19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Telli Turnalar Darıca Fyzoo’da

Darıca 21.08.2021 - 17:15, Güncelleme: 21.08.2021 - 17:15
 

Telli Turnalar Darıca Fyzoo’da

Telli Turnalar Darıca Fyzoo’da

Birçok hayvana ev sahipliği yapan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda türkülere konu olan telli turna göçmen kuşları da bulunuyor. Telli Turna Göçmen kuşları hakkında bilgi vererek Darıcalıları ziyaret etmeye davet eden Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı yetkilileri, telli turnalara ilişkin yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “Türkülere konu olan telli turnalar göçmen kuşlardır. Batı Avrasya’dan gelenler Afrika’da, Moğolistan ve Çin’den gelenler ise Hint yarımadasında kışı geçirirler. Baharla birlikte geri dönen telli turnalar üremek için Türkiye’de Doğu Anadolu’nun farklı bölgelerinde bulunurlar. Ne yazık ki son yıllarda üreme alanları daralan telli turnaları Türkiye’de görmek oldukça zor” PARKIMIZI ZİYARET EDEREK YABAN HAYATINA DESTEK OLUN Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesinde (CITES) günümüzde 183 taraf ülke yer alıyor. Bu sözleşme, yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararası ticareti sebebi ile hayatta kalmalarına yönelik tehditleri önleme amacındadır. Ülkemizde satışı yasak olan yaklaşın 2.500’ü aşkın canlı türü koruma altına alınmış durumda. FYZoo olarak yasadışı hayvan ticareti kapsamında yapılan operasyonlarda yetkililerin tespit ettiği ve parkımıza emanet edilen pek çok hayvanı koruma altına alıyoruz ve gerekli durumlarda rehabilitasyon programına dahil ediyoruz. Rehabilitasyon sonucunda doğaya geri bırakılmaya uygun olan hayvanlar zamanı geldiğinde kendi doğal ortamlarında tekrar doğaya salınıyor. Siz de nesli tehlike altında bulunan telli turnaları yakından görmek ve FYZoo’nun yaban hayatı korumak için gösterdiği çabaya destek olmak için parkımızı saat 19:00’a kadar ziyaret edebilirsiniz.”
Telli Turnalar Darıca Fyzoo’da

Birçok hayvana ev sahipliği yapan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda türkülere konu olan telli turna göçmen kuşları da bulunuyor. Telli Turna Göçmen kuşları hakkında bilgi vererek Darıcalıları ziyaret etmeye davet eden Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı yetkilileri, telli turnalara ilişkin yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “Türkülere konu olan telli turnalar göçmen kuşlardır. Batı Avrasya’dan gelenler Afrika’da, Moğolistan ve Çin’den gelenler ise Hint yarımadasında kışı geçirirler. Baharla birlikte geri dönen telli turnalar üremek için Türkiye’de Doğu Anadolu’nun farklı bölgelerinde bulunurlar. Ne yazık ki son yıllarda üreme alanları daralan telli turnaları Türkiye’de görmek oldukça zor”

PARKIMIZI ZİYARET EDEREK YABAN HAYATINA DESTEK OLUN

Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesinde (CITES) günümüzde 183 taraf ülke yer alıyor. Bu sözleşme, yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararası ticareti sebebi ile hayatta kalmalarına yönelik tehditleri önleme amacındadır. Ülkemizde satışı yasak olan yaklaşın 2.500’ü aşkın canlı türü koruma altına alınmış durumda. FYZoo olarak yasadışı hayvan ticareti kapsamında yapılan operasyonlarda yetkililerin tespit ettiği ve parkımıza emanet edilen pek çok hayvanı koruma altına alıyoruz ve gerekli durumlarda rehabilitasyon programına dahil ediyoruz. Rehabilitasyon sonucunda doğaya geri bırakılmaya uygun olan hayvanlar zamanı geldiğinde kendi doğal ortamlarında tekrar doğaya salınıyor. Siz de nesli tehlike altında bulunan telli turnaları yakından görmek ve FYZoo’nun yaban hayatı korumak için gösterdiği çabaya destek olmak için parkımızı saat 19:00’a kadar ziyaret edebilirsiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.