19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Hatalı 50 TL için 100 bin TL istiyor!

Darıca 15.09.2021 - 15:29, Güncelleme: 15.09.2021 - 15:29
 

Hatalı 50 TL için 100 bin TL istiyor!

DARICALI GENÇ HATALI BASILAN PARAYI SATIŞA ÇIKARDI;

Darıca’da yaşayan Fatih Kurt isimli bir vatandaş ATM’den çektiği hatalı basım 50 TL'lik banknotu 100 bin liraya satışa çıkardı. Darıca’da yaşayan Fatih Kurt isimli bir vatandaş ATM’den çektiği 50 TL'lik banknottaki hatayı fark etti. Paranın ön yüz sağ üst köşesinde ’50’ yazması gerekirken ‘5’ yazdığını gören Kurt, durumdan şüphelenerek sahte olduğunu düşündüğü parayı bankaya götürdü. Bankada yapılan incelemelerin ardından yetkililer paranın sahte olmadığını ve hatalı basımdan dolayı değerinin yüksek olduğunu söyledi. Koleksiyoncuların da bu tür paralara ilgi gösterdiğini öğrenen Kurt, hatalı basım paranın fotoğraflarını internet ortamında paylaşıp satışa çıkardı. Kurt, en az 100 bin TL istediği parayı en yüksek teklifi verene satacak. HEDEFİM 100 BİN TL’YE SATMAK HEDEF TV’ye özel açıklamalarda bulunarak paranın hatalı basıldığını ve Türkiye'de sadece birkaç tane olduğunu Kocaeli’de olup olmadığını bilmediğini söyleyen Fatih Kurt, “Bankamatikten para çekmeye gitmiştim, para çektikten sonra paraları sayarken 50 TL’lik banknotun birinin sıfırının eksik olduğunu fark ettim. Daha sonrasında bankaya giderek ATM’den çektiğim paranın sahte ya da hatalı basılmış ihtimali olduğu yönünde açıklama yaptım. Banka yetkilileri ise biraz inceleme yaptıktan sonra paranın hatalı basım olduğunu ve değerinin yüksek olduğunu söylediler. Para ile ilgili biraz araştırma yaptıktan sonra koleksiyoncuların bu paraları çok yüksek rakamlara aldığını öğrendim. Bende bu sebeple parayı satışa çıkardım. Hatalı banknot için ilk olarak 75 bin TL’lik bir teklif geldi ardından ise aldığım en yüksek teklif 85 bin TL oldu. Ancak hedefim 100 bin TL ve üzeri bir fiyata satmak.” dedi.
DARICALI GENÇ HATALI BASILAN PARAYI SATIŞA ÇIKARDI;

Darıca’da yaşayan Fatih Kurt isimli bir vatandaş ATM’den çektiği hatalı basım 50 TL'lik banknotu 100 bin liraya satışa çıkardı.

Darıca’da yaşayan Fatih Kurt isimli bir vatandaş ATM’den çektiği 50 TL'lik banknottaki hatayı fark etti. Paranın ön yüz sağ üst köşesinde ’50’ yazması gerekirken ‘5’ yazdığını gören Kurt, durumdan şüphelenerek sahte olduğunu düşündüğü parayı bankaya götürdü. Bankada yapılan incelemelerin ardından yetkililer paranın sahte olmadığını ve hatalı basımdan dolayı değerinin yüksek olduğunu söyledi. Koleksiyoncuların da bu tür paralara ilgi gösterdiğini öğrenen Kurt, hatalı basım paranın fotoğraflarını internet ortamında paylaşıp satışa çıkardı. Kurt, en az 100 bin TL istediği parayı en yüksek teklifi verene satacak.

HEDEFİM 100 BİN TL’YE SATMAK

HEDEF TV’ye özel açıklamalarda bulunarak paranın hatalı basıldığını ve Türkiye'de sadece birkaç tane olduğunu Kocaeli’de olup olmadığını bilmediğini söyleyen Fatih Kurt, “Bankamatikten para çekmeye gitmiştim, para çektikten sonra paraları sayarken 50 TL’lik banknotun birinin sıfırının eksik olduğunu fark ettim. Daha sonrasında bankaya giderek ATM’den çektiğim paranın sahte ya da hatalı basılmış ihtimali olduğu yönünde açıklama yaptım. Banka yetkilileri ise biraz inceleme yaptıktan sonra paranın hatalı basım olduğunu ve değerinin yüksek olduğunu söylediler. Para ile ilgili biraz araştırma yaptıktan sonra koleksiyoncuların bu paraları çok yüksek rakamlara aldığını öğrendim. Bende bu sebeple parayı satışa çıkardım. Hatalı banknot için ilk olarak 75 bin TL’lik bir teklif geldi ardından ise aldığım en yüksek teklif 85 bin TL oldu. Ancak hedefim 100 bin TL ve üzeri bir fiyata satmak.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.