19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli nüfusunun yüzde 70’i aşılandı

Sağlık 19.08.2021 - 14:28, Güncelleme: 19.08.2021 - 14:28
 

Kocaeli nüfusunun yüzde 70’i aşılandı

Kocaeli nüfusunun yüzde 70’i aşılandı

Türkiye’de koronavirüsle mücadelede kapsamında aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, ülke genelinde aşılama oranı yüzde 72,04’e ulaşırken, Kocaeli’de 18 yaş üstü nüfusun yüzde 71.6’sı aşılandı. Kocaeli’de yapılan ayı sayısı 2 milyonu geçti. İlk doz aşı olanların sayısı 1 milyon 65 bin, ikinci doz aşı olanların sayısı ise 795 bini geçmiş durumda. Aşılama çalışmaları sağlık merkezlerinde yoğun bir şekilde sürüyor. AŞI VE MASKE REHAVETİNİ ÜZERİMİZDEN ATALIM Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Vatandaşlarımız maske konusunda tedbirsiz davranıyor. Bunun sakıncalı sonuçları aşısızları da kattığımızda yoğun bakımlar ile karşımıza çıkıyor. Halkımız aşılarını zamanında olmaları durumunda geldiğimiz pozitif durumu fazlası ile katlarız. Virüsü yenmek bizim elimizde. Aşı ve maske rehavetini üzerimizden atalım” dedi.
Kocaeli nüfusunun yüzde 70’i aşılandı

Türkiye’de koronavirüsle mücadelede kapsamında aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, ülke genelinde aşılama oranı yüzde 72,04’e ulaşırken, Kocaeli’de 18 yaş üstü nüfusun yüzde 71.6’sı aşılandı. Kocaeli’de yapılan ayı sayısı 2 milyonu geçti. İlk doz aşı olanların sayısı 1 milyon 65 bin, ikinci doz aşı olanların sayısı ise 795 bini geçmiş durumda. Aşılama çalışmaları sağlık merkezlerinde yoğun bir şekilde sürüyor.

AŞI VE MASKE REHAVETİNİ ÜZERİMİZDEN ATALIM

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Vatandaşlarımız maske konusunda tedbirsiz davranıyor. Bunun sakıncalı sonuçları aşısızları da kattığımızda yoğun bakımlar ile karşımıza çıkıyor. Halkımız aşılarını zamanında olmaları durumunda geldiğimiz pozitif durumu fazlası ile katlarız. Virüsü yenmek bizim elimizde. Aşı ve maske rehavetini üzerimizden atalım” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.