GEBKİM, Özbekistan ticaretinde rol model olacak!

Dilovası 20.08.2021 - 15:25, Güncelleme: 20.08.2021 - 15:25
 

GEBKİM, Özbekistan ticaretinde rol model olacak!

Uzkimyosanoat tesislerini inceleyen GEBKİM heyeti, işbirliği protokolü imzaladı. Protokolde GEBKİM’in kimya üreticilerini tek bir çatı altında topladığı ekosistem ile lojistik sorununun ortadan kaldırıldığını söyleyen GEBKİM Başkanı Vefa İbrahim Aracı, GEBKİM’in rol model alınacağını da söyledi.

Temmuz’da Uzkimyosanoat ve RF Tataristan Cumhuriyeti Ticaret Ofisi temsilcilerini ağırlayan GEBKİM’de görüşen taraflar, GEBKİM’i rol model alacak kimya organize sanayi bölgelerinin Tataristan ve Özbekistan’da kurulması için ön görüşme gerçekleştirmişlerdi. Kocaeli-Gebze V Kimya İhtisas OSB (GEBKİM) Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ve Yönetim Kurulu Üyesi Cem Yelten, Özbekistan’ın en büyük kimya şirketlerinden Uzkimyosanoat tesislerine iade ziyareti düzenledi.  Özbekistan Uzkimyosanoat tesislerinde gerçekleşen toplantıya, RF Tataristan Cumhuriyeti Ticaret Ofisi Başkanı Ramil Mavlyutov, Uzkimyosanoat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Jubarek Mirzamahmudov, Dian Grup Yönetim Kurulu Başkanı Azamat Sultanmuratov, Çinli kimya şirketi CC7 temsilcileri, Navoi Valisi Abdurazakovic Khasanov ve GEBKİM’i temsilen GEBKİM YKB’si V. İbrahim Aracı ile GEBKİM YKÜ Cem Yelten katıldı. Toplantıda, GEBKİM, Uzkimyosanoat ve RF Tataristan Cumhuriyeti Ticaret Ofisi arasında kimya organize sanayi bölgelerinin yapımı ve yönetimi konusunda işbirliği niyet protokolü imzalandı. İKİNCİ GÜNDE BAŞBAKAN TARAFINDAN KABUL EDİLDİLER Programın ikinci gününde GEBKİM heyeti başkent Taşkent’e geçerek Özbekistan Başbakanı Abdullah Aripov tarafından öğle yemeğinde kabul edildi. Başbakan Aripov, Özbekistan Hükümeti’nin yapılan işbirliği anlaşmasına destek verdiğini ifade ederek, GEBKİM ile yapılabilecek başka projelerin olabileceğini vurguladı. Yemeğin ardından Mendeleyev Kimya Teknolojileri Üniversitesi Taşkent Enstitüsü’nü ziyaret eden GEBKİM temsilcileri, ayrıca üniversite rektörü olan Jubarek Mirzamahmudov ile kökeni 1880’e dayanan enstitünün olanaklarını inceledi. “GEBKİM ROL MODEL OLACAK” Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si GEBKİM’in rol model alınacağını belirten Vefa İbrahim Aracı, “GEBKİM’de kurduğumuz ekosistem, kimya üreticilerini tek bir çatı altında toplayarak lojistik sorununu ortadan kaldırıyor. Firmalar arasında sağlanan veri ve mal akışı daha verimli çalışmamıza olanak sağlıyor. Uzkimyosanoat ve Tataristan Ticaret Ofisi temsilcilerinin GEBKİM ziyaretinde gündeme gelen GEBKİM’in kimya OSB’lere rol model olması konusu imzaladığımız işbirliği niyet protokolüyle gerçeğe dönüşecek” diye konuştu. UZKİMYOSANOAT 170 ÇEŞİT KİMYASALIN ÜRETİMİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR Uzkimyosanoat Özbekistan’ın önemli kimya üreticileri arasında yer alıyor. Sovyetler Birliği döneminde devlet girişimiyle kurulan kimya şirketlerini tek bir çatı altında toplayan Uzkimyosanoat lojistikten, hammadde üretimine geniş bir alanda faaliyet gösteriyor. Şirketin ürettiği hammadde ve kimya ürünleri arasında; altın ve diğer metallerin madenciliğinde kullanılan kimyasallar, organik kimyasallar, fiberler ve polimer materyaller ve tarım kimyasalları bulunuyor. Ayrıca, Uzkimyosanoat 170 kadar kimyasalın üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirebiliyor.
Uzkimyosanoat tesislerini inceleyen GEBKİM heyeti, işbirliği protokolü imzaladı. Protokolde GEBKİM’in kimya üreticilerini tek bir çatı altında topladığı ekosistem ile lojistik sorununun ortadan kaldırıldığını söyleyen GEBKİM Başkanı Vefa İbrahim Aracı, GEBKİM’in rol model alınacağını da söyledi.

