Kocaeli’ne ‘denize girmek yasak’ levhaları asılacak!

Kocaeli 19.08.2021 - 16:09, Güncelleme: 19.08.2021 - 16:09
 

Kocaeli’ne ‘denize girmek yasak’ levhaları asılacak!

Kocaeli’ne ‘denize girmek yasak’ levhaları asılacak!

Boğulma vakalarının önlenmesi amacıyla Kocaeli Valiliği tarafından yeni kararlar alındı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, kurallara uymayan vatandaşlara idari yaptırım cezası uygulanacağı kaydedildi. Kocaeli Valiliği, ilimizdeki boğulma vakalarının önüne geçmek için bir dizi kararlar alındığını açıkladı. Alınan kararlara göre; denize kıyısı olan ilçelerde ‘denize girmek yasaktır’ levhaları açılacak. Valilikten yapılan açıklamada; Yaz mevsimi sebebiyle ilimizde deniz, dere, ırmak, gölet, baraj vb. yerlerde boğulma olayları meydana gelmekte ve can kayıpları yaşanmaktadır. Valiliğimizce boğulma olaylarına karşı önceden beri bazı önlemler alınmakta ve yürütülmektedir. Alınan bu önlemlere ilave olarak denize girilmesi yasaklanan bölgelerin tespit edilmesi, bu yerlerde kamu güvenliği, kamu düzeni, genel sağlık ve vatandaşlarımızın can güvenliği ile alakalı olarak alınacak önlemlerle, yürütülecek işlemler hususunda 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak bu genel emir hazırlanmıştır. 1- İlimizde denize kıyısı olan ilçelerimiz sınırları içerisindeki deniz kenarlarında, denize girilmesi uygun olmayan alanlara, sorumlu belediyeler tarafından "DİKKAT! BU ALANDA DENİZE GİRMEK YASAKTIR" levhaları konulacak ve gerekli diğer güvenlik tedbirleri alınacaktır. 2- Denize girilmesi uygun olan ve halk tarafından yoğun olarak kullanılan plajlar ve diğer izinli alanlarda ise, önceden elde edilen bilgilere ve meteorolojik verilere göre hava şartlarının uygun olmayacağının ve denize girmenin can güvenliği riski oluşturacağının değerlendirildiği durumlarda, ilgili kurumlarla istişare edilerek mahalli mülki amir tarafından şartlar normale dönünceye kadar denize girilmesi yasaklanabilecek ve bu karar çeşitli vasıtalarla ilan edilecektir. 3- Kurallara uymayanlar ve yetkililer tarafından güvenliği alınmamış yerlerde denize girenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 11. maddesi gereğince 15 yaş ve üzeri kişilerin kendilerine, 15 yaş altındaki kişilerin ise veli veya vasilerine idari yaptırım cezası uygulanacaktır. 4- İdari yaptırım cezaları kolluk kuvvetleri (Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik) ve İl/İlçe Belediye zabıtaları tarafından mahallin mülki amiri onayı ile uygulanacaktır. 5- 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66. maddesi uyarınca ve kanunların verdiği yetkiye dayanılarak alınan bu genel emrin uygulanmasına ve yerine getirilmesine, aykırı davrananlar, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaranlar veya uymayanlar hakkında, eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi uyarınca idari para cezası işlemi uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.
Kocaeli’ne ‘denize girmek yasak’ levhaları asılacak!

Boğulma vakalarının önlenmesi amacıyla Kocaeli Valiliği tarafından yeni kararlar alındı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, kurallara uymayan vatandaşlara idari yaptırım cezası uygulanacağı kaydedildi.

Kocaeli Valiliği, ilimizdeki boğulma vakalarının önüne geçmek için bir dizi kararlar alındığını açıkladı. Alınan kararlara göre; denize kıyısı olan ilçelerde ‘denize girmek yasaktır’ levhaları açılacak. Valilikten yapılan açıklamada; Yaz mevsimi sebebiyle ilimizde deniz, dere, ırmak, gölet, baraj vb. yerlerde boğulma olayları meydana gelmekte ve can kayıpları yaşanmaktadır. Valiliğimizce boğulma olaylarına karşı önceden beri bazı önlemler alınmakta ve yürütülmektedir. Alınan bu önlemlere ilave olarak denize girilmesi yasaklanan bölgelerin tespit edilmesi, bu yerlerde kamu güvenliği, kamu düzeni, genel sağlık ve vatandaşlarımızın can güvenliği ile alakalı olarak alınacak önlemlerle, yürütülecek işlemler hususunda 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak bu genel emir hazırlanmıştır.

1- İlimizde denize kıyısı olan ilçelerimiz sınırları içerisindeki deniz kenarlarında, denize girilmesi uygun olmayan alanlara, sorumlu belediyeler tarafından "DİKKAT! BU ALANDA DENİZE GİRMEK YASAKTIR" levhaları konulacak ve gerekli diğer güvenlik tedbirleri alınacaktır.

2- Denize girilmesi uygun olan ve halk tarafından yoğun olarak kullanılan plajlar ve diğer izinli alanlarda ise, önceden elde edilen bilgilere ve meteorolojik verilere göre hava şartlarının uygun olmayacağının ve denize girmenin can güvenliği riski oluşturacağının değerlendirildiği durumlarda, ilgili kurumlarla istişare edilerek mahalli mülki amir tarafından şartlar normale dönünceye kadar denize girilmesi yasaklanabilecek ve bu karar çeşitli vasıtalarla ilan edilecektir.

3- Kurallara uymayanlar ve yetkililer tarafından güvenliği alınmamış yerlerde denize girenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 11. maddesi gereğince 15 yaş ve üzeri kişilerin kendilerine, 15 yaş altındaki kişilerin ise veli veya vasilerine idari yaptırım cezası uygulanacaktır.

4- İdari yaptırım cezaları kolluk kuvvetleri (Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik) ve İl/İlçe Belediye zabıtaları tarafından mahallin mülki amiri onayı ile uygulanacaktır.

5- 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66. maddesi uyarınca ve kanunların verdiği yetkiye dayanılarak alınan bu genel emrin uygulanmasına ve yerine getirilmesine, aykırı davrananlar, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaranlar veya uymayanlar hakkında, eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi uyarınca idari para cezası işlemi uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.