Gebze adını yine dünyaya duyuracak

Gebze 04.07.2021 - 10:31, Güncelleme: 04.07.2021 - 10:31
 

Gebze adını yine dünyaya duyuracak

Gebze Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi, Türk müzeciliğinin gelişimini anlatan bir kültür ve sanat merkezine dönüştürülecek.

Dünyaca ünlü ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ adlı tablonun sahibi Osman Hamdi Bey’in hatırasının yaşatıldığı Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi, Türk müzeciliğinin gelişimini anlatan bir kültür ve sanat merkezine dönüştürülecek. Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan bilgiye göre, bakanlık, 1987’de ‘Osman Hamdi Bey Müzesi’ olarak ziyarete açılan köşkün, ‘prestij müzesi’ olarak yeniden düzenlenmesine karar verdi. Bu çerçevede köşk, çağdaş Türk müzeciliğinin kurucusu ve ressam Osman Hamdi Bey’in özelliklerini anlatacak, yaşamından kesitler sunacak şekilde onarılacak. ‘Yaşayan ve öğreten bir müze’ olarak işlevlendirilecek yapı, ulusal ve uluslararası sergi, panel, konferans, toplantı, çalıştay ve ‘Uluslararası Osman Hamdi Bey Resim Yarışması’ gibi farklı etkinliklerin yapılacağı bir mekana dönüştürülecek. ÇOCUKLARA ÖZEL ALAN Bakanlık çalışma kapsamında ayrıca çocuklara müzeyi sevdirecek düzenlemeler de yapacak. Köşkün Resimhane bölümünde ve korusunda çocuklar için özel eğitim ve oyun alanları oluşturulacak. Merkezde kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra ziyaretçiler için dinlenme alanları ve Osmanlı mutfağına özgü lezzetlerin sunulacağı mekanlar yapılacak.  
Gebze Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi, Türk müzeciliğinin gelişimini anlatan bir kültür ve sanat merkezine dönüştürülecek.

Dünyaca ünlü ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ adlı tablonun sahibi Osman Hamdi Bey’in hatırasının yaşatıldığı Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi, Türk müzeciliğinin gelişimini anlatan bir kültür ve sanat merkezine dönüştürülecek. Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan bilgiye göre, bakanlık, 1987’de ‘Osman Hamdi Bey Müzesi’ olarak ziyarete açılan köşkün, ‘prestij müzesi’ olarak yeniden düzenlenmesine karar verdi. Bu çerçevede köşk, çağdaş Türk müzeciliğinin kurucusu ve ressam Osman Hamdi Bey’in özelliklerini anlatacak, yaşamından kesitler sunacak şekilde onarılacak. ‘Yaşayan ve öğreten bir müze’ olarak işlevlendirilecek yapı, ulusal ve uluslararası sergi, panel, konferans, toplantı, çalıştay ve ‘Uluslararası Osman Hamdi Bey Resim Yarışması’ gibi farklı etkinliklerin yapılacağı bir mekana dönüştürülecek.

ÇOCUKLARA ÖZEL ALAN

Bakanlık çalışma kapsamında ayrıca çocuklara müzeyi sevdirecek düzenlemeler de yapacak. Köşkün Resimhane bölümünde ve korusunda çocuklar için özel eğitim ve oyun alanları oluşturulacak. Merkezde kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra ziyaretçiler için dinlenme alanları ve Osmanlı mutfağına özgü lezzetlerin sunulacağı mekanlar yapılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.