“Kömürcüler OSB ne zaman kalkacak?”

Dilovası 01.07.2021 - 09:57, Güncelleme: 01.07.2021 - 09:57
 

“Kömürcüler OSB ne zaman kalkacak?”

TARHAN, KOCAELİ’NİN SORUNLARINI NİHAYET HATIRLADI;

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan diğer illerin sorunlarını bırakıp Kocaeli ve Gebze Bölgesi’nin sorunlarına nihayet odaklandı. Tarhan, Dilovası’nda yıllardır çevreyi tahrip eden ve insan sağlığını tehdit eden Kömürcüler OSB’yi gündeme getiren Tarhan, kömür tozlarının ilçeden ne zaman taşınacağını sordu. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yıllardır çevreyi tahrip eden ve insan sağlığını tehdit eden Gebze Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GKOSB) sorununu yeniden gündeme taşıdı. Tarhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı, AK Partili Kocaeli Belediye Başkanları ve Milletvekillerinin daha önce defalarca söz verdikleri halde kaldırılması için bir çalışma yapmadıkları gerekçesiyle vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine TBMM Başkanlığı’na tekrar soru önergesi sundu.  “VATANDAŞIMIZ KÖMÜR SOLUYOR” Dilovası’nda yer alan çevreye ve insana zarara rağmen Gebze Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kömürcülük faaliyetleri devam etmektedir. Konuya dikkat çeken Tarhan: “Vatandaşımız göz göre göre zehirleniyor. Kimse buna bir dur demiyor. Yıllardır söylüyoruz hala tek bir adım atılmadı. Konuyu birçok kez meclis gündemine de taşıdık. Yetkililer tarafından uzun süredir Kömürcüler OSB’nin taşınacağı söylenmesine rağmen bölgede faaliyet devam ediyor. İnsanları oyalamayı bırakın! Burada insan hayatı söz konusu. Bundan daha önemli bir şey olabilir mi? Bir an önce bu organize sanayi bölgesinin taşınması gerekmektedir” dedi. “GENÇLERİMİZE VE ÇOCUKLARIMIZA BUNU YAPMAYA HAKKIMIZ YOK!” Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Kocaeli’ndeki Kömürcüler OSB’nin ne zaman taşınacağını soran Tarhan: “Dilovası’ndaki vatandaşlarımız bize konu ile ilgili şikayetlerini iletiyorlar. Kömürcüler OSB’nin ne zaman taşınacağına dair vatandaşın bilgilendirilmesi gerekiyor. Kömür tozunun çevreye ve insan sağlığına verdiği zarar bilimsel araştırmalarla da ortada. Vatandaşın sesini duyun! Bölgedeki insanlar her gün kömür tozu soluyor. Kömür tozu bölge sakinlerinin kabusu haline geldi. İnsanlar pencerelerini dahi açamıyorlar. Yakın bölgelerde akciğer ve solunum hastalıkları yaygın hale geldi. Gençlerimize ve çocuklarımıza bunu yapmaya hakkımız yok!” dedi.
TARHAN, KOCAELİ’NİN SORUNLARINI NİHAYET HATIRLADI;

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan diğer illerin sorunlarını bırakıp Kocaeli ve Gebze Bölgesi’nin sorunlarına nihayet odaklandı. Tarhan, Dilovası’nda yıllardır çevreyi tahrip eden ve insan sağlığını tehdit eden Kömürcüler OSB’yi gündeme getiren Tarhan, kömür tozlarının ilçeden ne zaman taşınacağını sordu.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yıllardır çevreyi tahrip eden ve insan sağlığını tehdit eden Gebze Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GKOSB) sorununu yeniden gündeme taşıdı. Tarhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı, AK Partili Kocaeli Belediye Başkanları ve Milletvekillerinin daha önce defalarca söz verdikleri halde kaldırılması için bir çalışma yapmadıkları gerekçesiyle vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine TBMM Başkanlığı’na tekrar soru önergesi sundu.

 “VATANDAŞIMIZ KÖMÜR SOLUYOR”

Dilovası’nda yer alan çevreye ve insana zarara rağmen Gebze Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kömürcülük faaliyetleri devam etmektedir. Konuya dikkat çeken Tarhan: “Vatandaşımız göz göre göre zehirleniyor. Kimse buna bir dur demiyor. Yıllardır söylüyoruz hala tek bir adım atılmadı. Konuyu birçok kez meclis gündemine de taşıdık. Yetkililer tarafından uzun süredir Kömürcüler OSB’nin taşınacağı söylenmesine rağmen bölgede faaliyet devam ediyor. İnsanları oyalamayı bırakın! Burada insan hayatı söz konusu. Bundan daha önemli bir şey olabilir mi? Bir an önce bu organize sanayi bölgesinin taşınması gerekmektedir” dedi.

“GENÇLERİMİZE VE ÇOCUKLARIMIZA BUNU YAPMAYA HAKKIMIZ YOK!”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Kocaeli’ndeki Kömürcüler OSB’nin ne zaman taşınacağını soran Tarhan: “Dilovası’ndaki vatandaşlarımız bize konu ile ilgili şikayetlerini iletiyorlar. Kömürcüler OSB’nin ne zaman taşınacağına dair vatandaşın bilgilendirilmesi gerekiyor. Kömür tozunun çevreye ve insan sağlığına verdiği zarar bilimsel araştırmalarla da ortada. Vatandaşın sesini duyun! Bölgedeki insanlar her gün kömür tozu soluyor. Kömür tozu bölge sakinlerinin kabusu haline geldi. İnsanlar pencerelerini dahi açamıyorlar. Yakın bölgelerde akciğer ve solunum hastalıkları yaygın hale geldi. Gençlerimize ve çocuklarımıza bunu yapmaya hakkımız yok!” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.