Darıca’daki hayvanlar buzlu meyvelerle serinlediler

Darıca 20.07.2021 - 12:23, Güncelleme: 20.07.2021 - 12:23
 

Darıca’daki hayvanlar buzlu meyvelerle serinlediler

Darıca’da 260 türde yaklaşık 3 bin hayvanın bulunduğu Faruk Yalçın Botanik Parkı ve Hayvanat Bahçesi’nde termometreler 33 dereceyi gösterince hayvanlar, buzlu meyvelerle serinletildi.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda hava sıcaklığı 33 dereceye ulaşınca sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu meyve verildi. Lemur ve bozayıya, içinde meyvelerin bulunduğu buz kalıpları verildi. Sıcaktan hareketleri de yavaşlayan hayvanlar, iştahla buzlu meyveleri tüketti.  19 yıldır hayvanat bahçesinde bakıcılık yaptığını söyleyen Abdullah Ege, “Madagaskar’a özgü maymun türlerine buzlu meyve servisi yapıyoruz. Burada 4 tür lemur var. Sıcakta fazla etkilenmesin, diye gün içinde buzlu meyve veriyoruz. Çok seviyorlar. Normal bir öğün ve bir öğün de buzlu meyve veriyoruz. Buzlu meyvelerle hayvanlarımız serinliyor” dedi. Bozayının buzlu meyveyi çok sevdiğini söyleyen ve 25 yıldır hayvanat bahçesinde bakıcılık yaptığını belirten Zülküf Kaçar, “Bozayımıza buzlu meyve veriyoruz. Havalar sıcak olduğu için öğün aralarında buzlu meyve veriyoruz. Buzlu meyvelerle de iştahları açılıyor. Aynı zamanda havuzuna soğuk su da döküyoruz ve hayvanlar bunaltıcı havada serinlemiş oluyor’’ diye konuştu. Gezmeye hayvanat bahçesine geldiklerini belirten Ercan Günaydın da “İlk defa buradaki hayvanat bahçesine geldim. Hava çok sıcak. Hayvanlara da buzlu meyveler veriliyor. Onlar da bu sıcakta çok bunalıyorlar. Buzlu meyvelerle bir an olsun serinliyorlar” dedi.
Darıca’da 260 türde yaklaşık 3 bin hayvanın bulunduğu Faruk Yalçın Botanik Parkı ve Hayvanat Bahçesi’nde termometreler 33 dereceyi gösterince hayvanlar, buzlu meyvelerle serinletildi.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda hava sıcaklığı 33 dereceye ulaşınca sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu meyve verildi. Lemur ve bozayıya, içinde meyvelerin bulunduğu buz kalıpları verildi. Sıcaktan hareketleri de yavaşlayan hayvanlar, iştahla buzlu meyveleri tüketti.  19 yıldır hayvanat bahçesinde bakıcılık yaptığını söyleyen Abdullah Ege, “Madagaskar’a özgü maymun türlerine buzlu meyve servisi yapıyoruz. Burada 4 tür lemur var. Sıcakta fazla etkilenmesin, diye gün içinde buzlu meyve veriyoruz. Çok seviyorlar. Normal bir öğün ve bir öğün de buzlu meyve veriyoruz. Buzlu meyvelerle hayvanlarımız serinliyor” dedi.

Bozayının buzlu meyveyi çok sevdiğini söyleyen ve 25 yıldır hayvanat bahçesinde bakıcılık yaptığını belirten Zülküf Kaçar, “Bozayımıza buzlu meyve veriyoruz. Havalar sıcak olduğu için öğün aralarında buzlu meyve veriyoruz. Buzlu meyvelerle de iştahları açılıyor. Aynı zamanda havuzuna soğuk su da döküyoruz ve hayvanlar bunaltıcı havada serinlemiş oluyor’’ diye konuştu. Gezmeye hayvanat bahçesine geldiklerini belirten Ercan Günaydın da “İlk defa buradaki hayvanat bahçesine geldim. Hava çok sıcak. Hayvanlara da buzlu meyveler veriliyor. Onlar da bu sıcakta çok bunalıyorlar. Buzlu meyvelerle bir an olsun serinliyorlar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.