Toplam kirliliğin yüzde 45’ini İBB temizledi

Gebze 30.06.2021 - 12:36, Güncelleme: 30.06.2021 - 12:36
 

Toplam kirliliğin yüzde 45’ini İBB temizledi

Toplam kirliliğin yüzde 45’ini İBB temizledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Erdek, Yalova, Mudanya, Gemlik, Gebze, Gelibolu, Kocaeli, Tekirdağ, İstanbul ve Adalar sahillerinin yanı sıra Ege ve Karadeniz’de de görülen müsilaj ile mücadelesini sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı eylem planı çerçevesinde Marmara Denizi’nde temizlik çalışmaları yürütülüyor. TOPLAM KİRLİLĞİN YÜZDE 45’İNİ İBB ORTADAN KALDIRDI Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birimleri ile 8 Haziran'da başlatılan çalışmada 4 bin 172 metreküp müsilaj toplandı. İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2 bin 516 metreküp müsilajı İstanbul sahillerinden temizlediği, 20 gün içinde toplam kirliliğin yüzde 45’ini ortadan kaldırdığı açıklandı. MÜSİLAJA HEM KARADAN HEM DENİZDEN MÜDAHALE İBB, Marmara Denizi'nin hem altını hem de üstünü tehdit eden müsilaja karşı hem denizden hem de karadan müdahale ediyor. Temizlik çalışmalarına, 7 Deniz Yüzeyi Temizlik Teknesi (DYT) ve Dredger Tarama Gemisi (DTG) ile katılıyor. Karada ise 70 personelden oluşan 13 kıyı temizlik ekibi, sahilleri müsilajdan arındırmak için yoğun bir mesai yapıyor.
Toplam kirliliğin yüzde 45’ini İBB temizledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Erdek, Yalova, Mudanya, Gemlik, Gebze, Gelibolu, Kocaeli, Tekirdağ, İstanbul ve Adalar sahillerinin yanı sıra Ege ve Karadeniz’de de görülen müsilaj ile mücadelesini sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı eylem planı çerçevesinde Marmara Denizi’nde temizlik çalışmaları yürütülüyor.

TOPLAM KİRLİLĞİN YÜZDE 45’İNİ İBB ORTADAN KALDIRDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birimleri ile 8 Haziran'da başlatılan çalışmada 4 bin 172 metreküp müsilaj toplandı. İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2 bin 516 metreküp müsilajı İstanbul sahillerinden temizlediği, 20 gün içinde toplam kirliliğin yüzde 45’ini ortadan kaldırdığı açıklandı.

MÜSİLAJA HEM KARADAN HEM DENİZDEN MÜDAHALE

İBB, Marmara Denizi'nin hem altını hem de üstünü tehdit eden müsilaja karşı hem denizden hem de karadan müdahale ediyor. Temizlik çalışmalarına, 7 Deniz Yüzeyi Temizlik Teknesi (DYT) ve Dredger Tarama Gemisi (DTG) ile katılıyor. Karada ise 70 personelden oluşan 13 kıyı temizlik ekibi, sahilleri müsilajdan arındırmak için yoğun bir mesai yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.