19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

En yüksek aşılama Gebze’de

Gebze 27.07.2021 - 13:54, Güncelleme: 27.07.2021 - 13:54
 

En yüksek aşılama Gebze’de

Kocaeli genelinde yapılan 1 milyon 566 bin 450 aşıdan ilk dozu yapanların sayısı 949 bin 186’ya ulaştı. Bu rakam ile aşılama haritasında hala turuncu olan Kocaeli’nde Gebze Bölgesi’nin aşılama oranları da belli oldu. Gebze Bölgesi’nde yüzde 60 aşılama oranı ile en çok aşılama yapılan ilçe Gebze oldu.

Koronavirüs ile mücadelenin en önemli silahı olan aşılamada Kocaeli’nde henüz istenilen noktaya ulaşılmadı. Kocaeli’nde toplam yapılan aşı sayısı 1 milyon 566 bin 450. Toplam aşının içinde ilk dozu yapanların sayısı 949 bin 186, ikinci dozu yapanların sayısı ise 540 bin 345. Toplam rakamların dışında ilçelere göre ilk doz aşıyı yapanların oranları da belli oldu. İlçelerde en düşük orana sahip olan ilçe Dilovası olurken, en yüksek aşı oranının ise Derince’de olması dikkat çekti. EN DÜŞÜK DİLOVASI Kocaeli’nde bulunan 12 ilçede en düşük aşı oranı sahip olan ilçe Dilovası. İlk doz aşı yaptıran vatandaşların oranı aşı hakkı olan nüfusun sadece yüzde 47’si oldu. Dilovası’nı en yakın takip eden ilçe ise yüzde 56 ile Başiskele. Her iki ilçede ilk doz aşı yaptıranların oranının bu kadar düşük olması, bu bölgede aşı olmak istemeyen vatandaşların olmasından kaynaklanıyor. Bu iki ilçede aşı iknası için ekstra çaba harcanması gerekiyor. GEBZE İLK SIRADA Gebze Bölgesi’nde aşı oranlarında en yüksek oran yüzde 60 ile Gebze. Gebze’yi yüzde 59 ile Darıca, yüzde 57 ile Çayırova son olarak da yüzde 47 ile Dilovası takip ediyor. Aşı oranlarının düşük olması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü Çağrı Merkezi aşı olmayan vatandaşları arayarak aşı olmaya davet ediyor. Ancak aşı olmak istemeyen vatandaşların sayısının çok az yükselmesi vaka sayılarındaki artış da korkutuyor. SEFERBERLİK BAŞLATILACAK Aşı haritasında turuncu olan ve sarıya dahi dönüşmeyen il genelinde aşı olmayan vatandaşların ikna edilmesi için çalışmalar başlatılıyor. Bu hafta itibariyle mahallelerde kanaat önderleri, mahalle muhtarları, KOTO Başkanı, Esnaf Odaları Birliği ve esnaf odaları başkanları, KSO Başkanı, kaymakamlar, belediye başkanları sokağa inerek aşı için adeta seferberlik başlatmaları bekleniyor. KOCAELİ’DE İLÇE İLÇE 1.DOZ AŞILAMA ORANI İLÇELER:          ORAN  : 1-) Derince           % 66 2-) İzmit               % 65 3-) Gölcük           % 65 4-) Karamürsel    % 64 5-) Kandıra          % 63 6-) Gebze             % 60 7-) Kartepe          % 60 8-) Körfez            % 60 9-) Darıca            % 59 10-) Çayırova      % 57 11-) Başiskele      % 56 12-) Dilovası        % 47
Kocaeli genelinde yapılan 1 milyon 566 bin 450 aşıdan ilk dozu yapanların sayısı 949 bin 186’ya ulaştı. Bu rakam ile aşılama haritasında hala turuncu olan Kocaeli’nde Gebze Bölgesi’nin aşılama oranları da belli oldu. Gebze Bölgesi’nde yüzde 60 aşılama oranı ile en çok aşılama yapılan ilçe Gebze oldu.

Koronavirüs ile mücadelenin en önemli silahı olan aşılamada Kocaeli’nde henüz istenilen noktaya ulaşılmadı. Kocaeli’nde toplam yapılan aşı sayısı 1 milyon 566 bin 450. Toplam aşının içinde ilk dozu yapanların sayısı 949 bin 186, ikinci dozu yapanların sayısı ise 540 bin 345. Toplam rakamların dışında ilçelere göre ilk doz aşıyı yapanların oranları da belli oldu. İlçelerde en düşük orana sahip olan ilçe Dilovası olurken, en yüksek aşı oranının ise Derince’de olması dikkat çekti.

EN DÜŞÜK DİLOVASI

Kocaeli’nde bulunan 12 ilçede en düşük aşı oranı sahip olan ilçe Dilovası. İlk doz aşı yaptıran vatandaşların oranı aşı hakkı olan nüfusun sadece yüzde 47’si oldu. Dilovası’nı en yakın takip eden ilçe ise yüzde 56 ile Başiskele. Her iki ilçede ilk doz aşı yaptıranların oranının bu kadar düşük olması, bu bölgede aşı olmak istemeyen vatandaşların olmasından kaynaklanıyor. Bu iki ilçede aşı iknası için ekstra çaba harcanması gerekiyor.

GEBZE İLK SIRADA

Gebze Bölgesi’nde aşı oranlarında en yüksek oran yüzde 60 ile Gebze. Gebze’yi yüzde 59 ile Darıca, yüzde 57 ile Çayırova son olarak da yüzde 47 ile Dilovası takip ediyor. Aşı oranlarının düşük olması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü Çağrı Merkezi aşı olmayan vatandaşları arayarak aşı olmaya davet ediyor. Ancak aşı olmak istemeyen vatandaşların sayısının çok az yükselmesi vaka sayılarındaki artış da korkutuyor.

SEFERBERLİK BAŞLATILACAK

Aşı haritasında turuncu olan ve sarıya dahi dönüşmeyen il genelinde aşı olmayan vatandaşların ikna edilmesi için çalışmalar başlatılıyor. Bu hafta itibariyle mahallelerde kanaat önderleri, mahalle muhtarları, KOTO Başkanı, Esnaf Odaları Birliği ve esnaf odaları başkanları, KSO Başkanı, kaymakamlar, belediye başkanları sokağa inerek aşı için adeta seferberlik başlatmaları bekleniyor.

KOCAELİ’DE İLÇE İLÇE 1.DOZ AŞILAMA ORANI

İLÇELER:          ORAN  :

1-) Derince           % 66

2-) İzmit               % 65

3-) Gölcük           % 65

4-) Karamürsel    % 64

5-) Kandıra          % 63

6-) Gebze             % 60

7-) Kartepe          % 60

8-) Körfez            % 60

9-) Darıca            % 59

10-) Çayırova      % 57

11-) Başiskele      % 56

12-) Dilovası        % 47

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.