19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yarından itibaren ekmeği zamlı alacağız!

Kocaeli 06.09.2021 - 14:10, Güncelleme: 06.09.2021 - 14:10
 

Yarından itibaren ekmeği zamlı alacağız!

KOCAELİ’DE EKMEĞE YİNE ZAM GELDİ;

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın Şubat ayında yaptığı ekmek zammının ardından ikinci ekmek zammı talebi geçtiğimiz hafta Ankara’ya gönderildi. Fırıncılar Odaları Federasyonu'nun onayladığı gizli zammı Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği de onaylayarak valiliğe gönderdi. 200 gram ekmek yarından itibaren 2 liraya satılacak. Valiliğin ekmek zammına itiraz etmesi bekleniyor. BİRLİK ONAYLADI Fırıncılar Odası Şubat ayında ekmeğe yapılan zammın ardından Ağustos ayında kurulan komisyonda yeniden zam istedi. Oda 230 gram ekmeğin 30 gramını düşürerek 2 liradan satılmasını talep etti. İl Tarım ve İl Ticaret Müdürlüğü tarafından veto edilen zam talebi Ankara’ya gönderildi. Fırıncılar Odaları Federasyonunda onaylanan zam Cuma günü Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’ne gönderildi. Birlik tarafından da onaylanan zam valiliğe gönderildi. Valilik zam ile ilgili Fırıncılar Odası ve Ticaret Odasını uzlaşmaya davet etmesi bekleniyor. 30 GRAM KÜÇÜLDÜ Şubat ayında ekmeğe zam yapan fırıncılar odası 1 lira 75 kuruştan satılan 230 gram ekmeği 2 liraya çıkardı. Ardından yeniden una yapılan zam ve maliyetleri gerekçe göstererek Ağustos ayında tekrar zam isteyen Fırıncılar Odası bu kez gizli zam yapmayı tercih etti. 230 gram ekmeği 30 gram düşürerek 200 gram ekmeği yine 2 liradan satmayı önerdi. Bu öneri kurulan komisyonda İl Ticaret ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından veto edildi. İKİNCİ KEZ MAHKEMEYE GİDEBİLİR İlk komisyonda veto alan zam talebi Ankara’ya gönderildi. Fırıncılar Odaları Federasyonunu gönderilen zam federasyon tarafından onaylandı ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliğine gönderildi. Birlik de bugün zammı onaylayarak valiliğe gönderdi. Yarından itibaren zamlı satışa çıkartılacak olan ekmekler valiliğin uzlaşma için tarafları uzlaşma komisyonuna davet etmesi bekleniyor. Uzlaşma sağlanamazsa ekmek zammı ikinci kez davalık olacak HER ZAMAN HALKIN YANINDAYIZ Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı tarafından yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere son dönemde un fiyatlarında hissedilir bir fiyat artışı yaşanmış ve 145 liradan aldığımız unlar bugün 200 lira bandına kadar yükselmiştir. Bunlara ek olarak elektrik, su, doğalgaz, yakıt ve diğer girdilerimizde de üst üste gelen fiyat artışları bu salgın döneminde bizleri oldukça zor bir duruma düşürmüştür. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da tüketicisinin yanında yer alan fırıncı esnafımız hayatiyetini sürdürebilmek için daha önce 230 gram 2 liradan sattığı ekmeği yarın itibariyle 200 gram 2 liradan üzerinden tüketicilerimize ulaştıracaktır” dedi.
KOCAELİ’DE EKMEĞE YİNE ZAM GELDİ;

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın Şubat ayında yaptığı ekmek zammının ardından ikinci ekmek zammı talebi geçtiğimiz hafta Ankara’ya gönderildi. Fırıncılar Odaları Federasyonu'nun onayladığı gizli zammı Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği de onaylayarak valiliğe gönderdi. 200 gram ekmek yarından itibaren 2 liraya satılacak. Valiliğin ekmek zammına itiraz etmesi bekleniyor.

BİRLİK ONAYLADI

Fırıncılar Odası Şubat ayında ekmeğe yapılan zammın ardından Ağustos ayında kurulan komisyonda yeniden zam istedi. Oda 230 gram ekmeğin 30 gramını düşürerek 2 liradan satılmasını talep etti. İl Tarım ve İl Ticaret Müdürlüğü tarafından veto edilen zam talebi Ankara’ya gönderildi. Fırıncılar Odaları Federasyonunda onaylanan zam Cuma günü Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’ne gönderildi. Birlik tarafından da onaylanan zam valiliğe gönderildi. Valilik zam ile ilgili Fırıncılar Odası ve Ticaret Odasını uzlaşmaya davet etmesi bekleniyor.

30 GRAM KÜÇÜLDÜ

Şubat ayında ekmeğe zam yapan fırıncılar odası 1 lira 75 kuruştan satılan 230 gram ekmeği 2 liraya çıkardı. Ardından yeniden una yapılan zam ve maliyetleri gerekçe göstererek Ağustos ayında tekrar zam isteyen Fırıncılar Odası bu kez gizli zam yapmayı tercih etti. 230 gram ekmeği 30 gram düşürerek 200 gram ekmeği yine 2 liradan satmayı önerdi. Bu öneri kurulan komisyonda İl Ticaret ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından veto edildi.

İKİNCİ KEZ MAHKEMEYE GİDEBİLİR

İlk komisyonda veto alan zam talebi Ankara’ya gönderildi. Fırıncılar Odaları Federasyonunu gönderilen zam federasyon tarafından onaylandı ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliğine gönderildi. Birlik de bugün zammı onaylayarak valiliğe gönderdi. Yarından itibaren zamlı satışa çıkartılacak olan ekmekler valiliğin uzlaşma için tarafları uzlaşma komisyonuna davet etmesi bekleniyor. Uzlaşma sağlanamazsa ekmek zammı ikinci kez davalık olacak

HER ZAMAN HALKIN YANINDAYIZ

Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı tarafından yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere son dönemde un fiyatlarında hissedilir bir fiyat artışı yaşanmış ve 145 liradan aldığımız unlar bugün 200 lira bandına kadar yükselmiştir. Bunlara ek olarak elektrik, su, doğalgaz, yakıt ve diğer girdilerimizde de üst üste gelen fiyat artışları bu salgın döneminde bizleri oldukça zor bir duruma düşürmüştür. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da tüketicisinin yanında yer alan fırıncı esnafımız hayatiyetini sürdürebilmek için daha önce 230 gram 2 liradan sattığı ekmeği yarın itibariyle 200 gram 2 liradan üzerinden tüketicilerimize ulaştıracaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.