Temmuz’da Uzkimyosanoat ve RF Tataristan Cumhuriyeti Ticaret Ofisi temsilcilerini ağırlayan GEBKİM’de görüşen taraflar, GEBKİM’i rol model alacak kimya organize sanayi bölgelerinin Tataristan ve Özbekistan’da kurulması için ön görüşme gerçekleştirmişlerdi. Kocaeli-Gebze V Kimya İhtisas OSB (GEBKİM) Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ve Yönetim Kurulu Üyesi Cem Yelten, Özbekistan’ın en büyük kimya şirketlerinden Uzkimyosanoat tesislerine iade ziyareti düzenledi.  Özbekistan Uzkimyosanoat tesislerinde gerçekleşen toplantıya, RF Tataristan Cumhuriyeti Ticaret Ofisi Başkanı Ramil Mavlyutov, Uzkimyosanoat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Jubarek Mirzamahmudov, Dian Grup Yönetim Kurulu Başkanı Azamat Sultanmuratov, Çinli kimya şirketi CC7 temsilcileri, Navoi Valisi Abdurazakovic Khasanov ve GEBKİM’i temsilen GEBKİM YKB’si V. İbrahim Aracı ile GEBKİM YKÜ Cem Yelten katıldı. Toplantıda, GEBKİM, Uzkimyosanoat ve RF Tataristan Cumhuriyeti Ticaret Ofisi arasında kimya organize sanayi bölgelerinin yapımı ve yönetimi konusunda işbirliği niyet protokolü imzalandı.

İKİNCİ GÜNDE BAŞBAKAN TARAFINDAN KABUL EDİLDİLER

Programın ikinci gününde GEBKİM heyeti başkent Taşkent’e geçerek Özbekistan Başbakanı Abdullah Aripov tarafından öğle yemeğinde kabul edildi. Başbakan Aripov, Özbekistan Hükümeti’nin yapılan işbirliği anlaşmasına destek verdiğini ifade ederek, GEBKİM ile yapılabilecek başka projelerin olabileceğini vurguladı. Yemeğin ardından Mendeleyev Kimya Teknolojileri Üniversitesi Taşkent Enstitüsü’nü ziyaret eden GEBKİM temsilcileri, ayrıca üniversite rektörü olan Jubarek Mirzamahmudov ile kökeni 1880’e dayanan enstitünün olanaklarını inceledi.

“GEBKİM ROL MODEL OLACAK”

Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si GEBKİM’in rol model alınacağını belirten Vefa İbrahim Aracı, “GEBKİM’de kurduğumuz ekosistem, kimya üreticilerini tek bir çatı altında toplayarak lojistik sorununu ortadan kaldırıyor. Firmalar arasında sağlanan veri ve mal akışı daha verimli çalışmamıza olanak sağlıyor. Uzkimyosanoat ve Tataristan Ticaret Ofisi temsilcilerinin GEBKİM ziyaretinde gündeme gelen GEBKİM’in kimya OSB’lere rol model olması konusu imzaladığımız işbirliği niyet protokolüyle gerçeğe dönüşecek” diye konuştu.

UZKİMYOSANOAT 170 ÇEŞİT KİMYASALIN ÜRETİMİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Uzkimyosanoat Özbekistan’ın önemli kimya üreticileri arasında yer alıyor. Sovyetler Birliği döneminde devlet girişimiyle kurulan kimya şirketlerini tek bir çatı altında toplayan Uzkimyosanoat lojistikten, hammadde üretimine geniş bir alanda faaliyet gösteriyor. Şirketin ürettiği hammadde ve kimya ürünleri arasında; altın ve diğer metallerin madenciliğinde kullanılan kimyasallar, organik kimyasallar, fiberler ve polimer materyaller ve tarım kimyasalları bulunuyor. Ayrıca, Uzkimyosanoat 170 kadar kimyasalın üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.