GTÜ köklü üniversiteleri geride bıraktı

Eğitim 15.06.2021 - 15:21, Güncelleme: 15.06.2021 - 15:21
 

GTÜ köklü üniversiteleri geride bıraktı

SEKİZİNCİ SIRAYA KADAR YÜKSELDİ

URAP 2020-2021 Türkiye raporunda, Boğaziçi, Sabancı, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi köklü üniversiteleri geride bırakan Gebze Teknik Üniversitesi 8. sıraya kadar yükseldi. Bu yılı üniversitelerin akademik performansını özetleyen ve URAP 2020-2021 Türkiye raporunda, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayımladığı veriler kullanıldı. Açıklanan tablolarda yükseköğretimdeki farklılıklar göz önüne alındığında sıralama kriterleri olarak; devlet ve vakıf üniversiteleri, tıp fakültesi olan-olmaya, 2000 yılı öncesi ve sonrası kurulan üniversiteler sıralandı. URAP 2020-2021 Türkiye raporunda, 166 üniversite yer aldı. Bu üniversitelerin 110’u devlet, 56’sı vakıf üniversitesi. Üniversitelerde toplam 82 bin öğretim görevlisi ve 2 milyon 294 in öğrenci bulunuyor. Buna karşın etki değeri yüksek dergilerde 31 bin makale yayınlandı. İLK SIRADA HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YER ALIYOR Üniversitelerdeki öğretim görevliler tarafından yayınlanan makalelerin yüzde 84’ü devlet üniversiteleri tarafından yayınlandı. URAP 2020-2021 Türkiye raporuna göre ilk sırada Hacettepe Üniversitesi yer alırken ikinci sırada ODTÜ ve üçüncü sırada İTÜ üniversiteleri yer alıyor. Türkiye sıralamasında il 20 üniversiteye bakıldığında Gazi Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin son dönemlerde ilerleme gösterdiği gözlemleniyor. Gazi Üniversitesi, 6. sırada yer alıyor. Gebze Teknik Üniversitesi ise 8. Sıraya kadar çıktı. ÜNİVERSİTE SIRALAMASI: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KOÇ ÜNİVERSİTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ EGE ÜNİVERSİTESİ
SEKİZİNCİ SIRAYA KADAR YÜKSELDİ

URAP 2020-2021 Türkiye raporunda, Boğaziçi, Sabancı, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi köklü üniversiteleri geride bırakan Gebze Teknik Üniversitesi 8. sıraya kadar yükseldi.

Bu yılı üniversitelerin akademik performansını özetleyen ve URAP 2020-2021 Türkiye raporunda, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayımladığı veriler kullanıldı. Açıklanan tablolarda yükseköğretimdeki farklılıklar göz önüne alındığında sıralama kriterleri olarak; devlet ve vakıf üniversiteleri, tıp fakültesi olan-olmaya, 2000 yılı öncesi ve sonrası kurulan üniversiteler sıralandı. URAP 2020-2021 Türkiye raporunda, 166 üniversite yer aldı. Bu üniversitelerin 110’u devlet, 56’sı vakıf üniversitesi. Üniversitelerde toplam 82 bin öğretim görevlisi ve 2 milyon 294 in öğrenci bulunuyor. Buna karşın etki değeri yüksek dergilerde 31 bin makale yayınlandı.

İLK SIRADA HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YER ALIYOR

Üniversitelerdeki öğretim görevliler tarafından yayınlanan makalelerin yüzde 84’ü devlet üniversiteleri tarafından yayınlandı. URAP 2020-2021 Türkiye raporuna göre ilk sırada Hacettepe Üniversitesi yer alırken ikinci sırada ODTÜ ve üçüncü sırada İTÜ üniversiteleri yer alıyor. Türkiye sıralamasında il 20 üniversiteye bakıldığında Gazi Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin son dönemlerde ilerleme gösterdiği gözlemleniyor. Gazi Üniversitesi, 6. sırada yer alıyor. Gebze Teknik Üniversitesi ise 8. Sıraya kadar çıktı.

ÜNİVERSİTE SIRALAMASI:

  1. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
  2. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
  3. İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
  4. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
  5. KOÇ ÜNİVERSİTESİ
  6. GAZİ ÜNİVERSİTESİ
  7. ANKARA ÜNİVERSİTESİ
  8. GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
  9. İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
  10. EGE ÜNİVERSİTESİ

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.