Kocaeli artık SARI!

Kocaeli 29.07.2021 - 10:20, Güncelleme: 29.07.2021 - 10:22
 

Kocaeli artık SARI!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük ‘Covid-19 Bilgilendirme Platformunda’ yüzde 65,1 aşılama oranı ile Kocaeli’nin rengi turuncudan sarıya döndü. Yüzde 75 aşılama oranına ulaşılırsa sarı renk maviye dönecek.

Kocaeli’nde aşı çalışmaları sağlık çalışanlarının büyük bir özverisi ile devam ediyor. Aşı ikna ekipleri kuran kaymakamlıklar, aşılama oranı düşük ilçelerde, aşı olmak istemeyen vatandaşları ikna ediyor. En az aşılmanın olduğu Dilovası’nda ise ilçe sakinleri sağlık çalışanlarını değil aile büyüklerini dinliyor. TOPLAM AŞI MİKTARI 1 MİLYON 600 BİN Uzun bir süredir aşılma çalışmalarında gayret gösteren sağlık çalışanlarına rağmen, aşıya ikna olmayan vatandaşlar sebebi ile turuncu renkte olan Kocaeli, dün itibari ile yüzde 65,1 aşılama oranı ile sarı renk oldu. Kocaeli’nde uygulanan toplam aşı miktarı ise 1 milyon 600 bini geçmiş durumda. İlk doz aşı olanların sayısı 965 bini geçerken ikinci doz aşı olanların sayısı ise 600 bine yaklaştı. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Kocaeli 18 yaş sütü nüfusun yüzde 65.1’i aşılanmış durumda.
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük ‘Covid-19 Bilgilendirme Platformunda’ yüzde 65,1 aşılama oranı ile Kocaeli’nin rengi turuncudan sarıya döndü. Yüzde 75 aşılama oranına ulaşılırsa sarı renk maviye dönecek.

Kocaeli’nde aşı çalışmaları sağlık çalışanlarının büyük bir özverisi ile devam ediyor. Aşı ikna ekipleri kuran kaymakamlıklar, aşılama oranı düşük ilçelerde, aşı olmak istemeyen vatandaşları ikna ediyor. En az aşılmanın olduğu Dilovası’nda ise ilçe sakinleri sağlık çalışanlarını değil aile büyüklerini dinliyor.

TOPLAM AŞI MİKTARI 1 MİLYON 600 BİN

Uzun bir süredir aşılma çalışmalarında gayret gösteren sağlık çalışanlarına rağmen, aşıya ikna olmayan vatandaşlar sebebi ile turuncu renkte olan Kocaeli, dün itibari ile yüzde 65,1 aşılama oranı ile sarı renk oldu. Kocaeli’nde uygulanan toplam aşı miktarı ise 1 milyon 600 bini geçmiş durumda. İlk doz aşı olanların sayısı 965 bini geçerken ikinci doz aşı olanların sayısı ise 600 bine yaklaştı. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Kocaeli 18 yaş sütü nüfusun yüzde 65.1’i aşılanmış durumda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.