Kartepe’de at ile tedaviye talep artıyor

Spor 08.09.2021 - 09:45, Güncelleme: 08.09.2021 - 09:45
 

Kartepe’de at ile tedaviye talep artıyor

Kartepe’de at ile tedaviye talep artıyor

Kartepe Belediyesi’nin engelli bireyler için geliştirilmiş iyileştirme yöntemlerinden biri olan Atla Terapi Merkezi kuruluşundan bugüne epey ilgi görüyor. Otizmli, fiziksel ve zihinsel engelli çocuklara at üzerinde terapi olarak bilinen "Hipoterapi" yöntemi ile rehabilitasyon hizmeti Kartepe Belediyesi eğitmenleri tarafından veriliyor. DUYUSAL BOZUKLUĞU OLAN HASTA GRUPLARINDA İYİLEŞME VE GELİŞME SAĞLIYOR Terapi sayesinde fiziksel engelli ve otizmli çocukların duruş, denge, konsantrasyon ve kas kontrolü geliştirilerek, yürüme becerileri artırılıyor. Kartepe Belediyesi uzmanları “At ile terapi “Hipoterapi” yönteminde engelli bireylerin fiziksel, zihinsel veya duyusal bozukluğu olan hasta gruplarında fonksiyonel açıdan iyileşme ve gelişme sağlamak amacıyla atın hareketlerinden faydalanıldığını” belirtti UMUTLARA YOL  AÇABİLMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ Birçok ailenin tedavi sürecine destek veren bir merkez olduğunu ifade eden uzmanlar “İnsan hayatına dokunabilmenin yani umutlara yol açabilmenin gururunu yaşıyoruz. Özel çocuklarımız, aileleri ve atlarımız arasında çok özel bir bağ kuruluyor. Bazen sadece bir anneyi, bir evladı mutlu görebilmek dünyalara bedel” açıklamasında bulundu.
Kartepe’de at ile tedaviye talep artıyor

Kartepe Belediyesi’nin engelli bireyler için geliştirilmiş iyileştirme yöntemlerinden biri olan Atla Terapi Merkezi kuruluşundan bugüne epey ilgi görüyor. Otizmli, fiziksel ve zihinsel engelli çocuklara at üzerinde terapi olarak bilinen "Hipoterapi" yöntemi ile rehabilitasyon hizmeti Kartepe Belediyesi eğitmenleri tarafından veriliyor.

DUYUSAL BOZUKLUĞU OLAN HASTA GRUPLARINDA İYİLEŞME VE GELİŞME SAĞLIYOR

Terapi sayesinde fiziksel engelli ve otizmli çocukların duruş, denge, konsantrasyon ve kas kontrolü geliştirilerek, yürüme becerileri artırılıyor. Kartepe Belediyesi uzmanları “At ile terapi “Hipoterapi” yönteminde engelli bireylerin fiziksel, zihinsel veya duyusal bozukluğu olan hasta gruplarında fonksiyonel açıdan iyileşme ve gelişme sağlamak amacıyla atın hareketlerinden faydalanıldığını” belirtti

UMUTLARA YOL  AÇABİLMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Birçok ailenin tedavi sürecine destek veren bir merkez olduğunu ifade eden uzmanlar “İnsan hayatına dokunabilmenin yani umutlara yol açabilmenin gururunu yaşıyoruz. Özel çocuklarımız, aileleri ve atlarımız arasında çok özel bir bağ kuruluyor. Bazen sadece bir anneyi, bir evladı mutlu görebilmek dünyalara bedel” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.