CHP’li Vekil Akar’dan aşı çağrısı

Kocaeli 29.06.2021 - 13:07, Güncelleme: 29.06.2021 - 13:07
 

CHP’li Vekil Akar’dan aşı çağrısı

CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Haydar Akar aşı çalışmalarına destek vererek, vatandaşlara aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Haydar Akar aşı çalışmalarına destek vererek, vatandaşlara aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Akar yaptığı çağrıda, “Yaklaşık 1,5 yıldır etkisini sürdüren Covid-19’a karşı elimizdeki tek silahın aşı olduğunu biliyoruz. Hayatımızın her alanını etkileyen bu Pandemi sürecinde resmi rakamlara göre yaklaşık 50 Bin (gayri resmi açıklamalara göre daha fazla) vatandaşımızı kaybettik. Ailelerimizden, komşularımızdan yaşanan acılara şahitlik ettik… Şimdi mücadele için aşı sürecini hızlandırmalıyız. Sağlık Bakanlığının açıklamış olduğu son haftalık grafikte kentimiz 100 Binde 51,97 Yüzde ile 53 kentimizden daha riskli durumdadır. Buna rağmen aşılanan kent sıralamasında 37. durumdayız. Şimdi hep birlikte bu tabloyu değiştirip aşıda da örnek kent olmak için kolları sıvıyoruz. Dünyada birçok ülkenin normal hayata geçişteki başarısının arkasında yüzde 70 aşılama ile toplumsal bağışıklığın sağlanmış olması ve aşı hızı ile mümkün olmuştur. “SAĞLIKÇILARIMIZIN SESİNE KULAK VERİN” Sözlerini sürdüren Vekil Akar, “2 Milyon Nüfusu olan kentimizde şu ana kadar 2. Doz aşı uygulan kişi sayısı 325 bin, ilk Doz aşı uygulanan kişi sayısı yaklaşık 829 Bin  olmak üzere toplam 1 Milyon 154’bindir. Günlük 60 Bin aşı kapasitesine sahip kentimizde hala yüzde 60 aşılama sınırını geçemediğimiz için vakit kaybetmeden randevularımızı alarak aşı sürecini hızlandırmalıyız. Daha güzel, daha sağlıklı bir Ülke ve Kocaeli için bilimin, bilim insanlarının ve sağlığımız için 1,5 yıldır evinden, çocuklarından uzak olan sağlıkçılarımızın sesine kulak vererek, Kocaeli ve Türkiye’de aşı olmamış vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşılarımızı oluyor, hayatı normalleştiriyoruz” ifadelerini kullandı…                                                                                                                                                                                                                                                                              
CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Haydar Akar aşı çalışmalarına destek vererek, vatandaşlara aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Haydar Akar aşı çalışmalarına destek vererek, vatandaşlara aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Akar yaptığı çağrıda, “Yaklaşık 1,5 yıldır etkisini sürdüren Covid-19’a karşı elimizdeki tek silahın aşı olduğunu biliyoruz. Hayatımızın her alanını etkileyen bu Pandemi sürecinde resmi rakamlara göre yaklaşık 50 Bin (gayri resmi açıklamalara göre daha fazla) vatandaşımızı kaybettik. Ailelerimizden, komşularımızdan yaşanan acılara şahitlik ettik… Şimdi mücadele için aşı sürecini hızlandırmalıyız. Sağlık Bakanlığının açıklamış olduğu son haftalık grafikte kentimiz 100 Binde 51,97 Yüzde ile 53 kentimizden daha riskli durumdadır. Buna rağmen aşılanan kent sıralamasında 37. durumdayız. Şimdi hep birlikte bu tabloyu değiştirip aşıda da örnek kent olmak için kolları sıvıyoruz. Dünyada birçok ülkenin normal hayata geçişteki başarısının arkasında yüzde 70 aşılama ile toplumsal bağışıklığın sağlanmış olması ve aşı hızı ile mümkün olmuştur.

“SAĞLIKÇILARIMIZIN SESİNE KULAK VERİN”

Sözlerini sürdüren Vekil Akar, “2 Milyon Nüfusu olan kentimizde şu ana kadar 2. Doz aşı uygulan kişi sayısı 325 bin, ilk Doz aşı uygulanan kişi sayısı yaklaşık 829 Bin  olmak üzere toplam 1 Milyon 154’bindir. Günlük 60 Bin aşı kapasitesine sahip kentimizde hala yüzde 60 aşılama sınırını geçemediğimiz için vakit kaybetmeden randevularımızı alarak aşı sürecini hızlandırmalıyız. Daha güzel, daha sağlıklı bir Ülke ve Kocaeli için bilimin, bilim insanlarının ve sağlığımız için 1,5 yıldır evinden, çocuklarından uzak olan sağlıkçılarımızın sesine kulak vererek, Kocaeli ve Türkiye’de aşı olmamış vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşılarımızı oluyor, hayatı normalleştiriyoruz” ifadelerini kullandı…

 

                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.