Seneye, tedbirlere uymayanlara ağır ceza var

Gebze 16.08.2021 - 16:08, Güncelleme: 16.08.2021 - 16:08
 

Seneye, tedbirlere uymayanlara ağır ceza var

Seneye, tedbirlere uymayanlara ağır ceza var

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında 2022 yılı Kurban Bayramı için gereken önlem ve tedbirlerin şimdiden değerlendirilmesine ilişkin toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda; Geçtiğimiz ay Kurban Bayramı sonrasında geçici Kurban kesim izni verilen işletmelerce Denizli Göleti’ne ve Ömerli Barajı’na akan dereler ile diğer derelere kurban kanı ve atıklarının gelişigüzel atıldığı, kesim yerlerinin gerekli hassasiyeti göstermeyerek önlemleri almadığı iddiaları değerlendirildi. 2022 yılı Kurban Bayramı için gereken önlem ve tedbirlerin şimdiden değerlendirilerek sonraki yıllarda bu tür sorunların yaşanmaması için gerekli alt yapı çalışmalarının yapılması, kesim sonrası çıkan atıkların uygun bertaraf edilmesi hususları görüşüldü. Balçık, Pelitli, Cumaköy ve Denizli mahallelerinde Kurban Bayramı sonrası oluşan yoğun karasinek popülasyonu ile ilgili yapılan çalışmalar değerlendirildi. Uzun vadede hayata geçirilebilecek çözüm ve öneriler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANACAK Toplantı sonrasında Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, çevre ve insan sağlığının önemine binaen daha radikal kararların uygulanmaya başlanacağını, sonraki yıllarda kesim yerlerinin ruhsata tabi tutulacağı, kararlara uymayanlara daha ağır yaptırımların ve 2872 Çevre Kanunu’na istinaden para cezalarının uygulanacağını belirtti. Kaymakam Güler, ilçemizde her geçen gün kurban satışı ve kesim yeri sayısının arttığını, bundan sonraki yıllarda daha çok sorun yaratacağını, gerekli tedbir ve düzenlemelerin bir an önce yapılmasının büyük önem arz ettiğini, aksi takdirde ileriki yıllarda ciddi boyutta çevre sorununun yaşanacağını, bu nedenle tüm kamu kurumlarının gerekli çalışmalara başlaması gerektiğine karar verildiğini ifade etti. Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında gerçekleşen toplantıda alınan kararlar; •    Kurban kesimi sonrası depolanan kanın bertarafı ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığınca bir çalışma yapılması, •    Gebze Belediye Başkanlığınca çevreye gelişigüzel atılan kurban atıklarının depolanacağı yerlerin belirlenip bunların gömülerek bertarafının sağlanması için bir   çalışma yapılması, •    Kurbanlık hayvanların gübrelerinin ilaçsız bir şekilde boş arazilere rastgele dökülmemesi, sinek ve koku oluşmasının önlenmesi için Belediye Başkanlığınca gerekli çalışmalar ve denetimlerin yapılması, •    Çevre kirliliğine neden olan işletme ve kişilere Çevre Kanunu uyarınca cezai müeyyide uygulanması için Çevre İl Müdürlüğünün komisyonda görev alması ve etkin çalışmalar yapmasının sağlanması, •    İlgili Kuruluşlardan oluşan bir alt komisyonun kurularak çalışmalara başlanılması, •    Eylül 2021 tarihine kadar alt komisyonun raporunu Kaymakamlık Makamına sunması, •    Alt komisyonun sekretaryasının Gebze Belediye Başkanlığınca yürütülmesine ve ilgili tüm kuruluşların bir an önce gerekli çalışmalara başlanılmasına karar verildi.  
Seneye, tedbirlere uymayanlara ağır ceza var

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında 2022 yılı Kurban Bayramı için gereken önlem ve tedbirlerin şimdiden değerlendirilmesine ilişkin toplantı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda; Geçtiğimiz ay Kurban Bayramı sonrasında geçici Kurban kesim izni verilen işletmelerce Denizli Göleti’ne ve Ömerli Barajı’na akan dereler ile diğer derelere kurban kanı ve atıklarının gelişigüzel atıldığı, kesim yerlerinin gerekli hassasiyeti göstermeyerek önlemleri almadığı iddiaları değerlendirildi. 2022 yılı Kurban Bayramı için gereken önlem ve tedbirlerin şimdiden değerlendirilerek sonraki yıllarda bu tür sorunların yaşanmaması için gerekli alt yapı çalışmalarının yapılması, kesim sonrası çıkan atıkların uygun bertaraf edilmesi hususları görüşüldü. Balçık, Pelitli, Cumaköy ve Denizli mahallelerinde Kurban Bayramı sonrası oluşan yoğun karasinek popülasyonu ile ilgili yapılan çalışmalar değerlendirildi. Uzun vadede hayata geçirilebilecek çözüm ve öneriler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Toplantı sonrasında Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, çevre ve insan sağlığının önemine binaen daha radikal kararların uygulanmaya başlanacağını, sonraki yıllarda kesim yerlerinin ruhsata tabi tutulacağı, kararlara uymayanlara daha ağır yaptırımların ve 2872 Çevre Kanunu’na istinaden para cezalarının uygulanacağını belirtti. Kaymakam Güler, ilçemizde her geçen gün kurban satışı ve kesim yeri sayısının arttığını, bundan sonraki yıllarda daha çok sorun yaratacağını, gerekli tedbir ve düzenlemelerin bir an önce yapılmasının büyük önem arz ettiğini, aksi takdirde ileriki yıllarda ciddi boyutta çevre sorununun yaşanacağını, bu nedenle tüm kamu kurumlarının gerekli çalışmalara başlaması gerektiğine karar verildiğini ifade etti.

Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında gerçekleşen toplantıda alınan kararlar;

•    Kurban kesimi sonrası depolanan kanın bertarafı ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığınca bir çalışma yapılması,

•    Gebze Belediye Başkanlığınca çevreye gelişigüzel atılan kurban atıklarının depolanacağı yerlerin belirlenip bunların gömülerek bertarafının sağlanması için bir   çalışma yapılması,

•    Kurbanlık hayvanların gübrelerinin ilaçsız bir şekilde boş arazilere rastgele dökülmemesi, sinek ve koku oluşmasının önlenmesi için Belediye Başkanlığınca gerekli çalışmalar ve denetimlerin yapılması,

•    Çevre kirliliğine neden olan işletme ve kişilere Çevre Kanunu uyarınca cezai müeyyide uygulanması için Çevre İl Müdürlüğünün komisyonda görev alması ve etkin çalışmalar yapmasının sağlanması,

•    İlgili Kuruluşlardan oluşan bir alt komisyonun kurularak çalışmalara başlanılması,

•    Eylül 2021 tarihine kadar alt komisyonun raporunu Kaymakamlık Makamına sunması,

•    Alt komisyonun sekretaryasının Gebze Belediye Başkanlığınca yürütülmesine ve ilgili tüm kuruluşların bir an önce gerekli çalışmalara başlanılmasına karar verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.