Üniversite öğrencileri için vahim tablo

Eğitim 21.07.2021 - 11:23, Güncelleme: 21.07.2021 - 12:15
 

Üniversite öğrencileri için vahim tablo

Üniversite öğrencileri için vahim tablo

Üniversite öğrencileri için vahim tablo Üniversite öğrencileri önümüzdeki günlerde ev ya da yurt arayışına başlayacak. Ancak son rakamlar çok iç açıcı değil. Birçok ilde hem kira hem de özel yurt fiyatları arttı. 100 metrekare bir ev için ülke genelinde kiralar 800 lira ile 3 bin 900 lira arasında değişiyor. Özel yurtların yıllık fiyatı ise 6 bin liradan başlıyor, 68 bin liraya kadar çıkıyor.  Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimle geçen bir yılın ardından, üniversitelerin 13 Eylül’de açılacağı açıklandı. Hem pandemi nedeniyle evlerini boşaltanlar hem de bu yıl sınava girenler önümüzdeki günlerde ev arayışına başlayacak. Ancak kiralık ev piyasasında tablo vahim. Yeni inşaatların azalması ve pandemide kimi illerin yoğun talep görmesi nedeniyle kiralık konutta arz azaldı, fiyatlar uçtu. Görünen o ki, sınav stresini geride bırakanlar için şimdi ev bulma sınavı başlayacak.
Üniversite öğrencileri için vahim tablo


Üniversite öğrencileri için vahim tablo
Üniversite öğrencileri önümüzdeki günlerde ev ya da yurt arayışına başlayacak. Ancak son rakamlar çok iç açıcı değil. Birçok ilde hem kira hem de özel yurt fiyatları arttı. 100 metrekare bir ev için ülke genelinde kiralar 800 lira ile 3 bin 900 lira arasında değişiyor. Özel yurtların yıllık fiyatı ise 6 bin liradan başlıyor, 68 bin liraya kadar çıkıyor.  Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimle geçen bir yılın ardından, üniversitelerin 13 Eylül’de açılacağı açıklandı. Hem pandemi nedeniyle evlerini boşaltanlar hem de bu yıl sınava girenler önümüzdeki günlerde ev arayışına başlayacak. Ancak kiralık ev piyasasında tablo vahim. Yeni inşaatların azalması ve pandemide kimi illerin yoğun talep görmesi nedeniyle kiralık konutta arz azaldı, fiyatlar uçtu. Görünen o ki, sınav stresini geride bırakanlar için şimdi ev bulma sınavı başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.