19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Çevre politikaları geliştirilmeli”

Siyaset 09.06.2021 - 09:48, Güncelleme: 09.06.2021 - 09:48
 

“Çevre politikaları geliştirilmeli”

AYDIN ÜNLÜ MÜSİLAJDAN KURTULMA YOLLARINI AÇIKLADI

Haftalık basın toplantısında konuşan MHP Kocaeli İl Başkanı aydın Ünlü, “Su, hava, toprak ve denizi birlikte değerlendiren entegre çevre politikaları geliştirilmelidir. Ayrıca biyogenetik ve genetiği değiştirilmiş organizmalar konusunda tehlikeleri bertaraf etme maksadıyla; Tarım ve Çevre Ekoloji politikaları eş zamanlı uygulanmalıdır” dedi. MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, normalleşme sürecinin başlaması ile her hafta Salı günü basın toplantısı düzenleme kararı almıştı. Başkan Ünlü ilk basın toplantısını geçtiğimiz hafta, ikinci toplantısını da dün gerçekleştirdi. MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğu basın toplantısında şu ifadelere yer verdi; “Marmara Denizi’nde mart ayından itibaren baş gösteren kıyılarımızda feci boyuta ulaşan deniz salyası istilası, çevre üzerinde bir kez daha derinlikli düşünmemize yol açmıştır. Büyük oranda kirli su ve karasal endüstriyel atıkların tesiri ile ortaya çıkan mikrobiyolojik varlıklar yaygın ve yoğun bir şekilde sahil kesimimize tutunmuştur. Hatta bazı kıyı şeritlerinde insanlarımızın denize çıkışı bile deniz salyası baskını ile engellenmiştir. ÇEVRE FELAKETİ Kaygı verici tablodan hem insanlarımızın rahatsızlık duyması normaldir. Deniz salyasının kıyılarımızda yatay bir tabaka oluşturması şöyle dursun dikey bir hareketle dibe doğru indiği de gözlenmektedir. Bu nedenle deniz canlılarının oksijeni de kesilmektedir. İşin doğrusu çevre felaketi ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. Çevre politikamızın esası, gelecek nesillere korunmuş bir çevrenin emanetidir. Kıyı, deniz, akarsu, göl, yapay göl ve diğer sulak alanların çevresi ile ekosistemlerin tamamını bir bütünlük içinde ele alan kıyı planlaması ve yönetim sistemi uygulanmalıdır. KİRLİ DENİZİN ÇEVRESİNDE SAĞLIKLI HAYAT KURULAMAZ Su, hava, toprak ve denizi birlikte değerlendiren entegre çevre politikaları geliştirilmelidir. Ayrıca biyogenetik ve genetiği değiştirilmiş organizmalar konusunda tehlikeleri bertaraf etme maksadıyla; Tarım ve Çevre Ekoloji politikaları eş zamanlı uygulanmalıdır. Bizlere düşen asıl görevlerden biri de çevreye duyarlı hissetmektedir. Marmara Denizi’ne akan derelerin ıslahı ile orta Avrupa ülkelerinden gelen atıkların nehirler üzerinden Karadeniz’e taşınması önlemek amacı ile muhatap ülkeler ile muhataplık sağlanmalıdır. Kirli bir denizin çevresinde sağlıklı bir hayat kurulamayacaktır.”
AYDIN ÜNLÜ MÜSİLAJDAN KURTULMA YOLLARINI AÇIKLADI

Haftalık basın toplantısında konuşan MHP Kocaeli İl Başkanı aydın Ünlü, “Su, hava, toprak ve denizi birlikte değerlendiren entegre çevre politikaları geliştirilmelidir. Ayrıca biyogenetik ve genetiği değiştirilmiş organizmalar konusunda tehlikeleri bertaraf etme maksadıyla; Tarım ve Çevre Ekoloji politikaları eş zamanlı uygulanmalıdır” dedi.

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, normalleşme sürecinin başlaması ile her hafta Salı günü basın toplantısı düzenleme kararı almıştı. Başkan Ünlü ilk basın toplantısını geçtiğimiz hafta, ikinci toplantısını da dün gerçekleştirdi. MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğu basın toplantısında şu ifadelere yer verdi; “Marmara Denizi’nde mart ayından itibaren baş gösteren kıyılarımızda feci boyuta ulaşan deniz salyası istilası, çevre üzerinde bir kez daha derinlikli düşünmemize yol açmıştır. Büyük oranda kirli su ve karasal endüstriyel atıkların tesiri ile ortaya çıkan mikrobiyolojik varlıklar yaygın ve yoğun bir şekilde sahil kesimimize tutunmuştur. Hatta bazı kıyı şeritlerinde insanlarımızın denize çıkışı bile deniz salyası baskını ile engellenmiştir.

ÇEVRE FELAKETİ

Kaygı verici tablodan hem insanlarımızın rahatsızlık duyması normaldir. Deniz salyasının kıyılarımızda yatay bir tabaka oluşturması şöyle dursun dikey bir hareketle dibe doğru indiği de gözlenmektedir. Bu nedenle deniz canlılarının oksijeni de kesilmektedir. İşin doğrusu çevre felaketi ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. Çevre politikamızın esası, gelecek nesillere korunmuş bir çevrenin emanetidir. Kıyı, deniz, akarsu, göl, yapay göl ve diğer sulak alanların çevresi ile ekosistemlerin tamamını bir bütünlük içinde ele alan kıyı planlaması ve yönetim sistemi uygulanmalıdır.

KİRLİ DENİZİN ÇEVRESİNDE SAĞLIKLI HAYAT KURULAMAZ

Su, hava, toprak ve denizi birlikte değerlendiren entegre çevre politikaları geliştirilmelidir. Ayrıca biyogenetik ve genetiği değiştirilmiş organizmalar konusunda tehlikeleri bertaraf etme maksadıyla; Tarım ve Çevre Ekoloji politikaları eş zamanlı uygulanmalıdır. Bizlere düşen asıl görevlerden biri de çevreye duyarlı hissetmektedir. Marmara Denizi’ne akan derelerin ıslahı ile orta Avrupa ülkelerinden gelen atıkların nehirler üzerinden Karadeniz’e taşınması önlemek amacı ile muhatap ülkeler ile muhataplık sağlanmalıdır. Kirli bir denizin çevresinde sağlıklı bir hayat kurulamayacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.