Büyükşehir personeline eğitim

Kocaeli 29.08.2021 - 10:07, Güncelleme: 29.08.2021 - 10:10
 

Büyükşehir personeline eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, işleri gereği yüksekte çalışan personeline KOBİTEM’de ‘yüksekte güvenli çalışma’ eğitimi verildi.

Vatandaşa en iyi hizmeti götürme noktasında etkin çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu hizmeti yürüten personelin sağlığını ve güvenliğini ön planda tutuyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Birimiyle eğitimler veriyor. İSG biriminin koordinasyonunda, güvenli çalışmanın en önemli adımlarından olan eğitim programları düzenleniyor. Eğitimler, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan KOBİTEM’de gerçekleşiyor. 1 GÜNLÜK TEORİK EĞİTİM KOBİTEM de gerçekleştirilen son eğitimde Büyükşehir bünyesinde Kültür ve Sosyal İşler, Sağlık ve Sosyal Hizmetler ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlıklarında görev yapan ve zaman zaman yüksekte görev yapan personele ‘yüksekte güvenli çalışma’ eğitimi verildi. 1 gün süreli eğitimin teorik kısmında; yükseklik kavramı, işveren ve çalışan sorumlulukları, düşmenin nedenleri, yüksekte çalışmada tehlikeler, düşmelerde ilk yardım, toplu korunma önlemleri, yüksek çalışmalarda kullanılan KKD ve özellikleri, askıda kalma travması konularına yer verildi. UZMANLARDAN UYGULAMALI EĞİTİM Güvenliğin çok önemli olduğu ve iş kazaların en büyük sebebinin insan kaynaklı olduğunu vurgulanan eğitimlerde lanyard ile tırmanma, ankraj sapanı kullanımı, geri sarımlı düşüş durdurucu kullanımı, askıda kalan çalışanın kurtarılması, konumlandırma lanyardı kullanımı, sınırlandırma, konumlandırma ve düşüş durdurma ekipmanları kullanımı, dikey ve yatay yaşam hattında ilerleme, güvenli merdiven kullanımı eğitimleri verildi. Eğitimlerle ayrıca Büyükşehir personelinin beceri kazanmaları sağlandı. Ayrıca çalışanların sadece kendisi için değil, beraber çalıştığı ekip arkadaşlarının da sağlığının korunması noktasında görevleri olduğu aktarıldı.    
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, işleri gereği yüksekte çalışan personeline KOBİTEM’de ‘yüksekte güvenli çalışma’ eğitimi verildi.

Vatandaşa en iyi hizmeti götürme noktasında etkin çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu hizmeti yürüten personelin sağlığını ve güvenliğini ön planda tutuyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Birimiyle eğitimler veriyor. İSG biriminin koordinasyonunda, güvenli çalışmanın en önemli adımlarından olan eğitim programları düzenleniyor. Eğitimler, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan KOBİTEM’de gerçekleşiyor.

1 GÜNLÜK TEORİK EĞİTİM

KOBİTEM de gerçekleştirilen son eğitimde Büyükşehir bünyesinde Kültür ve Sosyal İşler, Sağlık ve Sosyal Hizmetler ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlıklarında görev yapan ve zaman zaman yüksekte görev yapan personele ‘yüksekte güvenli çalışma’ eğitimi verildi. 1 gün süreli eğitimin teorik kısmında; yükseklik kavramı, işveren ve çalışan sorumlulukları, düşmenin nedenleri, yüksekte çalışmada tehlikeler, düşmelerde ilk yardım, toplu korunma önlemleri, yüksek çalışmalarda kullanılan KKD ve özellikleri, askıda kalma travması konularına yer verildi.

UZMANLARDAN UYGULAMALI EĞİTİM

Güvenliğin çok önemli olduğu ve iş kazaların en büyük sebebinin insan kaynaklı olduğunu vurgulanan eğitimlerde lanyard ile tırmanma, ankraj sapanı kullanımı, geri sarımlı düşüş durdurucu kullanımı, askıda kalan çalışanın kurtarılması, konumlandırma lanyardı kullanımı, sınırlandırma, konumlandırma ve düşüş durdurma ekipmanları kullanımı, dikey ve yatay yaşam hattında ilerleme, güvenli merdiven kullanımı eğitimleri verildi. Eğitimlerle ayrıca Büyükşehir personelinin beceri kazanmaları sağlandı. Ayrıca çalışanların sadece kendisi için değil, beraber çalıştığı ekip arkadaşlarının da sağlığının korunması noktasında görevleri olduğu aktarıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.