Kocaeli’de lavanta hasadı şenliği!

Kocaeli 04.08.2021 - 11:43, Güncelleme: 04.08.2021 - 11:43
 

Kocaeli’de lavanta hasadı şenliği!

Kadınların üretime katılması, iş sahibi olması ve aile ekonomisine katkıda bulunması amacıyla Durhasan Köyü’nde oluşturulan Lavanta Bahçesi’nde ilk hasat yapıldı. Kadınlar elleriyle diktikleri lavantaları tek tek topladı.

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in girişimleriyle iş sahibi olmayan kadınlara işgücü ortamı sağlamak, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik yönden faydalarını gözetmek mesleki veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan İzmit Çınar Kooperatifi’nin Durhasan Tarımsal Uygulama Bahçesi’nde hasat şenliği yaşandı. Geçtiğimiz yılın son günlerinde kadınların diktiği 23 bin adet lavantanın ilk hasadı gerçekleştirildi. İLK MAHSÜLLER ALINDI Bölgenin toprağına ve iklim koşulları uygun olduğu için İzmit Kadın Kooperatifi’nin ilk üretimi lavantalar İzmit Belediyesi Durhasan Uygulama Bahçesi’nde kadınlar tarafından toplanmaya başlandı. Kadın girişimcilerin topladıkları ilk mahsuller bir yandan kadınların güzelliğine güzellik katacak, bir yandan da emekçi ellerin bütçelerine katma değer olarak yansıyacak. Sabun, mum, kolonya ve krem gibi kozmetik ürünü ve tıbbi etken madde olarak değerlendirilmesi planlanan lavantalar kadınlara gelir olarak geri dönecek.
Kadınların üretime katılması, iş sahibi olması ve aile ekonomisine katkıda bulunması amacıyla Durhasan Köyü’nde oluşturulan Lavanta Bahçesi’nde ilk hasat yapıldı. Kadınlar elleriyle diktikleri lavantaları tek tek topladı.

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in girişimleriyle iş sahibi olmayan kadınlara işgücü ortamı sağlamak, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik yönden faydalarını gözetmek mesleki veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan İzmit Çınar Kooperatifi’nin Durhasan Tarımsal Uygulama Bahçesi’nde hasat şenliği yaşandı. Geçtiğimiz yılın son günlerinde kadınların diktiği 23 bin adet lavantanın ilk hasadı gerçekleştirildi.

İLK MAHSÜLLER ALINDI

Bölgenin toprağına ve iklim koşulları uygun olduğu için İzmit Kadın Kooperatifi’nin ilk üretimi lavantalar İzmit Belediyesi Durhasan Uygulama Bahçesi’nde kadınlar tarafından toplanmaya başlandı. Kadın girişimcilerin topladıkları ilk mahsuller bir yandan kadınların güzelliğine güzellik katacak, bir yandan da emekçi ellerin bütçelerine katma değer olarak yansıyacak. Sabun, mum, kolonya ve krem gibi kozmetik ürünü ve tıbbi etken madde olarak değerlendirilmesi planlanan lavantalar kadınlara gelir olarak geri dönecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.