Kaymakam Güler, NASA’da makalesi yayınlanan öğrenciyi ağırladı!

Gebze 27.08.2021 - 10:01, Güncelleme: 27.08.2021 - 10:01
 

Kaymakam Güler, NASA’da makalesi yayınlanan öğrenciyi ağırladı!

Liseler arası düzenlenen “Bir Günlük Bilim İnsanı” makale yarışmasında başarılı olarak NASA’nın web sitesinde makalesi yayımlanmaya hak kazanan Gebze Yücel Boru Fen Lisesi öğrencisi Derya Karadeniz, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’i ziyaret etti.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, NASA’nın liseler arası düzenlemiş olduğu “Bir Günlük Bilim İnsanı” makale yarışmasına katılan ve NASA’nın web sitesinde makalesi yayımlanmaya hak kazanan Gebze Yücel Boru Fen Lisesi öğrencisi Derya Karadeniz’i ağırladı. “Bir Günlük Bilim İnsanı (Scientist for a Day)” Makale Yarışmasında NASA’nın web sitesinde yayınlanmak üzere seçilen dört makaleden birisi Derya Karadeniz’in “Oberon” isimli makalesi oldu. Elde ettiği başarıdan dolayı Derya Karadeniz ’i tebrik ederek hediye takdim eden ve başarılarının devamını dileyen Kaymakam Güler, “NASA’nın web sayfasında makalenizin yayınlanmış olması bizim geleceğe ve size olan güvenimizi bir kez daha tazeledi. Öğrenim çağında bu konuya eğildiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Atatürk bu ülkeyi siz gençlere emanet etmiş, geleceğimiz gençlerin elinde şekillenecek demiştir. Tabi sizleri yetiştiren öğretmenlerimize de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah diğer öğretmenlerimiz arasından da öğrencilerimize böyle yön veren, onları araştırmaya, çalışmaya ve projelere yönlendiren arkadaşlarımız çoğalır. Böylece ülkemiz hedeflediğimiz seviyeye en kısa zamanda erişir. İnşallah ileride meslek hayatınızda da çalışmalarınıza ve araştırmalarınıza devam edersiniz. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. MAKALESİNİ KAYMAKAM GÜLER’E ANLATTI Oberon isimli makaleyi yazma gerekçesini bilim dünyasında da sıkça tartışılan ve günlük hayatımıza etkileri görülen iklim değişikliğini gerekçe gösteren Derya Karadeniz,  “Bu yarışmayı okulumuz aracılığıyla gördüm ve bu yarışmaya bir makale yazıp göndermeyi istedim. Yarışmanın sonucunda makalem NASA’ya gönderilecek makaleler arasında seçildi. NASA’nın web sitesinde yayınlandı. Bu hepimizi çok mutlu etti. Benim için çok sevindirici bir haber oldu. Makalem Uranüs’ün ikinci en büyük uydusu Oberon hakkındaydı. Oberon’a neden daha çok gidilmeli konulu bir makale yazdım. Biliyorsunuz şu anda dünyada küresel ısınma ve iklim değişikliği tartışılıyor. Bazı yerler aşırı soğuyor, bazı yerler aşırı ısınıyor. Bunun sonucunda ben de başka gezegenlerden belki bir şeyler bulabilirim diye düşündüm. Mesela Oberon çok soğuk. Eğer orada bir yaşam varsa örneğin bir bakteri türü yaşıyorsa bu bize iklim değişikliği ile baş etmemiz için bir yol gösterebilir” dedi. Ziyarette Derya Karadeniz’e Yücel Boru Fen Lisesi Müdürü İsmail Boğa eşlik etti.
Liseler arası düzenlenen “Bir Günlük Bilim İnsanı” makale yarışmasında başarılı olarak NASA’nın web sitesinde makalesi yayımlanmaya hak kazanan Gebze Yücel Boru Fen Lisesi öğrencisi Derya Karadeniz, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’i ziyaret etti.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, NASA’nın liseler arası düzenlemiş olduğu “Bir Günlük Bilim İnsanı” makale yarışmasına katılan ve NASA’nın web sitesinde makalesi yayımlanmaya hak kazanan Gebze Yücel Boru Fen Lisesi öğrencisi Derya Karadeniz’i ağırladı. “Bir Günlük Bilim İnsanı (Scientist for a Day)” Makale Yarışmasında NASA’nın web sitesinde yayınlanmak üzere seçilen dört makaleden birisi Derya Karadeniz’in “Oberon” isimli makalesi oldu. Elde ettiği başarıdan dolayı Derya Karadeniz ’i tebrik ederek hediye takdim eden ve başarılarının devamını dileyen Kaymakam Güler, “NASA’nın web sayfasında makalenizin yayınlanmış olması bizim geleceğe ve size olan güvenimizi bir kez daha tazeledi. Öğrenim çağında bu konuya eğildiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Atatürk bu ülkeyi siz gençlere emanet etmiş, geleceğimiz gençlerin elinde şekillenecek demiştir. Tabi sizleri yetiştiren öğretmenlerimize de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah diğer öğretmenlerimiz arasından da öğrencilerimize böyle yön veren, onları araştırmaya, çalışmaya ve projelere yönlendiren arkadaşlarımız çoğalır. Böylece ülkemiz hedeflediğimiz seviyeye en kısa zamanda erişir. İnşallah ileride meslek hayatınızda da çalışmalarınıza ve araştırmalarınıza devam edersiniz. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

MAKALESİNİ KAYMAKAM GÜLER’E ANLATTI

Oberon isimli makaleyi yazma gerekçesini bilim dünyasında da sıkça tartışılan ve günlük hayatımıza etkileri görülen iklim değişikliğini gerekçe gösteren Derya Karadeniz,  “Bu yarışmayı okulumuz aracılığıyla gördüm ve bu yarışmaya bir makale yazıp göndermeyi istedim. Yarışmanın sonucunda makalem NASA’ya gönderilecek makaleler arasında seçildi. NASA’nın web sitesinde yayınlandı. Bu hepimizi çok mutlu etti. Benim için çok sevindirici bir haber oldu. Makalem Uranüs’ün ikinci en büyük uydusu Oberon hakkındaydı. Oberon’a neden daha çok gidilmeli konulu bir makale yazdım. Biliyorsunuz şu anda dünyada küresel ısınma ve iklim değişikliği tartışılıyor. Bazı yerler aşırı soğuyor, bazı yerler aşırı ısınıyor. Bunun sonucunda ben de başka gezegenlerden belki bir şeyler bulabilirim diye düşündüm. Mesela Oberon çok soğuk. Eğer orada bir yaşam varsa örneğin bir bakteri türü yaşıyorsa bu bize iklim değişikliği ile baş etmemiz için bir yol gösterebilir” dedi. Ziyarette Derya Karadeniz’e Yücel Boru Fen Lisesi Müdürü İsmail Boğa eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.