GTÜ, tarıma ışık tutacak

Gebze 28.06.2021 - 17:19, Güncelleme: 28.06.2021 - 17:19
 

GTÜ, tarıma ışık tutacak

GTÜ, tarıma ışık tutacak

Gebze Teknik Üniversitesi, Kale Grubu’nun hibe desteği ile en ileri teknolojide cihazlarla donatılmış kurulan Dr. İbrahim Bodur Sürdürülebilir ve İzlenebilir Tarım Test ve Analiz Laboratuvarı açıldı. Üniversite ve sanayi işbirli Gebze Teknik Üniversitesi’nde hayata geçirilmeye devam ediyor. Kale Grubu’nun hibe ve desteği ile GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü bünyesinde hizmet verecek olan Dr. İbrahim Bodur Sürdürülebilir ve İzlenebilir Tarım Test ve Analiz Laboratuvarı’nın açılışı, dün Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Kale Grubu CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın katılımıyla gerçekleşti. AR-GE ÇALIŞMALARINDA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENECEK Sürdürülebilir tarım, tarımda izlenebilirlik, bitki besleme ve yenilikçi gübreler, gıda güvenliği, besin kalitesi ve beslenme güvencesi ile ilgili araştırmaların en önemli boyutlarından biri olan element analizlerinin her türlü toprak, gübre, çözelti, bitki ve gıda numunesinde çok yüksek hassasiyette yapılabilmesini sağlayacak laboratuvar, Ar-Ge çalışmalarında önemli rol üstlenecek. LABORATUVARI GEZDİLER Kesilen kurdelenin ardından tam donanımla bölge ve ülke tarımı için önemli çalışmaların yapılacağı laboratuvarı gezen heyet, daha sonra laboratuvar önünde Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur anısına ağaç dikimi gerçekleştirdi. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, tören sonrasında ise Kale Grubu yetkililerine GTÜ Teknopark, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ve FLY BVLOS uçuş okulunu gezdirdi.
GTÜ, tarıma ışık tutacak

Gebze Teknik Üniversitesi, Kale Grubu’nun hibe desteği ile en ileri teknolojide cihazlarla donatılmış kurulan Dr. İbrahim Bodur Sürdürülebilir ve İzlenebilir Tarım Test ve Analiz Laboratuvarı açıldı.

Üniversite ve sanayi işbirli Gebze Teknik Üniversitesi’nde hayata geçirilmeye devam ediyor. Kale Grubu’nun hibe ve desteği ile GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü bünyesinde hizmet verecek olan Dr. İbrahim Bodur Sürdürülebilir ve İzlenebilir Tarım Test ve Analiz Laboratuvarı’nın açılışı, dün Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Kale Grubu CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın katılımıyla gerçekleşti.

AR-GE ÇALIŞMALARINDA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENECEK

Sürdürülebilir tarım, tarımda izlenebilirlik, bitki besleme ve yenilikçi gübreler, gıda güvenliği, besin kalitesi ve beslenme güvencesi ile ilgili araştırmaların en önemli boyutlarından biri olan element analizlerinin her türlü toprak, gübre, çözelti, bitki ve gıda numunesinde çok yüksek hassasiyette yapılabilmesini sağlayacak laboratuvar, Ar-Ge çalışmalarında önemli rol üstlenecek.

LABORATUVARI GEZDİLER

Kesilen kurdelenin ardından tam donanımla bölge ve ülke tarımı için önemli çalışmaların yapılacağı laboratuvarı gezen heyet, daha sonra laboratuvar önünde Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur anısına ağaç dikimi gerçekleştirdi. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, tören sonrasında ise Kale Grubu yetkililerine GTÜ Teknopark, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ve FLY BVLOS uçuş okulunu gezdirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.