Aşı yapmayanlara kısıtlama gelecek mi? İşte yanıtı..

Sağlık 06.07.2021 - 09:28, Güncelleme: 06.07.2021 - 09:28
 

Aşı yapmayanlara kısıtlama gelecek mi? İşte yanıtı..

Aşı yapmayanlara kısıtlama gelecek mi? İşte yanıtı..

Pandemiye karşı kısa sürede önemli mesafe kat etmek amacıyla, aşı yaptırmak istemeyenlere yönelik tedbirlerin alınabileceği konuşuluyor. Koronavirüs salgınıyla mücadelede aşılama önemli bir rol oynuyor. Türkiye'de şimdiye kadar uygulanan toplam doz sayısı 54 milyona yaklaştı. Birinci doz 36.2 milyon vatandaşa uygulanırken, bu sayı ikinci doz için 15.8 milyon olarak kaydedildi. AŞI OLMAYAN MAÇLARA, TİYATROYA GİDEMEYECEK Ancak 18-35 yaş grubunun koronavirüs aşısına ilgisinin düşük olduğu, talebi artırmak için çeşitli uygulamaların devreye alınacağı konuşuluyor. Bu kapsamda maçlara ve tiyatro, sinema, konser gibi kültürel etkinliklere aşısız olanların alınmaması gündemde. VAN ÖRNEĞİ Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, geride bıraktığımız günlerde bu konuya dair ilk işaretleri vermiş, "Maalesef ilimizde aşılama arzuladığımız seviyede değil. 30 büyükşehirde ortalama aşılama oranı yüzde 52 iken, kentimizde yüzde 35 civarında. "MAĞDUR OLMAMAK İÇİN ŞİMDİDEN AŞINIZ YAPTIRIN" ÇAĞRISI Aşı olmamış kişilere yönelik bazı kısıtlamalar söz konusu olabilir. Kamu kurumlarına girişlerde aşı olma şartının aranması, uçak bileti, şehirler arası toplu taşımada aşı olma şartı aranabilir." ifadelerini kullanmıştı. Vali Bilmez, vatandaşların mağdur olmaması için şimdiden aşılarını yaptırmaları gerektiğini vurgulamıştı. HEDEF, SONBAHARA GÜVENLİ GİRMEK Türkiye'de havalimanları, otogarlar gibi insanların yoğun olduğu noktalarda aşılama bölümleri oluşturulmaya başlandı. Özellikle Delta varyantı karşısında toplumsal bağışıklığın kısa sürede sağlanması ve sonbahara güvenli bir şekilde girilmesi hedefleniyor. Aşıya erişimde güçlük çekenler için de bu hizmet, mobil aşılama ekipleriyle vatandaşın ayağına kadar götürülecek.
Aşı yapmayanlara kısıtlama gelecek mi? İşte yanıtı..

Pandemiye karşı kısa sürede önemli mesafe kat etmek amacıyla, aşı yaptırmak istemeyenlere yönelik tedbirlerin alınabileceği konuşuluyor.
Koronavirüs salgınıyla mücadelede aşılama önemli bir rol oynuyor. Türkiye'de şimdiye kadar uygulanan toplam doz sayısı 54 milyona yaklaştı. Birinci doz 36.2 milyon vatandaşa uygulanırken, bu sayı ikinci doz için 15.8 milyon olarak kaydedildi.
AŞI OLMAYAN MAÇLARA, TİYATROYA GİDEMEYECEK
Ancak 18-35 yaş grubunun koronavirüs aşısına ilgisinin düşük olduğu, talebi artırmak için çeşitli uygulamaların devreye alınacağı konuşuluyor. Bu kapsamda maçlara ve tiyatro, sinema, konser gibi kültürel etkinliklere aşısız olanların alınmaması gündemde.
VAN ÖRNEĞİ
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, geride bıraktığımız günlerde bu konuya dair ilk işaretleri vermiş, "Maalesef ilimizde aşılama arzuladığımız seviyede değil. 30 büyükşehirde ortalama aşılama oranı yüzde 52 iken, kentimizde yüzde 35 civarında.
"MAĞDUR OLMAMAK İÇİN ŞİMDİDEN AŞINIZ YAPTIRIN" ÇAĞRISI
Aşı olmamış kişilere yönelik bazı kısıtlamalar söz konusu olabilir. Kamu kurumlarına girişlerde aşı olma şartının aranması, uçak bileti, şehirler arası toplu taşımada aşı olma şartı aranabilir." ifadelerini kullanmıştı. Vali Bilmez, vatandaşların mağdur olmaması için şimdiden aşılarını yaptırmaları gerektiğini vurgulamıştı.
HEDEF, SONBAHARA GÜVENLİ GİRMEK
Türkiye'de havalimanları, otogarlar gibi insanların yoğun olduğu noktalarda aşılama bölümleri oluşturulmaya başlandı. Özellikle Delta varyantı karşısında toplumsal bağışıklığın kısa sürede sağlanması ve sonbahara güvenli bir şekilde girilmesi hedefleniyor. Aşıya erişimde güçlük çekenler için de bu hizmet, mobil aşılama ekipleriyle vatandaşın ayağına kadar götürülecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.