19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Muhalefet 15 Temmuz alanını terk etti

Siyaset 16.07.2021 - 12:20, Güncelleme: 16.07.2021 - 12:20
 

Muhalefet 15 Temmuz alanını terk etti

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Gebze’de AK Parti propagandası yapılmasına tepki göstererek alanı terk etti.

15 Temmuz Darbe Girişiminin altıncı yılı Gebze’de bir dizi etkinlikle kutlandı. Protokolün katıldığı etkinliklerde CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü alanı terk etti. Program kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı önünden başlamasına anlam veremediklerini belirten ikili, şikayetlerini Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’e iletti. Kaymakam Güler’e şikayetlerini ileten Başkan Orhan ve Başkan Uluköylü, etkinlik alanını terk etti. 15 TEMMUZ RUHUNA YAKIŞMIYOR Konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP’li Orhan, konu hakkında şunları dile getirdi; “Programda kortej yürüyüşünün AK Parti ilçe binası önünde başlamasına anlam veremedik ve buna tepki gösterdik. Yürüyüş, kaymakamlığın organize ettiği bir etkinlik ancak AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı önünde başlıyor. Yine geçen sene eleştirdiğimiz bir diğer konu olan stant yine kuruldu. Meydanda AK Parti Gebze’nin standı yer alıyor. Bu tarz görüntüler 15 Temmuz’un ruhuna yakışmıyor.” KAYMAKAMLIK ÖNÜNEN BAŞLAYABİLİRDİ Alanı terk etmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Uluköylü ise, “Ben yürüyüşe katılmak için geliyorum ancak yürüyüşün AK Parti önünden başladığını görüyoruz. Yürüyüş alanına geliyoruz ancak partililerim bana bu AK Parti’nin yürüyüşü mü diye soruyor. Yine kortejde AK Parti pankartı açılıyor. Kaymakamlığın organizasyonu olan bir etkinlik kaymakamlık önünden başlayabilirdi. Ayıca, kaymakamlıktan gelen davetiyede etkinlikte kullanılacak görseller ve kurumsal temsil unsurlarının İletişim Başkanlığı’nca oluşturulan siteden temin edileceğini ve bunun dışında hiçbir kamu kurum ve kuruluşunca herhangi bir logo, grafik ve sembol kullanılmayacağı belirtildi buna rağmen kortejde AK Parti pankartının yer alması ve alanda AK Parti’nin stant kurmasına tepki gösterdik. BUNLAR SAVUNDUĞU TÜM DEĞERLERİ KAYBEDİYOR Bununla beraber ben dünden beri kent meydanında bulunan standımı saat 18.00 gibi kapatılmasının talimatını veriyorum yakışık almaz kent meydanında 15 Temmuz etkinlikleri başlayacak diye ancak AK Partililer törene yakın burada stant kuruyor. Nerede kaldı Yenikapı Ruhu, nerede kaldı 15 Temmuz ruhu? Bunlar savunduğu tüm değerleri kaybediyorlar” dedi.
CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Gebze’de AK Parti propagandası yapılmasına tepki göstererek alanı terk etti.

15 Temmuz Darbe Girişiminin altıncı yılı Gebze’de bir dizi etkinlikle kutlandı. Protokolün katıldığı etkinliklerde CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü alanı terk etti. Program kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı önünden başlamasına anlam veremediklerini belirten ikili, şikayetlerini Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’e iletti. Kaymakam Güler’e şikayetlerini ileten Başkan Orhan ve Başkan Uluköylü, etkinlik alanını terk etti.

15 TEMMUZ RUHUNA YAKIŞMIYOR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP’li Orhan, konu hakkında şunları dile getirdi; “Programda kortej yürüyüşünün AK Parti ilçe binası önünde başlamasına anlam veremedik ve buna tepki gösterdik. Yürüyüş, kaymakamlığın organize ettiği bir etkinlik ancak AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı önünde başlıyor. Yine geçen sene eleştirdiğimiz bir diğer konu olan stant yine kuruldu. Meydanda AK Parti Gebze’nin standı yer alıyor. Bu tarz görüntüler 15 Temmuz’un ruhuna yakışmıyor.”

KAYMAKAMLIK ÖNÜNEN BAŞLAYABİLİRDİ

Alanı terk etmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Uluköylü ise, “Ben yürüyüşe katılmak için geliyorum ancak yürüyüşün AK Parti önünden başladığını görüyoruz. Yürüyüş alanına geliyoruz ancak partililerim bana bu AK Parti’nin yürüyüşü mü diye soruyor. Yine kortejde AK Parti pankartı açılıyor. Kaymakamlığın organizasyonu olan bir etkinlik kaymakamlık önünden başlayabilirdi. Ayıca, kaymakamlıktan gelen davetiyede etkinlikte kullanılacak görseller ve kurumsal temsil unsurlarının İletişim Başkanlığı’nca oluşturulan siteden temin edileceğini ve bunun dışında hiçbir kamu kurum ve kuruluşunca herhangi bir logo, grafik ve sembol kullanılmayacağı belirtildi buna rağmen kortejde AK Parti pankartının yer alması ve alanda AK Parti’nin stant kurmasına tepki gösterdik.

BUNLAR SAVUNDUĞU TÜM DEĞERLERİ KAYBEDİYOR

Bununla beraber ben dünden beri kent meydanında bulunan standımı saat 18.00 gibi kapatılmasının talimatını veriyorum yakışık almaz kent meydanında 15 Temmuz etkinlikleri başlayacak diye ancak AK Partililer törene yakın burada stant kuruyor. Nerede kaldı Yenikapı Ruhu, nerede kaldı 15 Temmuz ruhu? Bunlar savunduğu tüm değerleri kaybediyorlar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.