19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de ‘Ustalara’ belgeleri verildi

Eğitim 11.07.2021 - 12:09, Güncelleme: 11.07.2021 - 12:09
 

Gebze’de ‘Ustalara’ belgeleri verildi

Gebze Mesleki Eğitim Merkezi’nde bu yıl ilki uygulanan, ustalık belgesi olanlara lise diploması verilmesi programı başarıyla gerçekleşti. Program sonucunda başarılı olan 98 öğrenciye diplomaları tören eşliğinde verildi.

2020- 2021 yılında ilk defa uygulanan en az ortaokul mezunu olup ustalık belgesi olanlar için bir yıllık teorik eğitim süresi içinde haftada bir gün okula gelerek başarılı olan 98 öğrenciye lise diplomaları verildi. Diploma törenine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Ticaret Odası Başkanvekili Yıldıray Turan, Esnaf Odası Başkanı Kamil Yılmaz, Berberler Odası Başkanı Hakan Polat ve çok sayıda davetli katıldı. KARAR ÇOK İSABETLİ Okul Müdürü Şemsettin Yılmaz, düzenlenen programda, bir yıllık teorik eğitim süresi sonucunda diploma almaya hak kazanan 98 öğrenciyi tebrik etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyük bir hamle yaparak ustalık belgesi olanlara lise diploması almaları yönündeki kararının çok isabetli olduğunu, bu durumun duyurusunun yapılarak daha fazla insana diploma alma fırsatı imkânı verilmesinin önemine vurgu yaptı. MESLEKİ EĞİTİMİN YAYGINLAŞTIRILMASININ GEREKLİ VE ELZEM Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ise yaptığı konuşmada böyle bir fırsatın diploma almaya hak kazanan öğrencilere verilmesinin önemine değinerek her birine teşekkür etti. Mesleki Eğitimin yaygınlaştırılmasının gerekli ve elzem olduğunu vurguladı. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, yaptığı konuşmasında bir yıllık emeğin sonucunda başarılı olup diploma almaya hak kazanan öğrencileri ve okul idaresini ilk defa uygulanan bu programı başarıyla tamamlamaları nedeniyle tebrik etti. Program sonucunda başarılı olan 98 öğrenciye diplomaları verildi. En tecrübeli öğrenciler sırasıyla; Hümeyra Akpınar (57), Olcay Daşdemir(53), Kenan Çelik (52) ve okulu birincilikle bitiren Elif Buse Tıngır oldu. Okul Müdürü Şemsettin Yılmaz’ın katılımcılara teşekkür etmesinin ardından program sona erdi.
Gebze Mesleki Eğitim Merkezi’nde bu yıl ilki uygulanan, ustalık belgesi olanlara lise diploması verilmesi programı başarıyla gerçekleşti. Program sonucunda başarılı olan 98 öğrenciye diplomaları tören eşliğinde verildi.

2020- 2021 yılında ilk defa uygulanan en az ortaokul mezunu olup ustalık belgesi olanlar için bir yıllık teorik eğitim süresi içinde haftada bir gün okula gelerek başarılı olan 98 öğrenciye lise diplomaları verildi. Diploma törenine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Ticaret Odası Başkanvekili Yıldıray Turan, Esnaf Odası Başkanı Kamil Yılmaz, Berberler Odası Başkanı Hakan Polat ve çok sayıda davetli katıldı.

KARAR ÇOK İSABETLİ

Okul Müdürü Şemsettin Yılmaz, düzenlenen programda, bir yıllık teorik eğitim süresi sonucunda diploma almaya hak kazanan 98 öğrenciyi tebrik etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyük bir hamle yaparak ustalık belgesi olanlara lise diploması almaları yönündeki kararının çok isabetli olduğunu, bu durumun duyurusunun yapılarak daha fazla insana diploma alma fırsatı imkânı verilmesinin önemine vurgu yaptı.

MESLEKİ EĞİTİMİN YAYGINLAŞTIRILMASININ GEREKLİ VE ELZEM

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ise yaptığı konuşmada böyle bir fırsatın diploma almaya hak kazanan öğrencilere verilmesinin önemine değinerek her birine teşekkür etti. Mesleki Eğitimin yaygınlaştırılmasının gerekli ve elzem olduğunu vurguladı. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, yaptığı konuşmasında bir yıllık emeğin sonucunda başarılı olup diploma almaya hak kazanan öğrencileri ve okul idaresini ilk defa uygulanan bu programı başarıyla tamamlamaları nedeniyle tebrik etti. Program sonucunda başarılı olan 98 öğrenciye diplomaları verildi. En tecrübeli öğrenciler sırasıyla; Hümeyra Akpınar (57), Olcay Daşdemir(53), Kenan Çelik (52) ve okulu birincilikle bitiren Elif Buse Tıngır oldu. Okul Müdürü Şemsettin Yılmaz’ın katılımcılara teşekkür etmesinin ardından program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.