Darıca’da depremde zarar gören okullar yıkılacak

Darıca 27.07.2021 - 14:19, Güncelleme: 27.07.2021 - 14:19
 

Darıca’da depremde zarar gören okullar yıkılacak

Kocaeli’nde gerek depremde zarar gören gerekse zaman içerisinde yorulmuş olan bazı okullar yıkılarak yerlerine yenileri yapılacak. Bu kapsamda Darıca, İzmit ve Kartepe’de dört yeni okul yapılacak.

Kocaeli’nde deprem başta olmak üzere zamanla zarar gören okul binalarının yerine yenileri yapılıyor. Bu kapsamda Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğündeki çalışmalarda riskli görülen 4 okulun yerine yenileri yapılacak. 3 ilçede yapılacak olan 4 yeni okul için ihale yapıldı. Kocaeli Valiliği’nde yapılan ihaleye Boğaziçi Projelendirme, Procon Mühendislik ve Polatoğlu İnşaat ortaklığı, Yavuz Dekorasyon İnşaat ile Cy Taahhüt Mühendisliği katıldı. DARICA’YA İMAM HATİP VE ANAOKULU YAPILACAK Kocaeli’ye yapılacak olan 4 yeni okul Darıca, İzmit ve Kartepe’de inşa edilecek. Üç ilçede yapılacak olan dört okuldan ikisi Darıca’da bulunan ve depremde risk oluşturması nedeniyle yıkılan Menekşe Anaokulu alanına olacak. 27 derslikten oluşacak bir adet İmam Hatip Ortaokulu ve 6 derslikten oluşacak bir adet de anaokulu inşa edilecek. İzmit’te bulunan ve yıllar içerisinde eskiyerek yorgun bina haline gelen 7. Boru İlkokulu yerine 26 derslikten oluşan yeni bir okul inşa edilecek. Kartepe’ye de 4 derslikten oluşan bir anaokulu inşa edilecek. VERİLEN TEKLİFLER Yeni okul binalarının yapımı için toplam maliyet 39 milyon liraydı. İhalede en düşük teklif 34 milyon 831 bin lira olarak Procon Mühendislik ve Polatoğlu İnşaat ortaklığından geldi. En yüksek teklifi ise 42 milyon 441 bin lira ile Boğaziçi Projelendirme firması yaptı. İhale komisyonu gerekli inceleme ve araştırmaların ardından ihale sonucu açıklayacak.
Kocaeli’nde gerek depremde zarar gören gerekse zaman içerisinde yorulmuş olan bazı okullar yıkılarak yerlerine yenileri yapılacak. Bu kapsamda Darıca, İzmit ve Kartepe’de dört yeni okul yapılacak.

Kocaeli’nde deprem başta olmak üzere zamanla zarar gören okul binalarının yerine yenileri yapılıyor. Bu kapsamda Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğündeki çalışmalarda riskli görülen 4 okulun yerine yenileri yapılacak. 3 ilçede yapılacak olan 4 yeni okul için ihale yapıldı. Kocaeli Valiliği’nde yapılan ihaleye Boğaziçi Projelendirme, Procon Mühendislik ve Polatoğlu İnşaat ortaklığı, Yavuz Dekorasyon İnşaat ile Cy Taahhüt Mühendisliği katıldı.

DARICA’YA İMAM HATİP VE ANAOKULU YAPILACAK

Kocaeli’ye yapılacak olan 4 yeni okul Darıca, İzmit ve Kartepe’de inşa edilecek. Üç ilçede yapılacak olan dört okuldan ikisi Darıca’da bulunan ve depremde risk oluşturması nedeniyle yıkılan Menekşe Anaokulu alanına olacak. 27 derslikten oluşacak bir adet İmam Hatip Ortaokulu ve 6 derslikten oluşacak bir adet de anaokulu inşa edilecek. İzmit’te bulunan ve yıllar içerisinde eskiyerek yorgun bina haline gelen 7. Boru İlkokulu yerine 26 derslikten oluşan yeni bir okul inşa edilecek. Kartepe’ye de 4 derslikten oluşan bir anaokulu inşa edilecek.

VERİLEN TEKLİFLER

Yeni okul binalarının yapımı için toplam maliyet 39 milyon liraydı. İhalede en düşük teklif 34 milyon 831 bin lira olarak Procon Mühendislik ve Polatoğlu İnşaat ortaklığından geldi. En yüksek teklifi ise 42 milyon 441 bin lira ile Boğaziçi Projelendirme firması yaptı. İhale komisyonu gerekli inceleme ve araştırmaların ardından ihale sonucu açıklayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.