19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Avukatlar sandık başına gitti

Kocaeli 11.07.2021 - 15:36, Güncelleme: 11.07.2021 - 15:36
 

Avukatlar sandık başına gitti

Kocaeli Barosu 36. Genel Kurulunun ikinci gününde Baro Başkanlığı ve yönetim kurulu seçimlerini gerçekleştiriyor. Seçimde başkanlık için mevcut Başkan Bahar Gültekin Candemir tek aday.

Kocaeli Barosu’na kayıtlı avukatlar yeni dönem için başkanlarını seçiyor. Pandemi önlemleri nedeni ile 3 kez ertelenen Kocaeli Barosu 36. Olağan Genel Kurulu Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleştirilmişti. 2 bin 179 üyesi bulunan Kocaeli Barosu başkanlık seçimlerinde üyelerin oy kullanması için Kocaeli Adalet Sarayı içerisine toplam 13 oy kullanma noktası kuruldu. Mevcut Başkan Bahar Gültekin Candemir oy kullanılmaya başlandığı andan itibaren salondaydı. Oy kullanmaya gelen meslektaşlarıyla ilgilenen Candemir kendi oyunu da erkenden kullandı. PANDEMİ NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir oy kullanma işlemi sonrası gerçekleştirdiği açıklamasında genel kurulların kendileri için çok kıymetli olduğunu ve bunu meslektaşlarının demokrasiyle buluşma anı olarak gördüğünü söyledi. Başkan açıklamasında daha önce defalarca genel kurul kararı aldıklarını fakat pandemi nedeniyle gerçekleştirmediklerine de dikkat çekti. STAJYERLERİN SORUNLARI 36.Genel Kurulda üyelerini rahatsız oldukları konuları da dinleyen Kocaeli Baro Başkan Bahar Gültekin Candemir, yeni dönemde ilk hedeflerinin Hukuk Devletinin bir gereği olan savunma mekanizmalarının sorunları düzelmek için çalışmak olacağını açıkladı. Başkan Candemir stajyer avukatların da sorunlarını çözmek için çalışacaklarını ifade ederken “Stajyer meslektaşlarımız ilk günden itibaren ekonomik ve sosyal anlamda kendi kaderlerine terk ediliyorlar. Hakim ve savcı stajyerleri Adalet Bakanlığı’ndan ücret alırken bizim stajyerlerimiz ise üstatlarının verdiklerine kalıyorlar” dedi. SİYASETE ÇOK UZAĞIM SADECE HUKUKÇUYUM Kocaeli Barosunun her zaman mesleğine, hukuk devletine, ülkesine ve Cumhuriyet değerlerine bağlı bir baro olduğunu dile getiren Başkan Candemir, kendisi için ‘İnşallah aday olmaz.’ diyen MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü’ye “Bunu bir meslektaşım söylerse cevap veririm. Ben siyaset kurumuna uzak bir durumdayım, hukukçuyum ve Kocaeli Baro Başkanıyım. Siyasetin de bu kurumla alakalı bir beyanına karşı cevap vermem doğru olmayacaktır” diyerek cevap verdi. YÖNETİME 13 ADAY VAR Kongrede yönetim kurulu için mevcut yönetimden Mehmet Gül, Muhsin Emrah Toker, Birol Özyürek, Fatih Üstünay, Kamuran Yıldırım ve Mustafa Berk Uluç yeniden aday olurken, Öteki Grubundan da Talip Kavak, Selda İlgöz ve Hüseyin Akbaş da aday oldu. Ayrıca bağımsız olarak Erhan Türkan, Nuriye Yılmaz ve Özden Sönmez Dobur da başvuruda bulundu.
Kocaeli Barosu 36. Genel Kurulunun ikinci gününde Baro Başkanlığı ve yönetim kurulu seçimlerini gerçekleştiriyor. Seçimde başkanlık için mevcut Başkan Bahar Gültekin Candemir tek aday.

Kocaeli Barosu’na kayıtlı avukatlar yeni dönem için başkanlarını seçiyor. Pandemi önlemleri nedeni ile 3 kez ertelenen Kocaeli Barosu 36. Olağan Genel Kurulu Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleştirilmişti. 2 bin 179 üyesi bulunan Kocaeli Barosu başkanlık seçimlerinde üyelerin oy kullanması için Kocaeli Adalet Sarayı içerisine toplam 13 oy kullanma noktası kuruldu. Mevcut Başkan Bahar Gültekin Candemir oy kullanılmaya başlandığı andan itibaren salondaydı. Oy kullanmaya gelen meslektaşlarıyla ilgilenen Candemir kendi oyunu da erkenden kullandı.

PANDEMİ NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir oy kullanma işlemi sonrası gerçekleştirdiği açıklamasında genel kurulların kendileri için çok kıymetli olduğunu ve bunu meslektaşlarının demokrasiyle buluşma anı olarak gördüğünü söyledi. Başkan açıklamasında daha önce defalarca genel kurul kararı aldıklarını fakat pandemi nedeniyle gerçekleştirmediklerine de dikkat çekti.

STAJYERLERİN SORUNLARI

36.Genel Kurulda üyelerini rahatsız oldukları konuları da dinleyen Kocaeli Baro Başkan Bahar Gültekin Candemir, yeni dönemde ilk hedeflerinin Hukuk Devletinin bir gereği olan savunma mekanizmalarının sorunları düzelmek için çalışmak olacağını açıkladı. Başkan Candemir stajyer avukatların da sorunlarını çözmek için çalışacaklarını ifade ederken “Stajyer meslektaşlarımız ilk günden itibaren ekonomik ve sosyal anlamda kendi kaderlerine terk ediliyorlar. Hakim ve savcı stajyerleri Adalet Bakanlığı’ndan ücret alırken bizim stajyerlerimiz ise üstatlarının verdiklerine kalıyorlar” dedi.

SİYASETE ÇOK UZAĞIM SADECE HUKUKÇUYUM

Kocaeli Barosunun her zaman mesleğine, hukuk devletine, ülkesine ve Cumhuriyet değerlerine bağlı bir baro olduğunu dile getiren Başkan Candemir, kendisi için ‘İnşallah aday olmaz.’ diyen MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü’ye “Bunu bir meslektaşım söylerse cevap veririm. Ben siyaset kurumuna uzak bir durumdayım, hukukçuyum ve Kocaeli Baro Başkanıyım. Siyasetin de bu kurumla alakalı bir beyanına karşı cevap vermem doğru olmayacaktır” diyerek cevap verdi.

YÖNETİME 13 ADAY VAR

Kongrede yönetim kurulu için mevcut yönetimden Mehmet Gül, Muhsin Emrah Toker, Birol Özyürek, Fatih Üstünay, Kamuran Yıldırım ve Mustafa Berk Uluç yeniden aday olurken, Öteki Grubundan da Talip Kavak, Selda İlgöz ve Hüseyin Akbaş da aday oldu. Ayrıca bağımsız olarak Erhan Türkan, Nuriye Yılmaz ve Özden Sönmez Dobur da başvuruda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.