Nedex Kimya grevi kazanımla sonuçlandı

Gündem 14.07.2021 - 17:09, Güncelleme: 14.07.2021 - 17:09
 

Nedex Kimya grevi kazanımla sonuçlandı

Nedex Kimya grevi kazanımla sonuçlandı

26 gündür grev yapan Nedex Kimya işçileri taleplerinin tamamının karşılanmasıyla iş başı yaptı. Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler “Örgütlülüğün önemini anladık” derken sendika Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir ise “İşçiler sonuçtan memun” ifadelerini kullandı. Dilovası’nda faaliyet gösteren Nedex Kimya fabrikasında Petrol-İş Sendikası ve patron arasında yapılan toplu sözleşme sürecinin tıkanmasıyla başlayan grev 26’ncı gününde kazanımla sona erdi. İşçilerden işyeri temsilcisi Ferdi Gül Kırmızı “Bazı arkadaşlarımız sendikanın ne olduğunu bile bilmezken şimdi bu farkındalık yaratıldı. Başlattığımız direniş bize sendikalı olmanın ne kadar önemli olduğunu öğretti” diye konuştu. DİRENİŞİN ÖNEMİNİ ANLADIK İşyeri Temsilcisi Ferdi Gül Kırmızı, “Başlattığımız direniş bize sendikalı olmanın ne kadar önemli olduğunu öğretti” dedi. Direniş boyunca emekçiler olarak kendi aralarındaki dayanışmanın güçlendiğine dikkat çeken Kırmızı, “Bazı arkadaşlarımız sendikanın ne olduğunu bile bilmezken şimdi bu farkındalık yaratıldı. Artık sendikalı olan 86 arkadaşımız da ‘Eğer bir yerde direniş olursa biz dayanışmaya katılacağız’ diyor” diye konuştu. İŞÇİLER SONUÇTAN MEMNUN KALDI Nedex Kimya fabrikasındaki 86 işçinin de sözleşme sonucundan memnun olduğunu aktaran Türkiye Petrol, Kimya, Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir, “Başta patronlarla anlaşma sağlamamıştık ancak taleplerimizi ilettikten sonra görüşmelerimiz tamamen yalın bir şekilde devam etti. Taleplerimizin hepsi firma tarafından karşılandı. Sendikamız ile örgütlü olan 86 işçimiz de sonuçtan memnun. Hepsi iş başı yaptı” ifadelerini kullandı.  
Nedex Kimya grevi kazanımla sonuçlandı

26 gündür grev yapan Nedex Kimya işçileri taleplerinin tamamının karşılanmasıyla iş başı yaptı. Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler “Örgütlülüğün önemini anladık” derken sendika Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir ise “İşçiler sonuçtan memun” ifadelerini kullandı. Dilovası’nda faaliyet gösteren Nedex Kimya fabrikasında Petrol-İş Sendikası ve patron arasında yapılan toplu sözleşme sürecinin tıkanmasıyla başlayan grev 26’ncı gününde kazanımla sona erdi. İşçilerden işyeri temsilcisi Ferdi Gül Kırmızı “Bazı arkadaşlarımız sendikanın ne olduğunu bile bilmezken şimdi bu farkındalık yaratıldı. Başlattığımız direniş bize sendikalı olmanın ne kadar önemli olduğunu öğretti” diye konuştu.

DİRENİŞİN ÖNEMİNİ ANLADIK

İşyeri Temsilcisi Ferdi Gül Kırmızı, “Başlattığımız direniş bize sendikalı olmanın ne kadar önemli olduğunu öğretti” dedi. Direniş boyunca emekçiler olarak kendi aralarındaki dayanışmanın güçlendiğine dikkat çeken Kırmızı, “Bazı arkadaşlarımız sendikanın ne olduğunu bile bilmezken şimdi bu farkındalık yaratıldı. Artık sendikalı olan 86 arkadaşımız da ‘Eğer bir yerde direniş olursa biz dayanışmaya katılacağız’ diyor” diye konuştu.

İŞÇİLER SONUÇTAN MEMNUN KALDI

Nedex Kimya fabrikasındaki 86 işçinin de sözleşme sonucundan memnun olduğunu aktaran Türkiye Petrol, Kimya, Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir, “Başta patronlarla anlaşma sağlamamıştık ancak taleplerimizi ilettikten sonra görüşmelerimiz tamamen yalın bir şekilde devam etti. Taleplerimizin hepsi firma tarafından karşılandı. Sendikamız ile örgütlü olan 86 işçimiz de sonuçtan memnun. Hepsi iş başı yaptı” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.