Gebze’deki göletler balıklanıyor!

Gebze 27.08.2021 - 12:07, Güncelleme: 27.08.2021 - 12:07
 

Gebze’deki göletler balıklanıyor!

Gebze’deki göletler balıklanıyor!

‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Gebze Denizli Göleti’ne 15 bin, Kocaeli genelindeki göletlere ise toplamda 117 bin yavru sazan balığı bırakıldı. Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için, Kocaeli’ndeki göletler balıklandırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin büyük önem verdiği ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması’ projesi ile Gebze Denizli Göleti’ne 15 bin yavru sazan balığı bırakıldı. DENİZLİ GÖLETİNE 15 BİN BALIK BIRAKILDI Vali Seddar Yavuz’un da talimatıyla; Vali Yardımcısı Ali Ada’nın başkanlığında, Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından balık stoklarının korunması, arttırılması ve sürdürülebilir balıkçılığın devamı için Edirne İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu tarafından üretimi yapılan ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne tahsis edilen yavru sazan balıkları Kocaeli sınırları içerisinde yer alan göletlere bırakıldı. ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’  kapsamında; İzmit-Bayraktar Göleti’ne 10 bin, İzmit-Çağırgan Göleti’ne 20 bin, İzmit- Davuldere Göleti’ne 15 bin, İzmit-Şahinler Göleti’ne 5 bin, İzmit-Ketenciler Göleti’ne 20 bin, İzmit- Çayırköy Göleti’ne 5 bin, Kandıra-Arıklar Göleti’ne 30 bin, Kandıra-Ütük Göleti’ne 18 bin, Kandıra-Safalı Göleti’ne 16 bin, Gebze Denizli Göleti’ne 15 bin, Körfez-Sevindikli Göleti’ne 10 bin, Körfez-Sipahiler Göleti’ne 7 bin olmak üzere toplam 171 bin adet yavru sazan balığı göletlere bırakıldı.
Gebze’deki göletler balıklanıyor!

‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Gebze Denizli Göleti’ne 15 bin, Kocaeli genelindeki göletlere ise toplamda 117 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için, Kocaeli’ndeki göletler balıklandırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin büyük önem verdiği ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması’ projesi ile Gebze Denizli Göleti’ne 15 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

DENİZLİ GÖLETİNE 15 BİN BALIK BIRAKILDI

Vali Seddar Yavuz’un da talimatıyla; Vali Yardımcısı Ali Ada’nın başkanlığında, Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından balık stoklarının korunması, arttırılması ve sürdürülebilir balıkçılığın devamı için Edirne İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu tarafından üretimi yapılan ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne tahsis edilen yavru sazan balıkları Kocaeli sınırları içerisinde yer alan göletlere bırakıldı. ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’  kapsamında; İzmit-Bayraktar Göleti’ne 10 bin, İzmit-Çağırgan Göleti’ne 20 bin, İzmit- Davuldere Göleti’ne 15 bin, İzmit-Şahinler Göleti’ne 5 bin, İzmit-Ketenciler Göleti’ne 20 bin, İzmit- Çayırköy Göleti’ne 5 bin, Kandıra-Arıklar Göleti’ne 30 bin, Kandıra-Ütük Göleti’ne 18 bin, Kandıra-Safalı Göleti’ne 16 bin, Gebze Denizli Göleti’ne 15 bin, Körfez-Sevindikli Göleti’ne 10 bin, Körfez-Sipahiler Göleti’ne 7 bin olmak üzere toplam 171 bin adet yavru sazan balığı göletlere bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.