Bayram tatili için en çok Gebze’den bilet alındı!

Gebze 16.07.2021 - 14:47, Güncelleme: 16.07.2021 - 14:47
 

Bayram tatili için en çok Gebze’den bilet alındı!

Bayram tatili için en çok Gebze’den bilet alındı!

Otobüs ve uçak bileti satış platformu obilet.com, şehirlerarası seyahatlere yönelik bayram verilerini açıkladı. Obilet.com verilerine göre, haziran ayından bu yana 1 milyondan fazla otobüs bileti satışı gerçekleşirken, temmuz ayının ilk haftası 50 binden fazla otobüs bileti satıldı. Uçak biletinde ise temmuzun ilk haftası 3 bin 686 adet olurken, geçen yıla kıyasla yüzde 25 oranında artış yaşandı. TEK YÖNLÜ BİLET SATIŞI DAHA ÇOK TERCİH EDİLDİ Obilet.com’un verilerine göre, tüketicilerin seyahat bileti alımında online kanallara yöneliminde ciddi bir artış olduğu gözlendi. Otobüs sektöründe 2020 ve 2021 yıllarının haziran ayı karşılaştırıldığında yüzde 116’lık bir artış görülürken uçak bileti satışlarında ise yüzde 88 oranında bir artış yaşandı. En çok yazlık bölgelere gidilmesi sebebiyle tek yönlü bilet satışı, çift yönlü bilet satışına göre daha çok tercih edildi. Bu nedenle seyahatlerin gidiş ve dönüş doluluk oranlarındaki fark şimdiye kadar yaşananlara göre rekor düzeyde oldu. EN ÇOK TERCİH EDİLEN LOKASYONLAR Gidiş biletlerinde en çok satın alım gerçekleştirilen destinasyonlar; Ankara, İstanbul Avrupa, İzmir, İstanbul Anadolu, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Eskişehir, Kayseri, Mersin, Gebze olurken, varış noktası olarak ilk 10’da Ankara, İstanbul Avrupa, İzmir, Antalya, İstanbul Anadolu, Bursa, Konya, Adana, Eskişehir, Kayseri, Mersin ve Samsun yer aldı. Bayram verilerine ilişkin konuşan obilet.com Strateji ve Kurumsal Gelişim Direktörü Sertaç Keleş, “Pandemi nedeniyle zor zamanlar geçirdik. Vatandaşların daha çok evde kaldığı bir dönemi geride bıraktık. Aşılamanın iyi gitmesi ve havaların ısınmasıyla beraber önümüzde bayram olduğu için özellikle yazlık bölgelere ciddi bir talep var. obilet olarak, haziran başından bu yana 1 milyondan fazla otobüs bileti satışı gerçekleştirilirken, temmuz ayının ilk haftasında 50 binden fazla otobüs bileti satıldı. Uçak biletinde ise temmuzun ilk haftası 3 bin 686 adet olurken, geçen yıla kıyasla yüzde 25 oranında artış yaşandı” dedi.
Bayram tatili için en çok Gebze’den bilet alındı!

Otobüs ve uçak bileti satış platformu obilet.com, şehirlerarası seyahatlere yönelik bayram verilerini açıkladı. Obilet.com verilerine göre, haziran ayından bu yana 1 milyondan fazla otobüs bileti satışı gerçekleşirken, temmuz ayının ilk haftası 50 binden fazla otobüs bileti satıldı. Uçak biletinde ise temmuzun ilk haftası 3 bin 686 adet olurken, geçen yıla kıyasla yüzde 25 oranında artış yaşandı.

TEK YÖNLÜ BİLET SATIŞI DAHA ÇOK TERCİH EDİLDİ

Obilet.com’un verilerine göre, tüketicilerin seyahat bileti alımında online kanallara yöneliminde ciddi bir artış olduğu gözlendi. Otobüs sektöründe 2020 ve 2021 yıllarının haziran ayı karşılaştırıldığında yüzde 116’lık bir artış görülürken uçak bileti satışlarında ise yüzde 88 oranında bir artış yaşandı. En çok yazlık bölgelere gidilmesi sebebiyle tek yönlü bilet satışı, çift yönlü bilet satışına göre daha çok tercih edildi. Bu nedenle seyahatlerin gidiş ve dönüş doluluk oranlarındaki fark şimdiye kadar yaşananlara göre rekor düzeyde oldu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN LOKASYONLAR

Gidiş biletlerinde en çok satın alım gerçekleştirilen destinasyonlar; Ankara, İstanbul Avrupa, İzmir, İstanbul Anadolu, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Eskişehir, Kayseri, Mersin, Gebze olurken, varış noktası olarak ilk 10’da Ankara, İstanbul Avrupa, İzmir, Antalya, İstanbul Anadolu, Bursa, Konya, Adana, Eskişehir, Kayseri, Mersin ve Samsun yer aldı. Bayram verilerine ilişkin konuşan obilet.com Strateji ve Kurumsal Gelişim Direktörü Sertaç Keleş, “Pandemi nedeniyle zor zamanlar geçirdik. Vatandaşların daha çok evde kaldığı bir dönemi geride bıraktık. Aşılamanın iyi gitmesi ve havaların ısınmasıyla beraber önümüzde bayram olduğu için özellikle yazlık bölgelere ciddi bir talep var. obilet olarak, haziran başından bu yana 1 milyondan fazla otobüs bileti satışı gerçekleştirilirken, temmuz ayının ilk haftasında 50 binden fazla otobüs bileti satıldı. Uçak biletinde ise temmuzun ilk haftası 3 bin 686 adet olurken, geçen yıla kıyasla yüzde 25 oranında artış yaşandı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.