Kurbanını kardeşinle paylaş!

Gebze 29.06.2021 - 10:14, Güncelleme: 29.06.2021 - 10:14
 

Kurbanını kardeşinle paylaş!

Gebze Mustafa Paşa Camii İmam Hatiplerinden Hafız İrfan Tatlı, camide kurulan stantla Gebzeli vatandaşları bilgilendirdi. Tatlı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2021 yılı vekaletle kurban kesim bedellerini Gebzeli vatandaşlara anlatarak, kurbanlarını paylaşmaları yönünde çağrıda bulundu.

Gebze Mustafa Paşa Camii’nde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı’nın standında bilgilendirmede bulunan Gebze Mustafa Paşa Camii İmam Hatiplerinden Hafız İrfan Tatlı, Gebzeli vatandaşları kurbanlarını paylaşmaları yönünde çağrıda bulundu. Kurban bağışı hakkında bilgilendirmede bulunan Hafız Tatlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kurban ibadeti, Rabbimize yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışıdır. Sevgi, vefa, sadakat ve fedakârlığın simgesidir. Yaratan’a karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara paylaşma ahlakını pekiştiren önemli bir nimettir. Bizlere sahip olduğumuz imkanları, inandığımız değerler uğruna feda edebilme erdemi ve iradesi kazandıran büyük bir ibadettir. ŞEFFAF ORGANİASYON Son derece şeffaf bir şekilde sürdürülen organizasyonda kurban kesimleri, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet edilen 557 bin 311 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 430 kesim noktasında; yurt dışında ise 74 ülkenin 308 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Bu sene de Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ve dünyadaki mazlum, mağdur ve muhtaçlara milletimizin iyilik eli büyük bir titizlikle ulaştırılacaktır inşallah. Daha çok mazlum ve muhtaç kardeşimizin yüzünü güldürmek ve onların bayram sevincine katkı sunmak için ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla büyük bir heyecan ve özveri ile gayret edilecektir.” YUTİÇİ BİN 125 TL, YURT DIŞI 925 TL Vekâletle kurban hizmetinin Türkiye’de müftülüklerle, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütüldüğünü belirten Gebze Mustafa Paşa Camii İmam Hatiplerinden Hafız İrfan Tatlı, “Türkiye Diyanet Vakfımızca bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 1125 TL, yurt dışı ise 925 TL olarak belirlenmiştir” dedi.  
Gebze Mustafa Paşa Camii İmam Hatiplerinden Hafız İrfan Tatlı, camide kurulan stantla Gebzeli vatandaşları bilgilendirdi. Tatlı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2021 yılı vekaletle kurban kesim bedellerini Gebzeli vatandaşlara anlatarak, kurbanlarını paylaşmaları yönünde çağrıda bulundu.

Gebze Mustafa Paşa Camii’nde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı’nın standında bilgilendirmede bulunan Gebze Mustafa Paşa Camii İmam Hatiplerinden Hafız İrfan Tatlı, Gebzeli vatandaşları kurbanlarını paylaşmaları yönünde çağrıda bulundu. Kurban bağışı hakkında bilgilendirmede bulunan Hafız Tatlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kurban ibadeti, Rabbimize yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışıdır. Sevgi, vefa, sadakat ve fedakârlığın simgesidir. Yaratan’a karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara paylaşma ahlakını pekiştiren önemli bir nimettir. Bizlere sahip olduğumuz imkanları, inandığımız değerler uğruna feda edebilme erdemi ve iradesi kazandıran büyük bir ibadettir.

ŞEFFAF ORGANİASYON

Son derece şeffaf bir şekilde sürdürülen organizasyonda kurban kesimleri, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet edilen 557 bin 311 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 430 kesim noktasında; yurt dışında ise 74 ülkenin 308 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Bu sene de Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ve dünyadaki mazlum, mağdur ve muhtaçlara milletimizin iyilik eli büyük bir titizlikle ulaştırılacaktır inşallah. Daha çok mazlum ve muhtaç kardeşimizin yüzünü güldürmek ve onların bayram sevincine katkı sunmak için ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla büyük bir heyecan ve özveri ile gayret edilecektir.”

YUTİÇİ BİN 125 TL, YURT DIŞI 925 TL

Vekâletle kurban hizmetinin Türkiye’de müftülüklerle, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütüldüğünü belirten Gebze Mustafa Paşa Camii İmam Hatiplerinden Hafız İrfan Tatlı, “Türkiye Diyanet Vakfımızca bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 1125 TL, yurt dışı ise 925 TL olarak belirlenmiştir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.