Sporcu yetenek keşfi programı başlıyor!

Spor 09.09.2021 - 09:43, Güncelleme: 09.09.2021 - 09:43
 

Sporcu yetenek keşfi programı başlıyor!

Sporcu yetenek keşfi programı başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporla yeni tanışan küçük sporcu adaylarına uygun bedensel gelişimlerine katkı sağlamak ve spor bilinci yüksek bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyor. Bu doğrultuda Ücretsiz Spor Okulları ve Kağıtspor işbirliğiyle yeni bir programa imza atan  Büyükşehir, “Sporcu Yetenek Keşfi” programı kapsamında küçük  sporcu adaylarına, Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde (SPORTAM) birçok performans testinden geçirerek, Kocaeli ve Türk sporuna yeni isimlerin kazandırılması amaçlanıyor. BÜYÜKAKIN’IN SPOR KENTİ VİZYONUNA ADIM ADIM ULAŞMA HEDEFİ Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Spor Kenti vizyonuna adım adım ulaşma hedefi doğrultusunda “Spor Yönlendirme Programı”na dahil olacak küçük sporcu adayları, Büyükşehir’in spor tesislerindeki farklı spor branşlarında tanıyacak ve derslerde deneyimleyecek. Programın amacı ilk kez sporla tanışacak bireylerin farklı branşları denemesini sağlamak ve ülkemizdeki amatör branşların gelişmesine katkıda bulunmak. Böylece gelecek nesiller sporla erken yaşlarda tanışmış olacak. GERÇEKLEŞTİRİLECEK ANALİZLERİN KAPSAMI ŞU ŞEKİLDE Minik sporcular, Ücretsiz Spor Okulları ile Kağıtspor’un alanında uzman antrenörleri gözetiminde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’ne bağlı SPORTAM’da yapılan testlerin ışığında yatkın oldukları spor branşına yönlendirilecek. Minik sporcular yapılan analizler kapsamında üst gövde ve alt gövde kuvvet ölçümleri, esneklik ölçümleri, vücut kütle ağırlıkları yapı analizlerinden geçecek.
Sporcu yetenek keşfi programı başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporla yeni tanışan küçük sporcu adaylarına uygun bedensel gelişimlerine katkı sağlamak ve spor bilinci yüksek bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyor. Bu doğrultuda Ücretsiz Spor Okulları ve Kağıtspor işbirliğiyle yeni bir programa imza atan  Büyükşehir, “Sporcu Yetenek Keşfi” programı kapsamında küçük  sporcu adaylarına, Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde (SPORTAM) birçok performans testinden geçirerek, Kocaeli ve Türk sporuna yeni isimlerin kazandırılması amaçlanıyor.

BÜYÜKAKIN’IN SPOR KENTİ VİZYONUNA ADIM ADIM ULAŞMA HEDEFİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Spor Kenti vizyonuna adım adım ulaşma hedefi doğrultusunda “Spor Yönlendirme Programı”na dahil olacak küçük sporcu adayları, Büyükşehir’in spor tesislerindeki farklı spor branşlarında tanıyacak ve derslerde deneyimleyecek. Programın amacı ilk kez sporla tanışacak bireylerin farklı branşları denemesini sağlamak ve ülkemizdeki amatör branşların gelişmesine katkıda bulunmak. Böylece gelecek nesiller sporla erken yaşlarda tanışmış olacak.

GERÇEKLEŞTİRİLECEK ANALİZLERİN KAPSAMI ŞU ŞEKİLDE

Minik sporcular, Ücretsiz Spor Okulları ile Kağıtspor’un alanında uzman antrenörleri gözetiminde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’ne bağlı SPORTAM’da yapılan testlerin ışığında yatkın oldukları spor branşına yönlendirilecek. Minik sporcular yapılan analizler kapsamında üst gövde ve alt gövde kuvvet ölçümleri, esneklik ölçümleri, vücut kütle ağırlıkları yapı analizlerinden geçecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.