İzmit'in kurtuluşunun 100.yılı kutlandı

Kocaeli 29.06.2021 - 10:32, Güncelleme: 29.06.2021 - 10:32
 

İzmit'in kurtuluşunun 100.yılı kutlandı

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlandı. Kutlamalar kortej ile başlarken, halk oyunları etkinlikleri ve tiyatro gösterileri yapıldı.

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü, İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinlikler, İzmit Saat Kulesi'nden başlayarak Kent Meydanı'nda sona eren kortej ile başladı. Çeşitli tiyatro ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri de korteje renk kattı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı konuşmada, "Öncelikle çok mutlu ve gururluyuz. Bugün çok sayıda ekibimizle hem yerel hem de ulusal birçok sanatçımızla bir aradayız. İzmit'in kurtuluşunu hep birlikte kutluyoruz. Bizim için çok keyifli, çok onurlu bir gün. Biz de bu 100. yıla yakışır etkinlikler planladık. Gerek dans, gerek müzik gruplarımızla, halk oyunlarımızla, sanatçı dostlarımızla bir aradayız. Halkımızla bu coşkuyu paylaşıyoruz. 100. yılımız kutlu olsun. Bu vesileyle, bu vatanı vatan yapan bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi. Kutlamalar hafta boyunca konser ve etkinliklerle devam edecek.  KONSERDE KORONAVİRÜS UNUTULDU Öte yandan İzmit Belediyesi tarafından İzmit'in kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen arabada konser etkinliğinde Şevval Sam sahne aldı. Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe araçlarıyla gelenler, otoparka alındı. Şevval Sam yaklaşık 2 saat boyunca sahnede şarkılarını seslendirdi. Vatandaşlar araçlarından inerek sahne önüne gelip sanatçının şarkılarına eşlik ederken sosyal mesafe kurallarını unuttu. VATANDAŞ ETKİNLİKLERDEN MEMNUN AMA… Konsere ailesiyle birlikte gelen Melisa Üner, "Böyle arabalı bir konsere bile büyük bir heyecanla geldik. Çok özlemişiz. Çok güzel bir ortam var. Çok memnunuz." dedi. Uzun süredir evde kaldıklarını söyleyen Özay Doğan, "Uzun bir süredir evdeyiz, kapalıyız. Artık o günlerin sonunun gelmesini diliyoruz. Hep birlikte eğleniyoruz burada. Vatandaşların ilgisi de çok fazla. Birçok insan burada. Bundan dolayı da çok mutlu oldum. Bu kadar insanın ilgi göstermesi çok hoş." diye konuştu. Daha fazla konser olmasını istediğini belirten Umut Tarım, "Uzun bir süredir pandemiden dolayı konserler yoktu. Bu yepyeni bir tat, yepyeni bir huzur oldu. Kendimize geldiğimizi hissediyoruz. İnşallah daha da devamı olur. Hep beraber açız buna. Daha nice konserlerde buluşmak dileğiyle." dedi.
İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlandı. Kutlamalar kortej ile başlarken, halk oyunları etkinlikleri ve tiyatro gösterileri yapıldı.

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü, İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinlikler, İzmit Saat Kulesi'nden başlayarak Kent Meydanı'nda sona eren kortej ile başladı. Çeşitli tiyatro ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri de korteje renk kattı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı konuşmada, "Öncelikle çok mutlu ve gururluyuz. Bugün çok sayıda ekibimizle hem yerel hem de ulusal birçok sanatçımızla bir aradayız. İzmit'in kurtuluşunu hep birlikte kutluyoruz. Bizim için çok keyifli, çok onurlu bir gün. Biz de bu 100. yıla yakışır etkinlikler planladık. Gerek dans, gerek müzik gruplarımızla, halk oyunlarımızla, sanatçı dostlarımızla bir aradayız. Halkımızla bu coşkuyu paylaşıyoruz. 100. yılımız kutlu olsun. Bu vesileyle, bu vatanı vatan yapan bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi. Kutlamalar hafta boyunca konser ve etkinliklerle devam edecek. 

KONSERDE KORONAVİRÜS UNUTULDU

Öte yandan İzmit Belediyesi tarafından İzmit'in kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen arabada konser etkinliğinde Şevval Sam sahne aldı. Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe araçlarıyla gelenler, otoparka alındı. Şevval Sam yaklaşık 2 saat boyunca sahnede şarkılarını seslendirdi. Vatandaşlar araçlarından inerek sahne önüne gelip sanatçının şarkılarına eşlik ederken sosyal mesafe kurallarını unuttu.

VATANDAŞ ETKİNLİKLERDEN MEMNUN AMA…

Konsere ailesiyle birlikte gelen Melisa Üner, "Böyle arabalı bir konsere bile büyük bir heyecanla geldik. Çok özlemişiz. Çok güzel bir ortam var. Çok memnunuz." dedi. Uzun süredir evde kaldıklarını söyleyen Özay Doğan, "Uzun bir süredir evdeyiz, kapalıyız. Artık o günlerin sonunun gelmesini diliyoruz. Hep birlikte eğleniyoruz burada. Vatandaşların ilgisi de çok fazla. Birçok insan burada. Bundan dolayı da çok mutlu oldum. Bu kadar insanın ilgi göstermesi çok hoş." diye konuştu. Daha fazla konser olmasını istediğini belirten Umut Tarım, "Uzun bir süredir pandemiden dolayı konserler yoktu. Bu yepyeni bir tat, yepyeni bir huzur oldu. Kendimize geldiğimizi hissediyoruz. İnşallah daha da devamı olur. Hep beraber açız buna. Daha nice konserlerde buluşmak dileğiyle." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.