19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Kocaeli, 13 vekil çıkardığı için üç bölgeye ayrılabilir!”

Siyaset 06.09.2021 - 17:12, Güncelleme: 06.09.2021 - 17:12
 

“Kocaeli, 13 vekil çıkardığı için üç bölgeye ayrılabilir!”

VEKİL YAMAN’DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ;

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman daraltılmış seçim bölgesi hakkında yaptığı açıklamada, “Kocaeli, Gölcük, Gebze ve İzmit olarak üç bölgeye ayrılabilir” dedi Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ı misafir etti. Programa, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. Programda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, gündemde olan seçim yasası ile ilgili açıklamalar yaparak, “Bu millete en uygun yöntem başkanlık modelidir. Bu millete çift başlılık olmuyor. Başkanlık modelinin olmazsa olmaz şartı dar bölgedir. Cumhur ittifakı ile yaptığımız görüşmelerde daraltılmış bölge bir yöntem. Kocaeli 13 milletvekili çıkardığı için iki bölgeye ayrılabilir belki de üç bölgeye ayrılabilir. Gebze ve İzmit olarak ya da Gölcük, Gebze ve İzmit olarak üç bölgeye ayrılabilir. Şu anda görüşülüyor. Olabilme ihtimali var. Alınmış bir karar yok. Mecliste görüşülüyor” dedi.
VEKİL YAMAN’DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ;

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman daraltılmış seçim bölgesi hakkında yaptığı açıklamada, “Kocaeli, Gölcük, Gebze ve İzmit olarak üç bölgeye ayrılabilir” dedi

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ı misafir etti. Programa, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. Programda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, gündemde olan seçim yasası ile ilgili açıklamalar yaparak, “Bu millete en uygun yöntem başkanlık modelidir. Bu millete çift başlılık olmuyor. Başkanlık modelinin olmazsa olmaz şartı dar bölgedir. Cumhur ittifakı ile yaptığımız görüşmelerde daraltılmış bölge bir yöntem. Kocaeli 13 milletvekili çıkardığı için iki bölgeye ayrılabilir belki de üç bölgeye ayrılabilir. Gebze ve İzmit olarak ya da Gölcük, Gebze ve İzmit olarak üç bölgeye ayrılabilir. Şu anda görüşülüyor. Olabilme ihtimali var. Alınmış bir karar yok. Mecliste görüşülüyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.