Soyluçiçek’ten sözleşme açıklaması

Siyaset 03.07.2021 - 12:59, Güncelleme: 03.07.2021 - 12:59
 

Soyluçiçek’ten sözleşme açıklaması

Soyluçiçek’ten sözleşme açıklaması

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden resmen ayrılmasına ilişkin açıklama yaptı. Türkiye, kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ve kadına yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan uluslararası sözleşmeden resmi olarak ayrıldı. Türkiye’nin 2011 yılında imzaladığı ve 10 Şubat 2012’de Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” mart ayında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshedilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden resmen çekilmesiyle ilgili konuştu. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bizim mücadelemiz bu sözleşmeden çekilmeyle bitecek değildir" dedi. “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ UYGULAYARAK MÜCADELE SÜRDÜRÜLEBİLİR” Türkiye’nin sözleşmeden resmi olarak ayrılması ile ilgili CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek; “Bir gece yarısı apar topar çıkarılan kararname ile kadınların hakları yok edilmiştir. Şimdi çıkıp da ‘mücadelemiz bu sözleşmeden çekilmeyle bitecek değildir’ demekle hiçbir mesafe kat edemezsiniz. Güç ve cesaret verdiğiniz kesim, kadına yönelik baskı, psikolojik ve fiziksel şiddeti katlayarak sürdürmektedir. İstanbul Sözleşmesinden çıkmakla değil ancak sözleşmeyi uygulayarak mücadele sürdürülebilir.” Dedi.
Soyluçiçek’ten sözleşme açıklaması

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden resmen ayrılmasına ilişkin açıklama yaptı. Türkiye, kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ve kadına yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan uluslararası sözleşmeden resmi olarak ayrıldı. Türkiye’nin 2011 yılında imzaladığı ve 10 Şubat 2012’de Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” mart ayında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshedilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden resmen çekilmesiyle ilgili konuştu. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bizim mücadelemiz bu sözleşmeden çekilmeyle bitecek değildir" dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ UYGULAYARAK MÜCADELE SÜRDÜRÜLEBİLİR”

Türkiye’nin sözleşmeden resmi olarak ayrılması ile ilgili CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek; “Bir gece yarısı apar topar çıkarılan kararname ile kadınların hakları yok edilmiştir. Şimdi çıkıp da ‘mücadelemiz bu sözleşmeden çekilmeyle bitecek değildir’ demekle hiçbir mesafe kat edemezsiniz. Güç ve cesaret verdiğiniz kesim, kadına yönelik baskı, psikolojik ve fiziksel şiddeti katlayarak sürdürmektedir. İstanbul Sözleşmesinden çıkmakla değil ancak sözleşmeyi uygulayarak mücadele sürdürülebilir.” Dedi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.