19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bayramdan sonra açıklanacak!

Gündem 21.07.2021 - 11:29, Güncelleme: 21.07.2021 - 11:40
 

Bayramdan sonra açıklanacak!

Bayramdan sonra açıklanacak!

Bayramdan sonra açıklanacak! Fındıkta alçak bölgelerde hasat, 10 gün sonra başlıyor ve ağustos ayı sonuna kadar tüm bölgelerde tamamlanması bekleniyor. Bu kapsamda taban fiyat olarak kabul edilen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alım fiyatlarının da hasat başlamadan bayramın hemen ardından açıklanması bekleniyor. Fiyat henüz açıklanmadı ancak çeşitli rekolte tahminleri oluştu. Üreticiler, ihracatçılar, sanayiciler tarafında oluşan ve birbirinden oldukça farklı olan rekolte tahminleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Buna göre üreticiler, arazide Tarım ve Orman Bakanlığı il müdürlükleri ile tüm fındık paydaşlarının incelemeleri sonucunda 670 bin tona yakın fındık bekliyor.  Peki ya fiyat?  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 700 bin ton, Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi (INC) tarafından ise 790 bin ton tahmini fındık rekoltesi açıklanmıştı. İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) 818 bin ton fındık rekolte tahmini yaparken, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) de 815 bin ton tahmininde bulundu.
Bayramdan sonra açıklanacak!


Bayramdan sonra açıklanacak!
Fındıkta alçak bölgelerde hasat, 10 gün sonra başlıyor ve ağustos ayı sonuna kadar tüm bölgelerde tamamlanması bekleniyor. Bu kapsamda taban fiyat olarak kabul edilen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alım fiyatlarının da hasat başlamadan bayramın hemen ardından açıklanması bekleniyor. Fiyat henüz açıklanmadı ancak çeşitli rekolte tahminleri oluştu. Üreticiler, ihracatçılar, sanayiciler tarafında oluşan ve birbirinden oldukça farklı olan rekolte tahminleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Buna göre üreticiler, arazide Tarım ve Orman Bakanlığı il müdürlükleri ile tüm fındık paydaşlarının incelemeleri sonucunda 670 bin tona yakın fındık bekliyor.  Peki ya fiyat?  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 700 bin ton, Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi (INC) tarafından ise 790 bin ton tahmini fındık rekoltesi açıklanmıştı. İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) 818 bin ton fındık rekolte tahmini yaparken, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) de 815 bin ton tahmininde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.