaya çalışıyorlar. AK Parti iktidarı özel eğitimle, sözde kapatılan dershanelerin yerini uçuk fiyatlarla etüd merkezleri, gelişim sınıfları adı altında açılan özel eğitim alanlarına bıraktı. Birkaç yerden eğitime ulaşma imkânı olan çocuklar ile bir tableti 3 kişi paylaşan çocuklardan aynı bilgi sorgusu yapıldı. Belirsizlik içinde girdikleri sınavdan hayal kırıklıkları ile çıkan bu durumdaki çocuklarımızın eğitiminde adaleti kim sağlayacak? AK Parti iktidarı gelecekte bunun vebalini nasıl verecek? Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidar yolunda evlatlarımıza sesleniyorum. İktidarımızda aynı gayrı yok. Herkes için eşit eğitim eşit şartlarda olacak.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.