Unutulan oyunlar yeniden hayat buldu

Darıca 09.06.2021 - 10:20, Güncelleme: 09.06.2021 - 10:20
 

Unutulan oyunlar yeniden hayat buldu

Darıca Kemal Ali Gül İlkokulu’nda, “Oyunların Dili Aynı” E-Twinning projesi kapsamında unutulmaya yüz tutmuş, eski sokak oyunları öğretmenler eşliğinde öğrenciler tarafından oynandı. Projeyle çocukların bilgisayar bağımlılığından kurtulması ve sosyalleşmesi amaçlanıyor.

Geçmişte çocukların vazgeçilmezi, köşe kapmaca, seksek, ip atlama gibi sokak oyunlarıydı. Teknoloji ile birlikte çocukların eğlence anlayışı da değişti. Artık oyunlar bilgisayar ya da telefonlardan oynanıyor. Darıca’da Kemal Ali Gül İlkokulunda başlatılan projeyle çocuklar eski oyunları öğreniyor. “Oyunların Dili Aynı” E-Twinning projesi kapsamında eski oyunlar öğretmenlerin huzurunda öğrenciler tarafından yeniden oynanmış oldu. OLDUKÇA RENKLİ ANLAR YAŞADILAR Oldukça renkli anların yaşandığı oyunlarda öğrenciler ve öğretmenler büyük keyif yaşadılar. Darıca Kemal Ali Gül İlkokulu Müdürü Ercan İnce, “Okul koridorlarımızda yağ satarım bal satarım, köşe kapmaca ve ip atlama ve daha nice geleneksel çocuk oyunlarını oynadılar. Oldukça eğlendiklerini söyleyebilirim, her birimiz çok eğlendik. Eski sokak oyunları ile internet bağımlılığından bir nebze de olsa kurtulan çocuklar, oyunların keyfini çıkardılar, bu da bizleri çok ama çok mutlu etti” şeklinde konuştu. Oynanan oyunların sonrasında okul öğrencilerine günün anısına sertifika verildi.    
Darıca Kemal Ali Gül İlkokulu’nda, “Oyunların Dili Aynı” E-Twinning projesi kapsamında unutulmaya yüz tutmuş, eski sokak oyunları öğretmenler eşliğinde öğrenciler tarafından oynandı. Projeyle çocukların bilgisayar bağımlılığından kurtulması ve sosyalleşmesi amaçlanıyor.

Geçmişte çocukların vazgeçilmezi, köşe kapmaca, seksek, ip atlama gibi sokak oyunlarıydı. Teknoloji ile birlikte çocukların eğlence anlayışı da değişti. Artık oyunlar bilgisayar ya da telefonlardan oynanıyor. Darıca’da Kemal Ali Gül İlkokulunda başlatılan projeyle çocuklar eski oyunları öğreniyor. “Oyunların Dili Aynı” E-Twinning projesi kapsamında eski oyunlar öğretmenlerin huzurunda öğrenciler tarafından yeniden oynanmış oldu.

OLDUKÇA RENKLİ ANLAR YAŞADILAR

Oldukça renkli anların yaşandığı oyunlarda öğrenciler ve öğretmenler büyük keyif yaşadılar. Darıca Kemal Ali Gül İlkokulu Müdürü Ercan İnce, “Okul koridorlarımızda yağ satarım bal satarım, köşe kapmaca ve ip atlama ve daha nice geleneksel çocuk oyunlarını oynadılar. Oldukça eğlendiklerini söyleyebilirim, her birimiz çok eğlendik. Eski sokak oyunları ile internet bağımlılığından bir nebze de olsa kurtulan çocuklar, oyunların keyfini çıkardılar, bu da bizleri çok ama çok mutlu etti” şeklinde konuştu. Oynanan oyunların sonrasında okul öğrencilerine günün anısına sertifika verildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.